Andrew Hjulsager
Foto: Mikkel Joh / Joh-Foto ©
NYHED

Scout report: Kan Andrew Hjulsager være løsningen på den centrale midtbane?

 
Analyse: Han har spillet en lang årrække i udlandet, men vil Hjulsager hjem til Brøndby, så kan han være løsningen på den centrale midtbane. 3point.dk forklarer yderligere i denne udgave af “Scout Report”.

  • Andrew Hjulsager
  • Kasper Pedersbæk
   17. juni 2024 - Klokken 12:33
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  17. juni 2024 - Klokken 12:33

Brøndby står med et stort åbent spørgsmål forud for den kommende sæson: hvem skal spilles ind som makker på den centrale midtbane ved siden af Wass? I den nyligt overståede sæson blev minutterne delt mellem Josip Radosevic og Mathias Greve som de primære, med små cameos fra Nartey, Vallys og Klaiber.

Men i jagten på forbedring er det netop en position, der kan fintunes for at få endnu mere ud af det samlede mandskab.

Et velkendt navn fra belgisk fodbold

Hos Gent i Belgien render nu 29-årige Andrew Hjulsager rundt. Han kan optræde på en vifte af midtbanepositioner, spille både i en double pivot, som en del af en trio, som 10er eller sågar som vandrende kantspiller.

Han har generelt været forskånet for de store skader i hans udlandskarriere, de 23 kampe han har misset i 23/24 (alle turneringer inklusiv) har været det største “fravær” på banen han har oplevet.

I ham kan Brøndby få den brik til midtbanen, der kan gøre puslespillet mere komplet. For at se det store billede noter følgende kompetencer:

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

 • Hjulsager er teknisk dygtig, og kan spille i små rum
 • Han er blevet hærdet i sine udlandsår, og langt mere duelstærk
 • Kommer i feltet i andenbølgen
 • Kan bidrage med flere afslutninger (hans skudvolumen er 2+ pr. 90 min i seneste sæson)
 • Hjulsager kan lave de aggressive pasninger frem gennem kæderne, som Brøndby har manglet fra den dybe midtbane, når Wass enten har været dækket ud af en kamp / skiftet ud / træt etc
 • Og ikke mindst kan Hjulsager drive bolden frem ved fødderne

Hjulsager kan det der mangler, og de Brøndby ikke har udover Wass

Kigger vi på de kompetencer, som Hjulsager skal holdes op mod, så er det primært det Mathias Greve og Josip Radosevic har.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

I en direkte sammenligning med Greve tegner der sig et billede af Hjulsager har et større output offensivt, hvor han i den seneste sæson har outperformet Greve på Progressive afleveringer (frem gennem kæderne), drives med bolden, accelerationer forbi modstandere, kommer til flere berøringer i feltet og skud.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Holdt op mod Josip Radosevic kan Hjulsager (det kan få) naturligvis ikke matche kroatens stærke erobringsspil, men trumfer så på alle øvrige offensive parametre, ligesom han er langt mere sikker i pasningsspillet.

Wass, Hjulsager, Nartey og...

Netop “prisen” på spillet mod bolden er en der er værd at betale, basis Brøndby fortsætter med tre stoppere. For netop de tre stoppere skal give den sikkerhed defensivt i restforsvar - og frihed til at midtbanespillerne nødvendigvis ikke skal have deres spidskompetencer i erobringsspillet.

Det gælder om ikke at gøre Narteys vej til spilletid for lang, samtidig med at vægten for at han skal levere som en bærende spiller simultant ikke skal lægges på hans skuldre. Hjulsager og Wass som startere, med Nartey lurende i kulissen kunne være en fornuftig løsning for Brøndby. Sammen med enten Greve eller Radosevic som fjerdevalg i det sidste kontraktår inden udløb, mens den der ikke bliver i klubben af de to, skal forsøges afsat i sommerens vindue.

Andrew Hjulsager kunne være en løsning for Brøndby til den centrale midtbane i det kommende transfervindue.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Og han har kun 1 år tilbage
  på kontrakten. Lad os købe ham og sælg Greve. Rado skal vi beholde, så længe vi spiller europæisk.
  7 enige

 • Hjulsager er en dygtig spiller, men tænker ikke det er den type midtbanespiller man har brug for pt, med mindre man siger farvel til flere af de nuværende midtbanespillere. Man skal mere gå efter en type som både kan erobre bolde, samtidig med de kan noget fremad banen. Det skal være en fysisk stærk midtbanespiller, hvis ikke det er til at finde, er det bedre at give nogle af unge chancen fx Nartey en større rolle.
  1 enig
   
  • @olemartin.dk - Greve er blevet brugt ved siden af Wass, hvor vi har været meget på bolden. Her vil Hjulsager være meget bedre og mere stabil end Greve. Nartey skal også nok få mange gode minutter uanset hvad i næste sæson, med mindre vi sælger ham.

 • Har altid været helt vild med Hjulsager som spiller, selvom han er en som har delt vandene, havde dog slet ikke tænkt ham som en makker til Wass.
  1 enig

---

 • jeg er ret enig i denne betragtning fordi jeg håber at JS kan se fordelen ved at have en Jordi, som både har erfaring på den defensive midtbane og som CB. så tanken er at når vi skubber frem, så skal Jordi gå frem og placeres sig imellem Alves og Rasmussen og agere som CDM. Når vi så skal forvar skal han hold den plads indtil Wass og en anden CMer er tilbage og vi går ned i en 5-4-1. Dette betyder at både Wass og evt Hjulsager kan skubbe op
  1 enig

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    1 måned(er) siden   

 • Perfect on paper, men kommer der rigtige mål og assist fra ham i de nødvendige mængder?
   
  • @Saesonkort ca. 25 mål/assist i 101 kampe for Gent - det vel ok - når han alene har spillet ca. 65-70 min. i snit pr. kamp ??
   3 enige · 1 god kommentar

 • Kepgar
 • Kepgar   1 måned(er) siden   

 • sådan som jeg husker hjulsager da han spillet i klubben var han er en stærk offensivspiller der var rigtig hurtig på fødderne og kunne drive bolde frem og afslutte.

  Han ville helt sikkert være en spiller der kunne modtage bolden dybt i banden for at vende på sin modstander og før bolden frem. Men om han passer ind i rollen som den lidt mere tilbage trukket midtbanespiller ved siden af Wass, der har jeg alligevel min tvivl om.

  Og her er hvorfor.
  1. Er han stadigvæk eksplosiv og hurtig på fødder med sine snart 30 år.
  2. Hans defensive arbejdet og duel spil har aldrig været hans stærk side, han kan selvfølgelig havde udviklet sig og lagt det på hans spil.
  3. Han er ikke en særlig stor spiller så der kommer til at mangle lidt fysik og højde på midtbanen.
  4. Ser ham ikke som en spiller der har sin gang i maskinrummet på midtbanen, hvor han ligger og kombiner med hurtige bold sammen med Wass men mere som en rigtig dygtig 10 type men dem har vi for mange af lige pt.

  Har er derudover en spiller der er oppe i årene og så tænker jeg også at han ikke er helt billig.

  Hvis vi skal havde en offensiv 10 type nede ved siden af Wass og gå lidt på kompromis med de defensive evner så syntes jeg at en Rami el haj i OB, ville passe langt bedre ind på den plads. jo jo han mangler selvfølgelig også noget fysik og styrke i duellerne men han kan alle de samme ting som hjulsager og så er han bare en bedre kombinations og spillefordeler, hans teknik og boldkontrol er også i en klasse for sig selv, og han kan vende på en tallerken og sætte en mod spiller med sine frække driblinger.

  Jeg tænker også han er langt billiger i transfer end hjulsager og han er kun 22 år så der er stadigvæk noget salgs potientiale i ham.

  Men det bliver helt sikker spænende at se, hvem Brøndby får hente ind som Wass legekammerat.

  1 enig · 1 god kommentar
   
  • @Kepgar har lige læst i et andet forum, at Mathias Tielesmann, som vi var ude efter sidste sommer, nu vil rykke ned med Vitese. Kender ham ikke, men vi har før budt på ham. tror han måske kunne passe godt ind som makker til Wass.
   1 god kommentar

  Se 3 flere kommentarer
   
  • @Kepgar Markedspris er vel mellem 9-10 mio. d.kr.
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer

---

 • Hvis han kan implementerer alle sine data og hans personlighed osv. passer ind i den nuværende trup lader han til at kunne være en ret oplagt løsning - han er i sin bedste fodbold alder og har han bevaret sin hurtighed og lagt erfaring på sit spil lyder det ret interessant og hvis vi kan få ham på en 4 årig kontrakt til en transfer på 9-10 mio. d.kr. som synes at være markedsprisen ser det vel ret fornuftigt ud og så har han åbenbart udviklet sig til lidt af en midtbane hybrid - det absolut spænende færdigheder at have med - især når vi skal blive bedre til at ændre taktik/momentum i vores kampe.

 • Normaltvis er jeg ret enige med Kasper. Men synes Hjulsager - Wass konstellationen, er ret dårlig løsning. Tror vi vil mangle struktur på holdet. Svarer næsten til en Vallys - Wass konstellation.

  Jeg er med på at vi har 3 midterforsvar. Men derfor skal vi stadig bruge noget mere tyngde og struktur på midten. Tror også restforsvaret vil halte.

  Jeg ser langt hellere at man går efter en 6'er type. Wass er mere 8/dybdeliggende spilfordeler, end han er 6'er. Og ja, en klub som Brøndby kan godt finde en 6'er, der kan spille fodbold.

  Og uden en decideret 6'er. Så har vi heller ikke særlig meget fleksibilitet på midten.
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • Kepgar
  • Kepgar   1 måned(er) siden   

  • @Ville bliv vild ! Mener ikke Brøndby har brug for en decideret 6 type. Wass er en 8 type boks til boks. men han er simpelhen blevet for gammel til at kunne være over alt på banen derfor ser jeg ham mere som en lidt offensiv 6, hvor han skal ligge lidt tilbagetrukket på den centrene midtbane og være spille fordelende.

   Derfor har man efter min mening brug for en rigtig stærk boks til boks spiller der har et sindssygt løbe og arbejdes pensum der både kan gå med i det offensive samt det defensive og samtidig kan hjælpe Wass som spillestation når han bliver lukket ned.

   Hvem det skal være er stræks et sværere emne.
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer

 • JJOLSEN
 • JJOLSEN
  Betalende bruger
    1 måned(er) siden   

 • Hvis og skulle vi hente Hjulsager hjem, skal det være for at have en backup til Wass og fordi man ikke mener nogle af de unge er klar endnu.
  Skal vi hente en der skal spille sammen med Wass, skulle det mere være en Rado type, bare yngre og kan mere med bolden.
  Noah skal stå i lære hos Wass, det betyder så bare de ikke skal være på banen samtidig.
  Kowalczyk ser jeg som den spiller vi har i truppen, der kan blive den nye Rado, hvis så Rado kunne tage ham under sine vinger i ½ års tid, er vi fint dækket på 6eren.
  Kan ikke forstå Sørensen ikke har brugt Kowalczyk noget mere.
  Vi skal huske på at både Wass og Rado, kan det de kan og er gode til det, fordi de har spillet i mange år og fået noget erfaring og rutine, vi kan ikke forvente at fra den hylde vi har råd til, kan hente en ung gut der kan det de 2 kan.
  2 enige · 2 god kommentar

---

 • Sjovt, så ham i Kbh Zoo i går og tænkte, at han måske snart kom hjem til BIF. Og zoo ligger jo på Roskildevej. Og Roskildevej fører jo direkte til Brøndby! Jeg tror på den!:)
  6 god kommentar

 • LJS
 • LJS
  Betalende bruger
    1 måned(er) siden   

 • Husker ham umiddelbart som en dygtig spiller.
  Men er han en spiller, som vil højne vores niveau, væsentligt.
  Og med hans alder, er der ikke de store videresalgsmuligheder, til en pæn sum penge.
  Men han er en interessant mulighed.
  1 enig · 1 god kommentar

 • Spændende læsning...

  Den midtbane er altså også den største opgave vi har i dette vindue, hvis vi ikke sælger nogen i front (kvistgaarden), så kommer der nok ikke nogen ind deroppe.

  Hjulsager er vel den offensive og kreative spiller, som skal have en motor ved siden af sig, jeg ser ham mere som en afløser for Wass end en makker, men jeg har ikke set ham over flere kampe, i en del år nu, så jeg har overhovedet ikke fornemmelse af niveauet, eller om han har ændret sig som spiller.

  Men fedt med et relevant og konkret forslag :-)
  2 god kommentar
   
  • @MetroTilStadion Wass afløser ser jeg helt klar vil være Nørregård. han er vist 30 nu, så om et år eller 1½ så skal han vende snuden hjemaf....

---
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder