Foto: Teis Markfoged ©
PODCAST

Podcast: Hvorfor vækker Red Bull så voldsomme følelser?

 
Red Bull-historien i Salzburg står for mange fans som et skrækeksempel på en klubovertagelse. Men hvad var det egentlig der skete i 2005 og hvorfor vækker Red Bull så voldsomme følelser?

  • Nanna Møller Karlsen
   24. august 2021 - Klokken 16:44
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  24. august 2021 - Klokken 16:44

Der var massive protester på og omkring Brøndby Stadion, da der begyndte at florere rygter om et muligt ægteskab mellem Brøndby IF og Red Bull. 

Nu dyster Brøndby IF, naturligvis uden Red Bull, mod Red Bull Salzburg om en plads i Champions Leagues gruppespil. Men hvad var det der skete dengang i 2005, da Red Bull gjorde sit indtog i Salzburg, og hvorfor vækker det så voldsomme følelser hos mange fodboldfans?

Det sætter tidligere SLO i Brøndby IF og tidligere formand i Fanafdelingen, Lasse Bauer, ord på i denne podcast. Nanna Møller Karlsen er vært og Teis Markfoged har mixet.

Hovedpartner: Arbejdernes Landsbank
Partner: Glostrup Shoppingcenter

Du kan lytte til udsendelsen her eller finde den, hvor du normalt lytter til podcast:

 

BrøndbyLyd · #314 Special: Hvorfor vækker Red Bull så voldsomme følelser?
Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Gizmo
 • Gizmo   24. august 2021   

 • Jeg glæder mig til at høre denne her.
  Umiddelbart gør RB alt det Brøndby også vil.
  Talenter der skydes afsted til høj pris, aggressivt højt pres.

  Så ved jeg godt at pres-fodbold kun er noget vi siger, og ikke gør. Men alligevel.
  I hvert fald ikke mere ind alle andre almindelige hold gør.

  Jeg ønsker egentlig ikke dem i Brøndby.
  Men jeg er forelsket i deres ide om hvordan fodbold skal spilles.

  Jeg er absolut ikke fan af den måde vi spiller bold på under Niels. Defensiv kontra fodbold. Men han har skabt resultater. Kæmpe respekt for det.
  1 enig · 2 god kommentar
   
  • @Gizmo Antipatien mod red Bull handler ingenlunde om hverken spillestil eller talentudvikling. Der er de indlysende sindssygt dygtige.
   1 enig

 • Dansplast
 • Dansplast
  Betalende bruger
    24. august 2021   

 • Stop dog for helvede Jeres sludder om at JBA ejer BIF. Det gør han ikke. Det er en vildfarelse af gigantiske dimensioner. Han ejer omkring 56% af aktierne og må ikke lægge en eneste halvtredsøre i klubben udover han godt må låne os penge som han har gjort en del gange men han har også fået dem tilbage i form af aktier. Vi er rigtig mange aktionnærer og dermed medejere af BIF.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • @Dansplast når man er hovedaktionær og samtidig ejer over 50% af aktierne i et børsnoteret selskab, så har man altså en meget væsentlig magt og stor indflydelse. JBA kunne (hvis han ville) sælge hele sin andel til en enkelt storinvestor udefra, der efterfølgende ville kunne ændre fundamentalt på retningen og strukturen i vores elskede fodboldklub. Det er trods alt ikke muligt for alle os andre private “småinvestorer”.

   Jeg har egentlig intet imod JBA’s ejerskab, og stoler på at han er klubmand og vil klubben det bedste, men i teorien har han naturligvis en kollossal magt, ligesom klubbens skæbne i grove træk er i hans hænder med en aktieandel på mere end 50%. Det er vi vel ikke uenige om?
   2 enige · 1 god kommentar

 • Gizmo
 • Gizmo   24. august 2021   

 • Så er 45 minutters brok overstået.

  Det jo også at gå for langt, ifølge mig, at være så skræmt af penge at man ikke engang ser CHL. Så forstår jeg bedre der ikke er udsolgt onsdag.

  Han kan ikke li Jan B grundet han kom til at engagere sig lidt for meget et par gange. Og står åbenbart og griner af ham?

  Siger at han hellere vil tabe og bibeholde det fællesskab der er, så han glad.
  Og alle der bare vil vinde, kan finde sig et hold i tv.

  Tror vidst at han har glemt hvad sport OGSÅ handler om. Om han vil det eller ej, så er det altså at vinde, og opnå noget. Få nogle oplevelser sammen.

  Opsummering, han vil ikke et Brøndby hvor det kun handler om at vinde.
  Jeg vil IKKE et Brøndby hvor det kun handler om fælleskabet og venner i klubhuset. Sport er til for at skulle vindes. Det tænder mig.

  Og ellers kan man jo bare finde et politisk parti i tv at følge. Der er de alle tabere.

  Det jo ikke en fodboldklub han er vild med. Det fritidshjemmet og vennerne derovre.

  Vi er nogle der ikke kommer derude til dagligt, men bare godt kan li fodbold.
  Sorry to say
  1 enig
   
  • Lasse P
  • Lasse P
   Betalende bruger
     24. august 2021   

  • @Gizmo
   Jeg forstår hvor du vil hen, og jeg er heller ikke 110% enig med Lasse Bauer, men langt hen ad vejen er jeg. For mig fylder det selvfølgelig også en del at vinde, og det vil jeg gerne - men på den “rigtige” måde og igennem hårdt arbejde og ikke som FCK eller Red Bull.
   Jeg ser heller ikke chl. Ikke i protest mod pengebagmændene, men fordi at jeg syntes at det er forkert, at man som mindre nation skal igennem et kæmpe nåleøje, imens de rige lande får 4 hold “gratis” med. Det er at de rige bliver rigere og de fattige bliver fattigere, uden at man som klub, har muligheden for selv at ændre det. Af samme årsag følger jeg heller ikke andre klubber i de store lande. Det er i mine øjne at støtte uligheden, og svække dansk fodbold. Edit: jeg skal selvfølgelig ind og se kampen i morgen, og alle andre europæiske kampe Brøndby spiller. Min pointe er at jeg dog ikke gider at støtte de store lande ved at se deres kampe i chl eller deres respektive ligaer.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 4 flere kommentarer

---

 • Jeg synes vi skulle have mere respekt for hvad Jan Bech Andersen har gjort for os, og for vores klub. Jeg forstår frustrationerne der er omkring hans tidligere beslutninger med fx Thomas Frank og Ebbe Sand, men jeg kan se en mand som brænder for at gøre sit bedste for at få vores Klub tilbage til fordommens styrke, og jeg er sikker på at hans erfaring med at drive en virksomhed er nok til at få os helt tilbage.

  Jeg siger ikke at man blindt skal stole på alle hans beslutninger, men han og resten af de fastansatte og frivillige i og omkring klubben, har reddet vores klub fra konkurs, og det giver automatisk én masse plusser i min bog.
  3 enige

 • Måske står jeg alene med denne, men…jeg har absolut intet imod at RB overtog/fik indflydelse i BIF. Jeg mener…se lige hvad de har opnået i både Salzburg og Leipzig; mesterskaber, pokaltriumfer, topplaceringer, CL-deltagelse m.v.
  For min skyld må de gerne lege med - eneste anke jeg har er, at de ikke må ændre på spilledragtens farve (men for min skyld gerne logoet) - og det er jo nok her at kæden hopper af for RB…desværre.
  3 enige · 3 god kommentar
   
  • @Forza BIF Det med klubfarverne er en del af pakken. Alle Red Bull-klubber spiller i rødt og hvidt, så det er enten eller. Men interessant holdning. Oprigtige spørgsmål: Ville navnet 'FC Red Bull Brøndby' også være ok? Og hvad med historien som slettes fra historiebøgerne fordi de ser sig som en ny klub med et nyt fødselsår?

   Personligt er det det værste jeg kan forestille mig ske for Brøndby IF.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

 • Det kunne have været dejligt med nogle flere deltagere i diskussionen, som efter min mening blev meget enøjet. Er heller ikke RB fan, men det bliver for meget med udsagn som smut, hvis det primært handler om succes. Som han sagde, var det et langt rant, og her kunne det have været fint med lidt diskussion. Forstår heller ikke appatien mod Jan B.
  2 enige

---

 • Ruddi
 • Ruddi   25. august 2021   

 • hvordan kan han (lasse b)side og sige at jb ikke er hans kop te,hvor var vi uden,kan godt forstå klub følsen,men den er gammeldags og uvikerlig,hvis alle andre klubber har rig mænd bag sig,ville bif jo spille i første div,kan vi så stadig fylde stadion,formentligt ikke,klart vi ikke skal skifte logo og farver,men penge er den eneste vej for kuntunerlig top bold,marketing redbull eller danskespil,redbull ligger bare mange flere penge,fint nok med gammel klub ånd og mangel på fornyelse,men så har man bare en ny bjeregaard periode,man er nød til at følge med tiden,ellers sakker man sku bag ud

 • Gyes
 • Gyes   25. august 2021   

 • Det er oplagt en god ide at lave en udsendelse om moderne fodbold med udgangspunkt i RB-klubberne. Men hvor er det dog en skam at programmet ikke formår at besvare spørgsmålet om de følelser, konceptet vækker hos mange.

  Det bliver jo bare 45 minutter med en enkelt mands holdning - uden særlig mange nuancer eller kritiske spørgsmål. Først i slutningen falder stemningen en smule og der inviteres og opfordres til debat. Den tror jeg ikke mange får lyst til at deltage i, når startskuddet lyder, at hvis man har en anden holdning er man ikke en rigtig fan og i øvrigt kan skride hen foran fjernsynet og se Champions League.

  Hvis 3point gerne vil lave lave en podcast som besvarer et direkte spørgsmål (Hvorfor vækker Red Bull så voldsomme følelser?) er det selvfølgelig interessant at høre disse voldsomme følelser. Men et særlig brugbart svar på spørgsmålet giver udsendelsen faktisk ikke. Den fortæller kun om en mands følelser.

  Jeg hader tanken om RB Brøndby i hvidt og rødt, med en historiebog som starter ved overtagelsen og en målmand i gule strømper... Selv om jeg langt hen ad vejen er enig med Lasse Bauer, synes jeg det er en af de ringste podcasts jeg nogensinde har hørt fra Brøndbylyd. Desværre om et virkelig interessant emne.
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder