Foto: Teis Markfoged ©
PODCAST

Podcast: Nyt ejerskab i Brøndby IF #4: Paneldebat

 
Her kan du høre en paneldebat med fire fans, hvor visioner og bekymringer for det nye ejerskab drøftes.

  • Nanna Møller Karlsen
   30. oktober 2022 - Klokken 09:51
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  30. oktober 2022 - Klokken 09:51

Brøndby IF har fået et nyt ejerskab og er nu på amerikanske hænder. Global Football Holdings skal vi vænne os til at sige på Vestegnen.

Vi dækker det massivt på 3point.dk og BrøndbyLyd og her får du den fjerde udsendelse i rækken om det nye ejerskab. Det er en paneldebat med fire fans, som diskuterer bekymringer, visioner og tanker om de store ændringer i fodboldklubben.

Panelet består af branding- og kommunikationsdirektør i Arbejdernes Landsbank, Peter Froulund, redaktør på B.T., Henrik Madsen, bestyrelsesmedlem i Fanafdelingen, Michael Haddar, og sæsonkortholder på Sydsiden, Patrick Weiss. Nanna Møller Karlsen er vært og har mixet.

Hovedpartner: Arbejdernes Landsbank
Partner: StoreDrenge.dk

Lyt med her eller find podcasten, hvor du foretrækker at lytte:

 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • TACKLER
 • TACKLER
  Betalende bruger
    30. october 2022   

 • En lille nuance.

  Spørgsmålet om de hemmelige investorer handler ikke om, at de ikke nødvendigvis vi associeres med Brøndby, eller de andre klubber i GFH for den sags skyld. Det handler ene og alene om, at deres virksomheder har en klausul om, at deres private investeringer, uanset om det er i håndvåben eller verdens bedste fodboldklub, skal holdes hemmelige. Så skal virksomheden ikke tage stilling til en masse individuelle anmodninger om ting, deres medarbejdere gerne vil investere i.

  Derfor mener jeg også det er omsonst at diskutere, at GFH/Brøndby bare skal melde ud.. det kan/må de simpelthen ikke, da det er en del af kontrakten. Take it or leave it.

  Det er i hvert fald de lyde jeg hører, når Jan fortæller hvad der er op og ned.

  Jeg har som fan naturligvis også en interesse i, at vide hvem der ejer klubben. Jeg kan håbe på, at nogle dygtige graver-journalister finder svaret en dag. Jeg er dog ret overbevist om, at det ikke bliver meldt ud af Jan eller andre - det er imod aftalen.

  Jeg begiver mig sjældent ud i spekulation, men det kan jo være én af “knasterne” bestyrelsen ikke vil ind på ift. at salget gik lidt over tid.

  Nu kan vi så gøre en af to ting, imens vi venter på EB eller andre finder sandheden. Vi kan tro på Jan eller vi kan lade være.

  I øvrigt tak for et godt og VIGTIGT afsnit, med et kompetent panel, samlet (tænker jeg) meget hurtigt. Jeg er igen blevet klogere på mine egne følelser omkring det hele.

  God kamp i dag - ses på tribunen.
  3 enige · 6 god kommentar
   
  • @TACKLER
   Enig, der er en forklaring, der ikke er usædvanlig, men samtidigt er det uheldigt, når det nu er et så følsomt et emne for så mange. Vi har vel indtil videre fået tre navne: David Blitzer, Robert Carr og Arctos Partners. Hvis der kun er to af 14, der har disse klausuler, kan vi så ikke få navnene på de resterende 9 til at starte med? Og hvorfor får vi lige disse tre navne? David Blitzer kan jeg godt regne ud - og tak for at tage den i opløbet - men hvorfor lige de to andre?

   Synes det er et rigtig fint program, med mange fine nuancer, men irriterer mig lidt, at det igen bliver mistænkeliggjort, at der er Delaware Corporations involveret. Tilmed efter en sætning om nu ved jeg ikke noget om Delaware Corporations men... Omkring 2/3 af USAs største virksomheder er registreret i Delaware. Det er de selvfølgelig fordi, der er nogle fordele ved at være registreret der, men det er fuldt lovligt og almen praksis. Prøv at ringe til det Danske Eksportråd i Chicago og spørg, hvordan du skal etablere virksomhed i USA og Delaware Corp vil være en af de muligheder, de nævner for dig. Hvis selskabsskat og regulering af virksomheder svingede fra kommune til kommune i Danmark, ville mange virksomheder nok også vælge at registrere sig i den kommune med de mest fordelagtige regler. Og ligesom mange virksomheder i EU vælger at etablere sig i Irland, bl.a. fordi de har lav selskabsskat.

   Men godt program. Gode synspunkter og vigtig debat.
   2 enige · 3 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Lækkert med mange så mange podcast for tiden.
  Dog blev dette afsnit lidt for frelst og kun lede efter hullerne i osten til min smag.
  2 enige

 • Som jeg har forstået bliver Scott Mclachlan ny næstformand i bestyrelsen, Peter fra Arb.L.Bank skal derfor ikke frygte at han ikke bliver en del af klubbens drift og selvfølgelig vil hans 11 års erfaringer fra Chelsea og hans øvrige erfaringer & netværk styrke beslutningskompetencen både i bestyrelsen og på direktionsgangen.

---

 • Syntes godt nok glasset er halv tomt i dette panel. Troen på Jan Bech og hans store arbejde for at fremtidssikre Brøndby IF ligger da på et lille sted. Mistroen tager hele tiden over som om det er dybt kriminelle personer Jan Bech omgiver sig med, det er faktisk lidt føj at høre på og i skulle skamme jer. Uden Jan Bech ville der ikke være noget Brøndby IF i dag. Jeg har været fan siden firserne og er vildt glad for at vi ikke skal sejle rundt i en umoderne skonnert med sejl mere, mens andre klubber er fremsynet og sejler rundt med moderne skibe og agter sejler os.
  2 enige · 1 god kommentar

 • ClausM
 • ClausM   31. october 2022   

 • Hold op et panel af grædekoner ...Peter Froulund er helt væk mand, no shit sherlock at de kommet ind i Brøndby for at tjene penge hahaha Som om at arbejdernes Landsbanks mål er det samme med deres sponsorater i danske klubber,,,,

 • mimor1
 • mimor1   31. october 2022   

 • Pinligt som nogle af deltagerne bliver ved med at sige GLH, som fortæller enten om intelligens, eller den nedværdigende måde at tale om de nye ejere på.
  Tror det bliver så godt, og hvorfor er det så vigtigt at have navn på hvem de er. Som der blev sagt i programmet, så får pressen mere travlt med det, end med at vi som klub nu kan tænke fremadrettet. Forhåbentlig få en træner med en spillestil, og en som kan få vores spillere i form. Som det er nu, kan de spille i 30 min. Selv en spiller som Wass løber med tungen ud af halsen efter 80 min og er ved at dø.

---

 • Hemmelige ejere, Siden 2013 har alle ejere af Brøndby med under 5 % aktiekapital været anonyme. Nu får GFH aktiemajoriteten, JBA ca. 20%. 30 % forbliver anonyme. Idag har JBA ca. 53 % Torben andersen & og hans selskab ca. 5-8% Derfor er der idag ca. 40 % anonyme. Som det er idag kan der blandt mindretalsaktionærerne gemme sig en bred vifte af uhæderlige og skumle personager, alt er muligt, tidligere straffede, hvid vasket penge, konkursryttere osv, osv.

 • mp80
 • mp80   31. october 2022   

 • Undre mig over paneldeltagerne ikke har sat sig bedre ind i de nye ejere og deres hensigter og planer for klubben. Man fortsætter med 6.4 bare med den forskel med, at man accelerere processen. Man vil styrke MC, stadion, samt oplevelsen for fansene. Der skal investeres i Nordens bedste talenter, samt hentes spillere på et højere niveau end grundstammen pt. Man kommer med en masse knowhow og de enkelte klubber fortsætter som hidtil, med den forskel at de deler data med de øvrige klubber i ejerkredsen. Fans skal have en vigtig rolle og det hyldes af de nye ejere, at man har en repræsentant i bestyrelsen. De nye ejere har fulgt holdet både hjemme og ude over lang tid, så det viser oprigtig interesse.

  Synes godt nok paneldeltagerne er meget negative, bliver desværre meget ensidigt.

  Holdets plan er skal spille med om guldet hver sæson, man skal i Europa, økonomisk vil man rykke op på siden af FCM og evt. rykke fra dem over tid, men de siger også det ikke er et våbenkapløb. Det skal gøres på egen måde med fornuftige investeringen.

  De 14 ejere fylder alt for meget i debatten synes jeg, de enkelte er kendt og godkendt af dem, som bør vide det. Mange har sagt JBA har fyldt for meget, nu får man en ny ejerkreds som holder sig i baggrunden og som ikke vil blande sig ret meget i den daglige drift, den bliver som hidtil.
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder