Per Nielsen
Foto: Teis Markfoged ©
PODCAST

Podcast om Brøndbys historie: 2000'erne

 
Her kan du lytte til det seneste afsnit af BrøndbyLyd Historie. Nu handler det om 2000'erne.

  • Per Nielsen
  • Nanna Møller Karlsen
   7. januar 2022 - Klokken 11:32
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  7. januar 2022 - Klokken 11:32

Superligaen holder vinterferie, så du går nok og mangler dit Brøndby-fix. Fear no more. Et nyt afsnit af BrøndbyLyd Historie er klar til lyt. I dette afsnit handler det om 2000'erne, som startede godt, men sluttede skidt.

Bliv taget med gennem årene med Per Bjerregaard, Per Nielsen, Åge Hareide, mesterskaber og et skramlende fundament under klubben.

Simon Ankjærgaard er fortæller og redaktionen bag består af Nanna Møller Karlsen og Adam Møller Karlsen.

Partnere på serien er VES Advokater og PKF Munkebo Vindelev. Uden dem var det ikke muligt at lave denne serie.

HUSK! Find BrøndbyLyd Historie, hvor du lytter til podcasts og abonnér.

 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Så fedt med de her! Tusind tak for der kæmpe arbejde, der ligger bag!
  Et lille ønske: jeg hører altid disse podcasts, når jeg cykler, og det var virkelig svært at høre, hvad Per Bjerregaard fortalte. Er der ikke en mulighed for, at man kan bringe al tale op i nogenlunde samme niveau? Det ville i hvert fald være kanon, hvis det rent teknisk var muligt :-)
  2 enige

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    8. januar 2022   

 • Jeg er vild med projektet!

  Jeg synes dog, at det er skammeligt, hvis Per Bjerregaards fortælling bliver historisk sandhed. Her taler jeg særligt om Hareides exit, som var en decideret fyring under et enormt pres jf. tidens omtale i pressen.

  Derudover er hele Anders Bjerregaard sagaen en episode værd. Anders var beskyttet af nepotisme helt tilbage fra hans ungdomsår og han var hverken dygtig nok til Brøndby som spiller eller sportschef. Her ville jeg gerne have trykprøvet den historiske fortælling med uafhængige kilder.

  Min påstand er, at Per Bjerregaard fortrænger virkeligheden og hvad der er historisk faktuelt rigtigt. Jeg ville elske at høre Jesper Jørgensens syn på tiden, hvor han var CFO i Brøndby.
  Jeg kan godt mærke, at jeg bliver rasende over, at fortællingen om klubbens nedtur forklares med at FCK fik Parken billigt og at DBU lagde landskampene der. Det er simpelthen usandt og historisk faktuelt forkert. Nedturen skyldes udelukkende den daværende ledelse og de dispositioner de gjorde. Jeg er simpelthen så rasende over denne udlægning af historien i 00erne.
  2 god kommentar

 • Kæmpe tak til folkene bag denne fantastiske serie. Jeg har været helt opslugt fra start til slut af alle afsnittene.

  Det er fortalt på en meget medrivende måde. Følelsen af frustration fra sidste halvdel af 00'erne kommer helt op i mig igen, når jeg hører det sidste afsnit her. Vi havde bygget det her gudefodbold op fra Laudrup-æraen, med en stor andel af egne talenter, og stille og roligt faldt vi fra tinderne i dansk fodbold ned i middelmådigheden. Jeg er med på at PSE-monsteret var svært at stoppe i den periode, men jeg sidder med en fornemmelse af at vi fuckede meget af det op for os selv. Dyrt indkøbte spillere som ikke performede, og spærrede for vores egne talenter, hvoraf mange forlod os uden at vi fik penge for dem. Meget trist udvikling dengang.

  Det var også indledningen på en lang årrække, hvor vi i den grad famlede på trænerpositionen. Vi kunne simpelthen ikke finde noget der virkelig fungerede, undtagen Køhlert, som ikke ønskede jobbet.
   
  • Saesonkort
  • Saesonkort
   Betalende bruger
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     8. januar 2022   

  • @Christian Brøndbyman, Køhlert endte med at blive fyret..

   En stemme fra Brøndby Supporters Trust der hamrede mod Bestyrelsen ved samtlige generalforsamling i tiden havde også klædt historien. Så ved jeg godt, at munden på Troels Johnsen blev lukket med et job i klubben.

  Se 3 flere kommentarer
   
  • @Christian Brøndbyman Kan mærke at jeg skal tage tilløb til at høre den her af præcis samme årsag, som du beskriver.

   De tidligere afsnit har været sjove at høre, men 00erne er det første årti, hvor jeg for alvor har følelser i klemmen. Følelsen af at se klubben gå i opløsning for øjnene af én sidder stadig dybt i mig. Der var så meget frustration, magtesløshed og splittelse i den periode.
   1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

---

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    8. januar 2022   

 • En af de mest sindsyge historier fra den gang, var da FCK overdækkede Parken og holdte melodi grand prix og boksekamp med Tyson.

  Brøndbys modsvar var et tilbud til klubbens interessenter om en anpart i en travhest. Og så ville man i øvrigt overdække Brøndby Stadion og trække et lærrede på tværs, så man kunne fremvise film på begge sider samtidig (forskellige film vel og mærket).
   
  • @Saesonkort Ejvind Sandal var en visionær mand…

   Når man læser artikler fra dengang, er man i tvivl om det er Rokokoposten man er kommet ind på.

  Se 1 flere kommentarer
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder