Foto: Freja Borne ©
PODCAST

Podcast: Nyt ejerskab i Brøndby #6: Værdiaftale, store følelser og klubbens fremtid

 
Her får du endnu en debat om det nye ejerskab i Brøndby IF.

  • Nanna Møller Karlsen
   25. november 2022 - Klokken 21:07
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  25. november 2022 - Klokken 21:07

Superligaen er gået i vinterhi, men det er BrøndbyLyd på ingen måde. Vi har masser af ting, vi gerne vil bruge pausen på at dykke ned i. En af tingene er det nye ejerskab i klubben, hvor vi har bedyret at vi gerne vil hele vejen rundt og give plads til alle synspunkter og holdninger i debatten.

Inden ejerskabet blev en realitet, havde vi en paneldebat om emnet, hvor vi aftalte at sætte os sammen igen, når det blev. Det er det nu, så vi lavede en gentagelse af panelet og debatterede ud fra hvad vi ved - og hvad vi ikke ved.

Hør blandt andet om store følelser, orange protester, en stemme fra bestyrelsen og meget mere. Panelet består af Christian Barrett, formand i foreningen, som også sidder i selskabets bestyrelse, Lasse Bauer, som er tidligere Slo og formand for Fanafdelingen, Jonathan Holtegaard, som er koefficientkonge, bestyrelsesmedlem i Fanafdelingen og blandt initiativtagere til Familien Brøndby - Bevar Brøndby IF, og Henrik Madsen, der er redaktionschef på B.T. Nanna Møller Karlsen er vært og har mixet.

Hovedpartner: Arbejdernes Landsbank
Partner: StoreDrenge.dk

Lyt med her eller hvor du foretrækker at høre dine podcast:

 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Den bedste podcast om det nye ejerskab indtil videre fra Brøndbylyd.

  GFH er bestemt ikke min kop te eller mit 1.valg til en ny ejer, men hvor ville jeg dog ønske, at folk stoppede med at dømme dem på forhånd, og i stedet ventede til vi ser hvordan de rent faktisk agerer i klubben på længere sigt. Jeg er helt med på at der er nogle værdimæssige konflikter i forhold til klubben og f.eks. Blackstone, som jeg heller ikke er vild med. Men jeg tror bare det vil være nær ved umuligt at finde en investor, som ikke kan kritiseres for noget som helst. JBA og Glencore er et åbenlyst andet eksempel. Men hvad med f.eks. Booztlet på vores trøjer - de sælger produkter der giver klimapåvirkning og forurening ved produktionen i lokalområderne. En af de andre sponsorer, Carlsberg, bidrager til alkoholisme. Søgte, ekstreme eksempler selvfølgelig, men man kan altså blive ved, hvis man først går i gang med at søge med lup efter problemer og konflikter.

  Derudover synes jeg, som det nævnes i podcasten, at det ville være rigtig dejligt hvis flere havde lidt mere tillid til at JBA og den øvrige bestyrelse har valgt det rigtige for klubben. Der er tilsyneladende gjort et meget grundigt stykke arbejde forud for det nye ejerskab, fra både klub og GFH. Hvis de virkelig er så forfærdelige, så må JBA og resten af bestyrelsen have en meget, meget dårlig dømmekraft, eller også har JBA kun gået efter personlig profit fra starten. Det tror jeg overhovedet ikke på er tilfældet.

  Stor respekt for Lasse, der internaliserer sine følelser og bliver hjemme fra stadion. Jeg kan godt forstå at man kan have et behov for at udtrykke sin bekymring, men jeg tror alle er med på det nu, at mange har det sådan. Jeg kan ikke se at det fremover kommer til at bidrage til noget positivt overhovedet med de orange prostester på stadion. Så jeg håber det er døet ud til foråret.

  Bekymringen omkring hvad der skal ske efter GFH (videresalg) er en bekymring man med rette kunne have haft de sidste 10 år eller mere. Jeg synes ikke den situation er ændret med de nye ejere. Man kan sige, at hvis man stolede på at JBA har haft de rigtige intentioner for klubben de sidste 10 år, så indebærer det jo også at man må stole på at han har solgt til de rigtige mennesker.
  3 enige · 2 god kommentar

 • Brøndby og GFH har meldt følgende ud: Ekstra kapital til klubben vil ske som lån med en rente på 5% (som senere kan konverteres til aktier)

  GFH har tidligere på et pressemøde meldt ud, at de vil tilføre kapital op til 30 mill € (dvs mellem 0 og 223 mill kroner) - penge der skal bruges til stadion, lounge og fanzone forbedringer og evt til spillertruppen.

  Hvis der de næste par år kommer ekstra kapitel på 200 mill kroner - så vil driften af fodboldklubben blive belastet med 10 mill kroner i renteudgifter om året (uden afdrag på gæld)

  Ovenstående er vist fakta

  Og så et spørgsmål:
  GFH køber mig bekendt aktier af JBA for ca. 150 mill kroner - Bliver dette beløb også financieret af lån, som Klubben skal optage ??
   
  • @Supporter i 40 år
   Men er det et problem at klubben optager gæld? Det er vel et strategisk valg man har taget for at kunne justere op for investeringer. Det er jo absolut ikke en usædvanlig manøvre i hverken fodboldklubber eller andre typer virksomheder.
   1 enig

  Se 9 flere kommentarer
   
  • mp80
  • mp80   26. november 2022   

  • @Supporter i 40 år Lånet bliver konverteret til aktier kort efter, så klubben kommer ikke til, at betale det beløb du nævner. Der er regler man skal følge og dette er den hurtigste måde og ikke noget, som vil belaste klubben ret meget.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     27. november 2022   

  • @Supporter i 40 år - Er dit spørgsmål, om BIF skal optage et lån, for at GFH kan betale JBA ca 150mio?
   Til det spørgsmål, vil mit gæt være, at GFH selv kan og skal betale dette beløb.
   Det er jo ikke BIF der køber aktierne af JBA.

  Se 2 flere kommentarer
   
  • Kenneth
  • Kenneth
   Betalende bruger
     28. november 2022   

  • @Supporter i 40 år
   Det er fakta det du skriver, men planen er at lånet bliver konverteret til B aktier hvis man skal ligge noget i det Jan siger.

   Angående dit spørgsmål, så er der intet der tyder på at det er planen de smider der udgifter i forbindelse med købet ind som gæld i klubben. Det er dog ikke unormalt det sker (sådan generelt) når det er investerings fonde der opkøber, men jeg tror ikke det er planen.

   Jeg tror planen er at de får konverteret deres €25 millioner lån til b aktier (Jan levere de sidste €5 millioner) og dermed op når en aktie andel på omkring 64% (63,86%).
   Det giver dem mulighed for at sælge 135.000.000 (13,86%) a aktier til markedspris og dermed hente de 157 millioner de har betalt for de 50,0000001% af a aktierne.
   Kursen skal dog op over 1,0 før det giver mening (1,16 så rammer de 157 millioner), og det kræver selvfølgelig også der er en køber :)

  Se 11 flere kommentarer

 • Betalende bruger
    26. november 2022   

 • Jeg er på ingen måde fan af gfh, men det jeg mest er utilfreds med er : jeg føler at vi i god tro i 2013 overlod klubben i hænderne på JBA, mod forventning af at han forvaltede klubben ordentligt da han selv er Fan/klubmand, men jeg synes ikke det er i klubbens bedste at kaste klubben på andres hænder før fansene ihvertfald er hørt, det kan godt være han på papiret kva investeringer ejer klubben, men det er VORES klub FANSENE, klubben ville ikke være en skid med 0 hjemmebane tilskuere, så hvis vi alle bliver væk, SKAL bestyrelsen lytte til os, jeg er 100 % enig i at vi skal ha mere kapital, men lad os lige få klubben tilbage på VORES hænder, JBA har brudt vores tillid fra 2013, og vi må som minimum ha chancen for at stable 250 millioner på benene, det kræver faktisk kun at 50000 fans vil købe for 5000kr aktier hver, så min bøn til hr JBA er lad os købe klubben for det samme som gfh vil investere, og lad os holde valg om bestyrelses poster osv. Som man gør i de fleste bundesliga klubber, vi bude få sikret klubben for evigt på vores hænder med en 50 +1 fond.
  1 enig
   
  • @THØGER
   Jeg er meget enig i langt det meste, du skriver - jeg kommer gerne med de 5.000 :-)

   Men jeg mener dog ikke, at klubben har behov for penge - ikke lige nu. Brøndby IF har ingen gæld, små 100 mill i kassen, (næsten) styr på budgettet og har en klar strategi

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @THØGER
   Det regnestykke, du sætter op, sikrer 50+1% af aktierne - og tilfører klubben små 100 mill i ekstra kapital :-)

  Se 4 flere kommentarer

---

 • Gizmo
 • Gizmo   27. november 2022   

 • Vildt nok at folk er/var her mere for foreningens skyld ind for fodbolden.
  Der blev jeg klogere.
  Selv er jeg bare kæmpe kæmpe fodbold fan. Og det vil altid være Brøndby. Tror de fleste har det sådan.

  Måske det så i virkeligheden giver meget god mening at vi kan være så uenige om tingene.
  Og måske det giver mening, at vi går hver vores vej?

  Husk nu bare på at en invester også køber ind på hvad vi er og hvem vi er. Derfor en pris derefter.
  Hvis vi ikke har den aktive fan kultur og engagement fremover. Ja, så sørger vi selv for at den næste investor i hvert fald ikke køber ind på den del.
  Og først der, er vi som alle de andre.
   
  • @Gizmo
   Hold nu op hvor lydrr det trist:-(
   Først farvel til dem, der der ser Fællesskabet først (ingen over Fællesskabet) - Det betyder så farvel til den aktive fankultur - Og så er vi ligesom alle de andre.

   Og hvad har vi så tilbage; noget der ligner en håndboldklub i en mindre Jysk provinsby

  Se 6 flere kommentarer

 • Betalende bruger
    28. november 2022   

 • Jeg har svært ved at se for mig som alle siger, at når den aktive del forsvinder vil noget nyt vokse frem, jeg tror oprigtigt at hvis stemningen fuser ud som ved de seneste hjemmekampe, varer det ikke længe før vi kun ser et snit på 8-10000 pr hjemmekamp, 20 procent af dem der kommer nu er kommet med pga af den aktive fan kultur, når den forsvinder ryger folk stille og roligt ud af bagdøren, og brøndby ender som en fuser ligesom Slagelse efter Anja Andersen, sådan vil det se ud uden alpha og de aktive der skaber foreningen.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • Kenneth
  • Kenneth
   Betalende bruger
     28. november 2022   

  • @THØGER
   Tror du seriøst det ?
   Der er ingen tvivl om det bliver et kæmpe arbejde med at få opbygget en ny stor og dygtig aktiv gruppe, men jeg er ikke i tvivl om det vil lykkes med tiden. Jeg er også sikker på at dem der bliver tilbage vil rykke endnu mere sammen for at det skal lykkes.

   Jeg håber det lykkes for de aktive at finde et nyt fælles ståsted med Brøndby og vi så alle kan kigge fremad. Jeg ved det nok bliver meget svært da en stor del af deres identitet er bygget op omkring imod moderne fodbold
   1 enig
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     29. november 2022   

  • @THØGER - Jeg tror du har helt ret. For der var jo INGEN stemning, før Alpha kom til… Så det kan slet ikke skabes stemning igen, nu hvor de ikke vil være med mere…
   Host host* Ironi kan forekomme.

   OT: Alpha påstår de kun består at omkring 100 personer. Jeg nægter at tro på, at der ikke findes 100 nye personer, blandt de resterende 19.900 stadion-gængere, som er villige til at tage stafetten op, når pladsen er ledig.
   Det vil selvfølgelig tage tid, at bygge noget op, som tilsvarer det der var. Men engagementet er findes allerede blandt fans.
   Rom blev ikke bygget på een dag og det vi havde før stemningsboykot blev heller ikke skabt på een dag. Så jeg er helt sikker på, at fanscenen vil ligne sig selv igen, om kort tid. Måske allerede til sommer.

   Forskellen på Brøndby IF og Slagelse Håndbold er, at vi har en lang tradition, hvorimod Slagelse blomstrede pludseligt op. Hvad der kommer let, går let. Og vores fanscene er ikke kommet let, så den vil længe bestå.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 4 flere kommentarer
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder