Jesper Lindstrøm
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Referat: FC Helsingør - Brøndby 1-1 (0-0)

 
Brøndby mødte fredag midt på dagen FC Helsingør på udebane i endnu en træningskamp før det går løs i Superligaen. Kampen blev spillet på hjemmeholdets kunststofbane, hvorfor enhver undskyldning om en knoldet og vinterpåvirket bane ikke kunne bruges. Det blev en kamp med Brøndby rigtig meget på bolden, og som meget godt afspejlede Brøndbys indsats generelt i efteråret, for de blågule stod generelt solidt i defensiven og skabte få rigtig gode chancer. Men da de ikke blev udnyttet, så bragte værterne sig i første omgang foran, førend Slimane med en scoring sikrede det stod 1-1 på lystavlen efter 90 minutter.

  • Jesper Lindstrøm
  • Kasper Pedersbæk
   29. januar 2021 - Klokken 14:25
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  29. januar 2021 - Klokken 14:25

Brøndby spillede fredag midt på dagen uafgjort 1-1 med Helsingør på udebane efter en kamp, hvor de blågule var en del på bolden, men hvor konverteringen fra chancer til mål ikke var til par. Kampens indledning satte scenen for resten af kampen, Brøndby pressede til tider højt på FC Helsingør, og vandt derfor også en del anden bolde.

Efter en indledningsvis god indsats fra Brøndby så man antydninger af et mismatch på midtbanen, hvor Radosevic for ofte blev alene i arbejdet med at sikre forrummet. For de tre forreste spillere i presset, Lindstrøm, Uhre og Hedlund fik i flere tilfælde ikke koordineret presset, hvorfor Helsingør kom på bagsiden af det (Brøndbys første pres), og kom i overtal mod Radosevic centralt i banen. Hjemmeholdet fik dog aldrig rigtig kapitaliseret af det, og kampen forblev uden scoringer.

I modsatte ende havde Brøndby deres optræk til mål. Hedlund misbrugte nogle muligheder, ligesom der også blev kaldt en (korrekt) offside på Uhre der ellers havde bolden i nettet.

Defensivt stod Brøndby flot, og man afviste Helsingør før spillet udviklede sig til noget der lignede reelle trusler. Det blev ved meget lige ved og næsten, hjemmeholdets bedste mulighed var det frispark man fik på kanten af feltet, men som blev sendt meget langt over mål, hvilket efterlod Schwäbe med en halvleg tæt på uden rigtige redninger. En stor del af æren skal tilskrives en rigtig velkoordineret indsats af bagkæden, hvor Rosted fortjener ros på vejen for at udvise stor duelstyrke, ligesom Maxsø med sin forudseenhed fik lukket meget ned i opløbet.

Brøndby fik dog vist i flere tilfælde hvad der skal til for at åbne et mere defensivt orienteret mandskab. Det skete ved nogle fine spilvendinger fra den ene side over midten og så til modsatte wingback. Her viste Bruus rigtig fine takter, ligesom Slimane kan krediteres for at få vendt spillet flere gange i det centrale rum.

I pausen justerede cheftræner Niels Frederiksen en lille smule på tingene, da Lasse Vigen blev sendt på banen i stedet for Simon Hedlund. Det betød at Lindstrøm røg i front som makker til Uhre, og Vigen gled ind som 8er ved siden af Slimane, og stadig med Radosevic som patruljerende 6er bagved.

Med Vigen på banen fik Brøndbys offensive spil et nøk opad i tempo. Vigen fik sat mere drive i angrebsspillet, og stod fadder til flere fine åbninger. Herunder en friløber til Mikael Uhre, som angriberen dog misbrugte, da hjemmeholdets keeper kom ud og fik blokeret afslutningen.

Faren havde luret nogle gange i første halvleg, når Brøndby i nogle tilfælde mistede bolden, hvilket gav omstillinger til FC Helsingør. Men hvor det aldrig nåede at blive til konkrete chancer i første halvleg, så konverterede hjemmeholdet en sådan en af slagsen til en scoring efter 62 minutter. Lidt ud af det blå fik FCH et gennembrud i Brøndbys venstre side på en omstilling, og et ganske enkelt flot indlæg blev mødt af en endnu flottere afslutning, som blev firsttimet fladt i nettet, og så kunne Brøndby se sig selv være bagud trods en overvægt i spil og chancer.

Men Brøndby moste på, og scoringen kom ikke lang tid efter, da Slimane med ca. et kvarter igen af kampen skabte ligevægt på måltavlen. Scoringen kom i nettet efter først et gennemrbrud af Bruus på højrekanten, indlægget gik på tværs af feltet og blev mødt af Michael Lumb, som tæmmede bolden og lagde et indlæg på tværs. Lasse Vigen udviste stor spilforståelse og lagde med hovedet bolden død til Slimane der fra tæt hold hakkede kuglen i kassen til udligning 1-1.

I den sidste håndfuld minutter lignede det en kamp med nogle trætte spillere på banen. Det blev meget lige ved og næsten for begge hold, hvor Helsingør havde den sidste mulighed i kampen, som Schwäbe dog fik slået til hjørne.

Mere blev det ikke til, og facit blev en uafgjort på 1-1 efter fredagens strabadser på banen.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Altsammen udmærket, men jeg må blot konstatere: Nederlag til Fremad Amager, Kolding, AGF og et hårdt tilkæmpet uafgjort mod bundholdet Helsingør. Brøndby ligner bare ikke et kommende mesterhold i forårssæsonen 2021. Man kan altid overraske og komme fra baghjul , meeeeen ....
  2 enige
   
  • @Michael Hansen Det er vel forhåbentlig heller ikke mesterskab nogen sigter efter. Top 3 er målet - og i min egen optik: top 4 til nøds.

   Det er altid tungt at tabe, men du nævner 3 træningskampe.

   Det kommende, rigtige, program hedder: FCN (u), AaB (h), Lyngby (u), Vejle (h). Det ser bestemt optimistisk ud. Forhåbentlig har vi +9 point til den tid - førend vi ramler ind i nogle hårdere kampe efterfølgende.
   3 enige

  Se 4 flere kommentarer

 • En dårlig generalprøve er eftersigende tegn på en god premiere... Det må tyde på en fantastisk start på anden halvdel af sæsonen...
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • @Anton Dværg Så du siger, at jeg skal tippe sejr over HB Køge i morgen? :-)

 • Skal spillerne virkelig være så trætte, at de dårligt kan slæbe sig i gennem 90 min i et lavt tempo? Der er 6 dage til sæsonstart.
  2 enige

 • mp80
 • mp80   29. januar 2021   

 • Tror ikke man skal forvente ret meget af denne sæson, der kommer spilletid til en del unge, som forhåbentlig kan udmønte sig i nogle flotte salg til sommer.

  Indtil videre har CV ikke lavet nogle gode salg i Brøndby. Man har solgt ud under værdi for at sparer lønkroner.

  Kigger man på AaB og SønderjyskE, har de hentet spillere ind, som hurtigt giver store afkast.

  Håber snart man får hul igennem så der kommer penge i kassen og man igen kan styrke holdet med kvalitet og ikke kun talenter.
   
  • @mp80 Ja, sællg, sælg selv hele holdet. Sælg din sjæl til Fanden selv


 • Efter at have set kampen her, forstår jeg faktisk ikke helt de negative kommentarer der kommer her på siden og andre steder.

  Resultatet var skidt, men spillet var altså på et acceptabelt niveau det meste af kampen, efter min bedste overbevisning.
  I 1.halvleg er der er par gode chancer til Hedlund samt et par skud uden for feltet. Plus offsidemålet. Helsingør har intet.
  I 2.halvleg har vi i hvert fald 3 kæmpe chancer, udover målet, Helsingør har med god vilje 2 inklusive deres mål.

  Det har været diskuteret mht Bruus, om han var god nok, men i dag synes jeg han spillede en rigtig god kamp. Dejlig højtstående på banen, med gode indlæg, og også gode defensive aktioner, omend han blev fanget højt i banen på deres mål.

  Vi skiftede stort set ikke ud i dag, så i morgen glæder jeg mig til at se Frendrup, Børkeeiet, Corlu, Bjur og ikke mindst Pavlovic. Jeg håber virkelig han er klar til på torsdag.
  2 enige

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
    29. januar 2021   

 • Vi har vel aldrig haft større konkurrence om pladserne end nu? Jeg er helt vild med 2 træningskampe på 2 dage og fuld spilletid til alle, så konkurrencen maksimeres og alle får den samme mulighed for at vise sig frem. Jeg tror Maxsø og Rosted får 45 min hver og ellers er det de resterende i truppen. Personligt er jeg spændt på keepervalget.

 • A-John
 • A-John
  Betalende bruger
    29. januar 2021   

 • Godt referat og god live-kommentering, Kasper.
  Hvis du gerne vil dyrke det med at skrive, som du faktisk gør rigtig fint, så vil jeg råde dig til at få styr på det med ligger/lægger (https://sproget.dk/raad-og-regler/typiske-problemer/ligge-eller-laegge) for det var virkelig forvirrende at læse i din live-kommentering, hvor du skrev det forkert _hver_ gang (!). Men faktisk er det altså ikke så svært. Du har jo fint styr på det i referatet i datid (hvor du skriver "lagde", som er datid af "lægger", mens du i nutid konsekvent skriver "ligger", hvor datidsformen jo er "lå". Du kan godt høre det i datid ikke: Han lå bolden i nettet? Nej vel? Så tjek evt. hvordan du ville sige det i datid og husk ligger/lå vs. lægger/lagde).
  Myten siger, at det er en særlig jysk vane. Er du fra Jylland, eller er det vitterlig en myte?
  Igen: super godt skrevet og rigtig flot referat (i datid ;) )
   
  • @A-John haha en myte om jeg er fra myte ;)
   Må skuffe med jeg er opvokset på Nørrebro.
   Det går stærkt i en live opdatering - og så ryger der nogle typos afsted... Kender skam godt forskel på ligge / lægge :)
   1 enig

Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021