Marko Divkovic
Foto: Lasse Lagoni ©
NYHED

Preview: Skaber Randers problemer for Brøndby?

 
Brøndby skal søndag eftermiddag spille på udebane, når man gæster det kronjyske, hvor Randers FC byder op til dans. Det bliver et opgør, hvor det for Brøndbys vedkommende handler om at tæmme Randers' indlægspil, og så kunne man overveje at holde et vågent øje på Lasse Berg Johnsen og Piesinger i opspillet, mens Odey skal begrænses i sine afslutninger - og så skal Hammershøj-Mistrati begrænses i sine vandringer på banen. Brøndby skal med bolden for fødderne have tålmodigheden og kvaliteten til at finde halvrummene, som kan være nøglen til sejr.

  • Marko Divkovic
  • Kasper Pedersbæk
   30. april 2022 - Klokken 05:15
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  30. april 2022 - Klokken 05:15

Brøndby og Randers har foran sig fjerde og sidste møde i indeværende sæson, hvor man i de tidligere opgør har delt med en 1-0 sejr til hver (begge på Brøndby Stadion) og en 1-1 kamp sidste gang Brøndby var på udebane i oktober.

Hidtil i sæsonen har Randers været et middelpræsterende mandskab, som også har indfundet sig på en middelplacering i tabellen med en aktuel 6. plads i Superligaen. Det er sket via en offensiv som har præsteret 35.73 xG (ligasnittet er 35.42) og konverteret dem til 30 mål (ligasnit 35.67), defensivt har jyderne ligget let over middel på xGA med 35.73, men til hvilket man har været en my heldigere end det forventede med blot 33 indkasserede mål.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Randers har ikke skilt sig ud målt på performancedata, og de har, som tallene også indikerer, ligget stabilt gennem hele sæsonen omkring 0 i xGD (expected goals difference). Man lå let i minus indledningsvist i sæsonen, men ramte siden hen en længere plusbølge, som dog lige så stille indledte sin slutning op mod grundspillets sidste runder. Siden da har Randers set over tid præsteret ringere end modstanderne, og kan i det store hele ikke være utilfredse med det hidtil er blevet til to sejre i slutspillet deres baggrundsform in mente.

Randers classic

Debatten omkring taktiske formationer er yderst relevant, når talen falder på Randers FC. For på papiret kan deres foretrukne formation både sættes op som en 4-4-1-1 eller en 4-3-3. Men det handler om typer. For hvor vi i Brøndby ser en 4-3-3 med tre angribere i forreste kæde der ligger centralt, så er Randersudgaven mere en udgave med kanter der går ind i banen, men som altså grundlæggende ikke er angribere.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Randers kører en flad klassisk bagkæde med firemand, for den er der to 6ere til at beskytte rummet og for at tilbyde aftagestationer i cirkulationen af bolden i det opbyggende spil. Foran den kæde finder vi tre mand, en i hver side og så en central spiller der lægger sig tæt under den forreste 9er der leder linjen.

Indadgående kanter med bolden

Det er med livrem og seler, når Randers bygger spillet op. De to stoppere har til dette assistance fra den double pivot (de to 6ere) der patruljerer området netop foran bagkæden. I det opbyggende spil er Piesinger samt Lasse Berg Johnsen nøglepersoner, og Brøndby kunne med fordel søge at presse opspillet væk fra de to i hver kæde, da de står for en massiv hovedpart af afleveringerne til banens sidste tredjedel for Randers.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

I den næste fase af spillet er det vigtigt for Randers at backerne angriber siderummet, for i besiddelse søger deres to kanter mellemrummet ind i banen. Det kan variere hvem der dækker pladserne, men ofte har det være Kehinde til højre og Tibbling eller Jacob Ankersen til venstre. Vito Hammershøj-Mistrati har så rollen som skyggeangriber at fordele spillet og finde de ledige rum fra en position centralt i banen.

Derpå vil randrusianerne rigtig gerne slå indlæg, hvilket de også gør hyppigst af alle klubber i Superligaen med 18.71 pr 90 min. Leverandørerne af indlæggene ses oftest at være Oliver Bundgaard (der spiller venstre back) og makkeren i modsatte side, den i Brøndby velkendte Björn Kopplin. Sammen med med Kehinde og Tibbling.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Er åbningen til et indlæg der ikke vil Randers gerne have Hammershøj-Mistrati gerne på bolden centralt for at blive retvendt mod målet. Her skal Brøndby være særdeles opmærksomme på deres pres, så de ikke, som vist på grafikken ovenfor, kan spille sig ud af et pres og komme på bagsiden af Brøndbys midtbane.

De mest afsluttende hos Randers er Odey (2.8 skud pr 90), Ankersen (2.52), Kehinde (2.09) og Hammershøj-Mistrati (1.96).

Forsvarer sig kompakt

I spillet mod bolden veksler Randers mellem to modeller, alt afhængig af hvor og hvordan boldbesiddelsen mistes. Er der mulighed for en hurtig generobring mod en modstander der ikke er retvendt presser Randers på.

Men er muligheden der ikke for en hurtig generobring etablerer Randers sig i en kompakt organisation, hvor de trækker kanterne ned på midtbanen i en afart 4-1-4-1 (eller 4-5-1 om man vil). Ofte vil man se Lasse Berg Johnsen som ansvarlig for at lukke som den dybe 6er.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Stiller Brøndby fra start i en 4-3-3 (markeret med de gule cirkler på grafikken ovenfor) vil en nøgle til succes være at holde de tre forreste centralt, så det bliver tre decideret angribere og ikke kanter. De skal søge halvrummet - pladsen mellem stopperne og deres back i den respektive side. Brøndbys backer skal udgøre bredden, og 6eren skal have ansvaret for at fordele spillet, mens 8erne skal søge mellemrummet i opspillet for at tilbyde en aftager til bolden i opspillet.

Brøndby skal være tålmodige, og turde at cirkulere bolden rundt for at lokke Randers sidevers, og efterlade den ene back bredt (for at lukke Brøndbys back ned) for at åbne banen ned mellem Randers' organisation. Eller turde spille boldem op centralt i banen for at finde en af de to 8ere der kan distribuere bolden videre derfra til enten back eller i dybden til angriberne.

Brøndby spiller søndag eftermiddag mod Randers på udebane med kickoff klokken 1600.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    23 dage siden   

 • Forstil jer et hovedbrud Niels Frederiksen må få, hvis reserverne vinder 5-0 (11 vs. 11) og spiller fremragende. Bliver Maxsø, Rosted og Hedlund så sendt på tribunen?
  1 enig · 3 god kommentar
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021