Niels Frederiksen
Foto: Adam Møller Karlsen ©
NYHED

Pressemøde: Gruppen er åben, Lyon har klasse uanset opstilling og Brøndby kommer atter til at rotere

 
Niels Frederiksen og Andreas Maxsø stillede onsdag formiddag op til pressemøde forud for torsdagens Europa League-kamp mod Lyon. Her er en række af citaterne fra pressemødet.

  • Niels Frederiksen
  • Nanna Møller Karlsen
   24. november 2021 - Klokken 12:20
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  24. november 2021 - Klokken 12:20

I UEFA-sprog kalder man dagen inden kampe i de europæiske turneringer for 'matchday minus 1'. Den dag byder på pressemøder forud for kampene, så det var naturligvis også tilfældet på Brøndby Stadion onsdag formiddag, hvor Niels Frederiksen og Andreas Maxsø indtog stolene.

Torsdag aften møder Brøndby franske Lyon hjemme på Brøndby Stadion i den næstsidste kamp i gruppen. Alt er stadig åbent, mener cheftræner Niels Frederiksen, som fortæller, at Brøndby jagter fire point i de sidste to kampe mod henholdsvis Lyon og Sparta Prag.

- Det er meget svært at forudse. Gruppen er helt åben, bortset fra førstepladsen, der er helt lukket. Men vi vil gå efter fire point og tro på at fire point i de sidste to kampe vil være nok til minimum tredjepladsen. Det tror jeg dog ikke der er garanti for, uden at jeg lige har regnet på det. Men vi går stadig efter andenpladsen så længe vi har mulighed for det. I sidste ende vil vi nok også være tilfredse med tredjepladsen, for målet er at gå videre fra gruppen. Det har vi stadig fine muligheder for, lyder det fra Brøndbys cheftræner.

Niels Frederiksen tør ikke spå om hvilket hold Lyon kommer til at stille med. Det franske mandskab har ikke noget på spil, da de allerede har sikret sig gruppens førsteplads.

- Det ved vi ikke. Mit udgangspunkt er at uanset hvem Lyon stiller med, om det er de allerbedste eller dem lige under, så er det rigtig dygtige spillere. De spiller på et højt niveau. Vi kan også se at de skifter lidt ud i deres hjemlige turnering og at alle deres spillere er dygtige. Så det er ikke noget, vi bruger energi på. Vi holder fokus på os selv. Vi gør ikke noget ud af at prøve at finde ud af, hvordan vi tror de stiller op, for det vil være spildte kræfter. Den måde de griber kampen an på vil være nogenlunde den samme uanset hvem de stiller med.

Brøndby IF tabte det omvendte opgør i Lyon med 3-0 efter en lang forsvarskamp, hvor hjemmeholdet til sidst fik hul på bylden. Men der skal et andet kampbillede til torsdag aften.

- Vi var pressede dernede og vi må ikke blive presset så langt tilbage i morgen. Vi skal have mere kontrol på kampen. Men vores europæiske kampe på hjemmebane har haft helt andre kampbilleder end dem på udebane. Det forventer vi også i morgen, selvom vi har stor respekt for modstanderen. Vi skal være mere i kontrol, skal have bolden mere og må ikke være presset tilbage hele tiden, hvor vi bare står i eget felt og parerer. Der vil sikkert være perioder, hvor vi gør det, men ikke som et generelt kampbillede.

Kommer til at rotere

Man plejer at sige at det koster i Superligaen, når danske hold spiller europæisk. Men det har ikke været tilfældet for Brøndby, som har haft held med at tage tempoet fra de europæiske kampe med sig om søndagen.

- Efter vi er startet med de europæiske kampe har vi i Superligaen et pointgennemsnit på 2,3 og inden havde vi et på 0,6, så det at spille europæisk har ikke været negativt for os. Jeg tror på, at det har hjulpet os til at bringe os op på et endnu højere niveau, så vi har kunne spille med endnu højere intensitet og på et endnu højere niveau i Superligaen. Når man spiller sådanne kampe om torsdagen, kan man tage det med over i Superligaen om søndagen. 

Niels Frederiksen har gennem hele efteråret yndet at rotere i startopstillingen og det kommer han også til at gøre mod Lyon torsdag aften.

- Det bliver fuldstændig som det har været hele efteråret. Vi kommer til at rotere en smule på to-tre-fire positioner, fordi jeg føler vi kan gøre det uden at blive svækket. Vi spiller med friske ben både i morgen og på søndag. Det bliver ikke anderledes end det har været hele tiden. Vi stiller med et rigtig stærkt hold og det gør vi også på søndag. Jeg ved godt, at jeg som træner ikke bare kan skifte 11 spillere, for så vil der være for mange relationer, der ikke sidder i skabet. Men to-tre-fire spillere har vi rigeligt i truppen til uden at vi bliver svækket.

Andreas Maxsø, du er en af dem, der har spillet alle kampene. Du er ikke ved at være slidt?

- Nej, slet ikke. Når man først kommer ind i det flow, hvor man spiller hele tiden og ikke træner så meget, så er det bare en befrielse at der hele tiden kommer nye kampe. Så er det bare fedt at spille særligt de europæiske kampe.

Niels Frederiksen får sneget en afsluttende bemærkning ind sammen med et grin:

- Han spiller også lidt en skåneposition...

Kampen mellem Brøndby og Lyon spilles på Brøndby Stadion torsdag aften med kickoff klokken 21.00.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.

Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021