Foto: Teis Markfoged ©
PODCAST

Podcast: Hvor dybt stikker problemerne i Brøndby?

 
Her kan du lytte til den seneste paneldebat fra BrøndbyLyd.

  • Nanna Møller Karlsen
   2. maj 2022 - Klokken 19:05
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  2. maj 2022 - Klokken 19:05

Brøndby IF er i krise. Syv nederlag i træk er negativ klubrekord og senest tabte Niels Frederiksens mandskab med 2-1 i Randers på trods af at spille en mand i overtal i en hel time.

I denne uges paneldebat fra BrøndbyLyd analyserer vi kampen og hvad der gik galt. Hvad er det, som dette Brøndby-hold mangler lige nu og kan stimes vendes i nærmeste fremtid?

Det debatteres også hvor dybt problemerne stikker. Hvor meget har de seneste transfervinduer lagt op til det, vi ser nu? Hvor meget kan reddes og hvad skal der til? Er truppen skævt sammensat? Hvorfor er det primært spillere fra egne rækker, der lige nu præsterer?

Det og meget mere...

Panelet består i denne uge af Mikkel Bischoff, der er tidligere Brøndby-spiller og nuværende ekspert på Discovery, redaktionschef på B.T., Henrik Madsen, og Adam Mossin. Nanna Møller Karlsen er vært og Teis Markfoged har mixet.

Hovedpartner: Arbejdernes Landsbank
Partner: Glostrup Shoppingcenter
Partner: StoreDrenge.dk

Du kan lytte til afsnittet her eller finde det, hvor du foretrækker at høre podcast:

 

BrøndbyLyd · #393 Hvor dybt stikker problemerne i Brøndby?
Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Krisen har været der stort set hele sæsonen, men blev dækket ind af de 9 sejre i træk, vi har stort set ikke spillet en kamp hvor vi har været dominerende eller vundet i overbevisende stil, det kunne man vel trods af alt godt have forventet som forsvarende dansk mester, men ak….

  Det er vel den sæson hvor vi spillemæssigt har været blandt et af de dårligste hold i liga, nul underholdningsværdi i form af se værdigt fodbold, det har virkelig været en trist omgang ovenpå et mesterskab, vores europæiske kampagne var tå krummende.
  6 enige · 1 god kommentar
   
  • AsbjornB
  • AsbjornB
   Betalende bruger
     2. maj 2022   

  • @Joblar 100% enig i, at vores europæiske eventyr var katastrofalt! Helt igennem pinlig performance!
   Angående underholdningsværdi, så var det vel på sit højeste under Zorniger, men det var alligevel heller ikke sådan rigtig holdbart i længden?
   Misforstå mig ikke, jeg elskede bold under zorniger, men tiden løb også lidt fra den stil.
   3 enige
   
  • @Joblar helt enig fans og medier har været forblændet af de 9 sejr i træk, endvidere sidder den 3-5-2 med Uhre og Lindstrøm på banen så dybt i dna'et at resten af holdet ikke kan omstille sig hurtigt nok og tage det ansvar der skal til samt vi har slet ikke fået noget ud af de erstatninger som er købt ind, det mig en gåde at man ikke har set et behov til at finde/købe en Makienok klon da mange af vores modstander bare pakker sig og venter på vi dummer os bagud
   2 enige

 • Det positive jeg kan se ved den nuværende krise sammenlignet med de fleste andre kriser vi har været i de seneste små 20 år er, at vi trods alt har et forholdsvist ungt hold, hvor mange er på længere kontrakter. Og hvor forhåbentligvis få har toppet.
  Vi har netop ikke investeret pengene i lykkeriddere ala Jan Kååå, Farnerud,... etc. som havde toppet deres karriere og var igang med de sidste kontrakter.

  Men det er ikke et forsøg på at tale en positiv agenda frem. Der er krise med stort ''K''!!!
  5 enige · 2 god kommentar
   
  • Saesonkort
  • Saesonkort
   Betalende bruger
   Top kommentator
   Top enige
     2. maj 2022   

  • @Marc Johnson, det kan godt være, at de er på lange kontrakter, men de når sgu’da og løbe ud inden vi vinder noget igen…
   1 enig

  Se 3 flere kommentarer
   
  • @Marc Johnson
   BIF har haft fin succes med at hente meget dygtige spillere tæt på deres sidste kontrakter, så det synes jeg bestemt man skal gøre igen hvis man får chancen.

   Wieghorst, Thonas Rasmussen, Kahlenberg, og flere andre.

   Jeg tror at 2 rutinerede ledertyper er lige hvad man har brug for.

   Wass og Stryger, eksempelvis, selv Stryger nok ikke er realistisk.

   Man skal bare være med at sprænge banken for dem, a la Jan K

  Se 1 flere kommentarer
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     3. maj 2022   

  • @Marc Johnson - Meget enige. Vi ventede 16 år på et mesterskab, men allerede nu piver folk over, at der ikke sker noget og lyder nærmeste som om alting er tabt for altid…
   Vi har skabt os selv en fantastisk base, så der skal ikke meget til at bygge op herfra. Vi er ikke ved at gå konkurs og vi skal ikke frygte for at rykke ned.
   Så ro på. Der skal nok komme en sæson igen. Og der går ikke 16 år igen, før vi får et mesterskab.
   5 enige · 3 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    2. maj 2022   

 • Jeg har fået modet og optimismen tilbage efter de seneste 6 afsnit og derfor tog jeg headsettet på med det samme efter aftensmaden. Det hjalp ikke og jeg er rasende og frustreret. Der er flere af vores spillere, som aldrig udvikler sig til anstændige superligaspillere.

  Jeg har simpelthen lyst til at tage Divkovic og Niels Frederiksen over knæet og give dem med tæppebankeren indtil de indrømmer, at Marko aldrig kommer til at score mål af betydning i Brøndby. Spil Salech sammen med Kvistgaarden, ham kan Bruus vel næppe undgå og ramme på et indlæg.
  2 enige
   
  • Betalende bruger
     2. maj 2022   

  • @Saesonkort Det eneste du kan være sikker på, er, at Bruus IKKE rammer en medspiller, end ikke Jan Koller eller Peter Crouch ville kunne nå dem. :) Kan vi få penge for Bruus til sommer, har CV gjort sit livs handel - han er pivringe. Uanset hvad, spæng banken til sommer og køb kvalitet til højre back/wingback.
   3 enige
   
  • @Saesonkort
   Divko må også have spillet sig af holdet nu.
   1 enig

---

 • Sidder og ser silkeborg mod aab, og kan ikke lade være med st tænke at silkeborg har alt det som brøndby mangler. De er jo flere klasser over brøndbys spillere og har vel ikke kostet en brøkdel, ihvertfald er deres budget langt mindre end brøndbys.

  Hvorfor kan så mange andre klubber sammensætte en fornuftig slagstærk trup når brøndby pr tradition har så svært ved det
  2 enige · 3 god kommentar
   
  • @Brøndby 1964 IF
   Fordi Silkeborg har den fordel nu, som vi havde i sidste sæson: spillerne har spillet sammen i lang tid, har haft den samme træner i lang tid, og de har stort set ikke solgt spillere de seneste 2 transfervinduer.

   Silkeborg er nu hvad jeg tror vi vil være i slutningen næste sæson.
   8 enige · 4 god kommentar

  Se 7 flere kommentarer
   
  • @Brøndby 1964 IF
   Virkelig godt spørgsmål. Man ryger i den samme fælde igen og igen. Masser af middelmådige indkøb, i stedet for enten at købe en stjerne, eller give et talent chancen.

   Hvorfor kan man ikke lære det? Det har været et problem i snart 20 år
   
  • @Brøndby 1964 IF

   To hold kan godt være lige gode eller at det dårligste hold er langt mere værd end det som performer bedst.

   Jeg vil gerne lave et call, som hedder at Brøndby sælger for +100 mio i år - brutto. Hvilket vil sige 50 mere end Uhre og Frendrup - mindst. Det betyder ikke, at det hele bare sejler og at vi bliver en udviklingsklub. Men hvis vi gerne vil lave kontrakter med spillere til 15-20 mio. som er performancespillere, så er det ganske rart, at ejenkapitalen er til en enkelt svipser eller to uden at det sætter hele klubbens eksistens over styr. Og nej...... Vi rammer ikke Bulls Eye hver gang. Det gør vores konkurrenter heller ikke.
   2 enige

 • Fin podcast med Bischoff som et stort aktiv. Han er en fornøjelse at høre på.
  4 enige

 • Henrik Madsen pointe om at Brøndby ikke har en spillestil er jo spot on, man famler i blinde og skifter og skifer.
  4 enige · 1 god kommentar
   
  • @Joblar
   Jeg synes egentlig Nanna og Bischoff svarede fint på netop det, da HM stillede det spørgsmål (igen).

  Se 10 flere kommentarer
   
  • @Joblar har også svært ved at se spillestilen, medmindre powerplay fra Hockey er målet :)
   1 enig

---

 • 19Magic64
 • 19Magic64
  Betalende bruger
  Top gode
    2. maj 2022   

 • Vi vender det ikke denne sæson, det er kørt..

  Men ny sæson, et par nye stærke folk, og en ung trup der er blevet lidt stærkere, og klogere på hvad det vil sige at spille Superliga, så kører Brøndby toget igen!

  3 enige
   
  • @19Magic64
   Der skal nok 4 nye, men ellers ja.

   Og det bør man indse, og begynde at spille de unge ind nu. Ingen grund til at spille med fx Rosted og Rado, som bør sælges til sommer.
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer

 • mp80
 • mp80   2. maj 2022   

 • Problemet er både i træner teamet, på scouting området, truppen er fungere slet ikke, da de performance man har ikke levere det de skal og man kan forvente.

  Taktisk har man længe været afhængig af Uhres fart og evne til at være på det rigtige sted på det rigtige tidpunkt. Hedlund har masser af erfaring, men han scorer nærmest aldrig, så er der lavet en meget lang aftale med Pavlovic, som heller ikke bidrager med noget. De to burde være fortid efter sæsonen, hvor man burde gå efter en angriber på et par hylder over de to. Hellere sige farvel til to og nøjes med en stærk angriber og så give de unge nogle flere minutter på banen.

  Det skal ikke være over the hill spillere, men gerne nogle på omkring de 29-31, så de har nogle gode sæsoner endnu, Nogle kan dog sagtens spille på højt niveau selvom alderen har rundet de 34, men det er de færreste og kommer meget an på hvilken position og rolle de skal udfylde.

  Sæsonen har været ekstremt skuffende, 7 nederlag i streg og en målscorer på 2-15, det er slet ikke acceptabelt og bør få store konsekvenser for de ansvarlige.
  1 enig
   
  • @mp80 helt enig at vores fodbold direktør har en del at rydde op i, men denne gang er det nu efter ham selv (gad vide hvad den øvelse kommer til at koste, måske han ender op med slet ikke at have sparet noget). Må jeg blot tilføje den kedelige kendsgerning at vi nu også har en negativ målscore.
   1 enig

 • @nanna - Hvor var det fedt, at du havde inviteres Mikkel Bischoff. Det gav nogle helt andre perspektiver, som var rigtig gode at få med. FEDT!

  Husk det gør mest ondt på spillerne med den situation, som vi er i nu.
  5 enige
   
  • @Seikers men husk stadig at de alle får millioner får at præstere.
   Måske man skulle lave præstationsløn i Brøndby.
   Så ville de på en god sæson få en stor løn og tilsvarende mindre hvis man misser Europa.
   Det ville vi heller ikke tabe penge på
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

---

 • Her er en tanke: Ku grunden til at vi er i krise være at holdet slet ikke er særlig sammenspillet? Fra sidste sæson er der vel kun 3 - 4 spillere som var faste spillere (Maxsø, Bruus, Rado og Hedlund) også er der et par stykker som spillede lidt on and off (Rosted og Slimane), resten af holdet er jo nærmest nye i truppen.
  Det vi så er oppe imod i mesterskabsspillet er hold som er godt sammenspillede, både AaB, Randers og Silkeborg har kunnet nøjes med 1 til 2 udskiftninger i truppen eller i hvert fald i startopstillingen.
  Så er der så de 2 FC klubber hvor der er røget en del spillere ud af begge klubber, de har bare det større budget til at hente nye ind end vi har.

  Kan vi holde på det meste af holdet og få et par nye startere ind, så er jeg sikker på at vi er med igen næste sæson forbi at holdet så er det bedre sammenspillede.
  3 enige · 3 god kommentar
   
  • @Bornholms_Granit Det har du nok en pointe i. Ofte er der mange årsager til tingene går dårligt. Så det er nok en kombination af flere problemer. Det er faktisk først lige gået op for mig, at i kampen mod Randers, var Radosevic eneste mand, der var sikker starter sidste år.
   Så god god pointe du har der.

   Under og efter kampen var jeg ret frustreret over NF, og tvivlede en del på ham. Men når man lige får ild til hjernen igen, så kan man godt se, at han ikke de letteste betingelser.

   NF har faktisk ikke haft en eneste sæson hvor han kan bygge videre på noget..


   1 enig · 2 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     4. maj 2022   

  • @Bornholms_Granit - Jeg tror du har helt ret. Én af mine store kæpheste i forhold til hvordan vi får succes, og hvad der var med til at give os mesterskabet, er og var kontinuitet.
   En del kontinuitet røg sidste sommer. Endnu mere røg i vinter.
   Så én ting er, at der er flere nye spillere som skal ind på holdet, men en anden ting er vores skiftende spillestil, der gør at ingen kan nå at dygtiggøre sig på een bestemt måde at spille på. Og slet ikke, når de samtidig skal lære hinandens spillemønstre at kende.
   2 enige

  Se 2 flere kommentarer

 • Kære Nanna: Som jeg husker det, var en af årsagerne til, at du skulle være paneldeltager og ikke vært i Kick off-programmerne, at du ser en del træninger og derfor kunne bidrage med viden herfra. Jeg synes ikke, den del har fyldt meget. Så hermed en opfordring til at inddrage din viden fra træningerne i programmerne :-)
  1 enig · 1 god kommentar

 • Interessant podcast og spændende debatter det afføder. Både i studiet, herinde og generelt fans imellem de seneste dage.

  Først og fremmest: Klasse at få Mikkel Bischoff med i panelet. Han er sgu kompetent at høre på, synes jeg. Og mindst ligeså interessant at høre ham fortælle om Clement. Det at nogle aktivt vælger Brøndby IF TIL - uanset om det er ungdomsspillere eller seniorer - det gør sgu noget. Jeg håber virkelig Clement slår igennem. Indtil videre har han fået en god start på U17 og skal bare knokle på.

  En sidste Bischoff-bemærkning: Var det ikke hans debut i BrøndbyLyd? Blev han så ikke snydt for at fortælle 'min historie med Brøndby?'. Eller har jeg misset noget?

  Der er allerede blevet sagt en masse fornuftige ting i debatten, men jeg vil også lige skrive mine bulletpoints.

  - Enig i, at de unge skal have chancen noget tidligere. Også selvom der er forskel på superligafodbold i Brøndby og i FC Nordsjælland. At tage eksempelvis Bertram Kvist med i truppen et par gange. Og efter et par udtagelser, så lad ham få en indskiftning i det 89. minut. Altså langsomt sluse ham ind på holdet og bevis, at alder ikke betyder noget, hvis man er god nok. Han var med i Portugal og gjorde det fint. Også mod Hvidovre. Han er fyldt 17 år. Slip tøjlerne en anelse og pak en omgang af vattet væk fra de bedste unge spillere. Vi skal simpelthen turde give de unge chancen - også før de fylder 20 år.

  - Glimrende betegnelse med 'ikke rigtig voksne, ikke rigtig børn' om de 22-årige signings vi så laver. De befinder sig i et limbo og burde peake (i BIF) med den alder de har. Jeg er med på, at det er lettere sagt end gjort. Men pt. er det kun Joe Bell og delvist Divkovic der får spilletid - og gør det godt - og dermed udvikler sig. Resten bliver bare ældre og ældre på bænken. Det skal der findes en løsning på, så vi undgår dette i fremtiden. Hvorfor skal Alves tilknyttes som endnu en i køen til midterforsvaret? Hvor skal Björk spille, når han er venstre wingback/wing? Det virker som lettere panikkøb, når de - efter 4 måneder - ikke er kommet tættere på startopstillingen. Wikström, 21, er også milevidt fra at spille en kamp. Har de overhovedet en fremtid i klubben, hvis vi - som holdet skriger efter - søger noget rigtig kvalitet fra sommer? Hvordan hænger det hele sammen?

  - Greve skal bare starte på søndag. Færdig punktum. Det er hans helt store chance og han skal bare have al den opbakning og tillid han kan få. Hedlund og Kvistgaarden som angribere til at drive gæk med modstanderen - det tror jeg faktisk kan blive sjovt.
  3 enige · 3 god kommentar
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     4. maj 2022   

  • @Broder Salsa - Jeg er meget enig i dine betragtninger.
   Jeg har dog én tilføjelse, angående punktet, at bringe unge spillere i kamp tidligere.
   Jeg synes også det er synd vi har så meget ungt talent, som ikke bliver prøver af.
   Men da jeg hørte podcasten, slog det mig, at det jo er fordi vores hold allerede er for ungt… Vi mangler rutinerede spillere, de ‘nye unge’ kan læne sig op af.
   Det var eksempelvis nemmere at bringe Frendrup ind i så ung en alder. Vi havde meget rutine, så en fejl i ny eller næ gjorde ikke så meget.
   Men nå størstedelen af holdet mangler rutine, bliver de unges fejl desto mere afgørende.
   Desuden kan der også blive lagt et for stort ansvar på deres skuldre for tidligt.

   Kvistgaarden kommer ind og er nu den vi satser mest på skal scores vores mål… Jeg kan være bange for at han knækker nakken på et tidspunkt. Men var han nu kommet ind ved siden af en mere erfaren angriber, eller havde haft Kaiser bag sig, så havde man ikke lagt alle æg i hans kurv.

   Det jeg bare prøver at sige er, at jeg synes vi alvorligt mangler rutine på holdet.
   Og når det kommer, er jeg sikker på, at vi se flere og yngre debuter fra Master Class.
   2 enige · 1 god kommentar

  Se 4 flere kommentarer

---

 • KRISE: Vi er for pæne i vores spil på banen. Randers, Aab, Silkeborg er hold vi skal være markant bedre, vores hold er Markant dyrere en de 3 hold. Jeg nævner: Greve 7,5 mil, Tchiembe 5 mil, Divko: 7,5 mil, Alves 7,5 mil, Heggheim 8 mil, Bell 8 mil. Det altså 43,5 millioner dkr på spillere: Hvor kun Heggheim og Bell imponerer. Greve er momentvis god. De sidste 20 millioner: Ja Alves og Tchiembe får aldrig niveauet til Superligaen, sidst nævnte er sågar 25 år og Divkovic.........ja mål laver han altså ikke. Lige nu handler det om at købe spillere til start 11-eren og komme af med dem der ikke har niveauet: Tchiembe, Alves og Pavlovic, gerne gratis, ingen klubber vil købe dem alligevel. Så sparer vi unødvendige udgifter......
   
  • @Sunderland jeg må næsten gå ud fra at du er talentspejder når du kan bedømme Alves på de cirka 40 minutter han har spillet siden at han kom til! De 30 af dem har så også været imens at Brøndby har været en mand i undertal og altså der er ikke scoret mod dem mens at han har været på banen.

   Men altså jeg kan forstå at du mener at vi skal være ligesom Silkeborg og hente spillere i 1. division, så skal det hele nok gå! For det er det at Silkeborgs hold består af, 1. divisions spillere og superliga reserver..... eller er grunden til at de spiller så godt sammen at de har næsten alle de samme spillere som de har haft de seneste halvanden til 2 sæsoner, det samme gælder også for både AaB og Randers.
   2 enige · 2 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

 • Solz
 • Solz   4. maj 2022   

 • Stærkt afsnit. Og i øvrigt godt at høre fra Jan Bech i Tipsbladet i dag, hvor han vurderer situationen i et befriende ærligt interview, hvor han i stedet for at lege komiske Ali, sætter ord på vores alvorlige situation. Synes det er spot on. Det er håb forude!
  2 enige · 1 god kommentar
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder