Foto: Kasper Pedersbæk ©
NYHED

Sejr til Brøndbys kvinder, da Eslund sagde farvel

 
Lørdag eftermiddag blev der budt til bold på bane 2, da Brøndbys kvinder tog imod gæsterne fra FC Thy/Thisted, en klub som Brøndby for få uger siden tabte pokalfinalen til. Det blev der taget revanche for af de blågule, som massakrerede de jyske gæster og tog sejren med 6-0. En sejr der snildt kunne have været et par mål større. Kampen bød også på et farvel til Brøndby IFs anfører, Theresa Eslund, som indstiller karrieren efter sæsonen, og i dagens opgør dermed sagde et pænt farvel til hjemmebanen før det store guldopgør mod HB Køge venter om en uge på udebane.

    • Kasper Pedersbæk
      29. maj 2021 - Klokken 16:37
  • Kasper Pedersbæk
  • Kasper Pedersbæk
    29. maj 2021 - Klokken 16:37

Der var dårligt klemt den sidste remulade ud på pølsebakken før end Brøndby i opgøret mod FC Thy/Thisted havde bragt sig foran med 1-0, og inden en god håndfuld af dagens fremmødte havde fået tanket helt færdige med drikkevarer var det også blevet 2-0 på scoring af henholdsvis Frederikke Lindhart og Agnete Nielsen.

Dermed satte Brøndby og deres cheftræner, Per Nielsen, en tyk streg under man bestemt havde tænkt sig at bevare sin plads i guldkampen, og tvinge HB Køge til det ultimative opgør i sidste runde, hvor guldet kan skifte hænder mellem de to klubber - hvor Køge, efter dagens resultater, stadig er førerhund i rækken med to point ned til Brøndby.

Afsked med Eslund

Den rutinerede Theresa Eslund spillede i dag sin sidste hjemmekamp for Brøndby IF, som hun tidligere repræsenterede mellem 2009 og 2017 indtil en række stop i blandt andet norsk og amerikansk fodbold (bare rolig - soccer delen - hun gjorde sig trods alt ikke som defensiv tackle i NFL) tog hende udenlandsk førend karrieren igen blev i en blågul trøje i 2020.

Og anføreren leverede i hendes afskedskamp (på hjemmebane) en indsats der med al tydelighed viste hendes betydning for holdet. Forudseende i det defensive spil, nærmest med et nonchelant overskud, og stadig med en offensiv pondus, og med en sikker fod i det opbyggende pasningsspil.

Den offensive kreatør

Den altoverskyggende offensiv profil i kampen var dog landsholdsspiller Nanna Christiansen, kvinden som også overtog anførerbindet ved Eslunds hyldestudskiftning sidst i kampen. Christiansen leverer ganske enkelt på et teknisk uovertruffent niveau; hendes veninder med bolden, teknikken til at lægge afleveringerne til rette for sine medspillere og sin fodboldintelligens er en klasse sjældent set i kvindeligaen.

Og det var da også Nanna Christiansen som både havde næstsidste og sidste fod i to af scoringerne i dagens nedslagtning af FC Thy/Thisted. Symptomatisk for dagens kamp, så var det lige præcis Nanna Christiansen som satte sidste fod på en cutback aflevering fra Theresa Eslund efter de blågule leverede en gennemsolidt opspil i højresiden.

I anden halvleg var det mest utrolige at der ikke blev scoret mere end de to mål, som indskiftede Mille Gejl leverede. Netop den indskiftede nummer 22 viste høj klasse, og leverede både en helflugter der blev braget i kassen samt en flot koldblodig afslutning efter en frispilning af... jep, Nanna Christiansen.

Den sidste udskiftning

Da spiluret var ved at runde 90 minutter var det tid til en ren og skær hyldestudskiftning. En særdeles velforthjent en af slagsen. For ud gik Theresa Eslund til en mærkbar hyldest blandt de knap 250 fremmødte. Brøndbyanføreren fik sit pæne farvel til hjemmebanen gennem så mange år.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Efter en moderat omgang boldtrilleri i de døende minutter blev der også trukket en streg i sanget og fløjtet af for dagens kamp, som altså sluttede med en 6-0 sejr til hjemmeholdet. Og der er dermed bagt op til den helt store guldduel på udebane mod HB Køge om en uge.

Dagens woman of the match sponsor valgte Nanna Christiansen.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.

Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021