Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Sen ekstase-sejr over Viborg

 
Der var spænding til det sidste, da Brøndby søndag besejrede Viborg FF efter et sent mål af Ohi Omoijuanfo,.

  • Anders Villaume Vestergaard
   10. marts 2024 - Klokken 20:00
 • Anders Villaume Vestergaard
 • Anders Villaume Vestergaard
  10. marts 2024 - Klokken 20:00

Det var henholdsvis top seks og førstepladsen, der var på spil, da Brøndby IF søndag lagde vejen forbi domkirkebyen til et opgør mod Viborg FF.

Daniel Wass havde karantæne til opgøret, så Jesper Sørensen havde fundet plads til Mathias Kvistgaarden i dagens startopstilling - og det skulle vise sig at være meget fornuftigt.

For efter lidt mere end en halv time tog den unge Brøndby-angriber et eminent løb med bolden og sendte den videre til Sebastian Sebulonsen, men den norske wingback manglede den sidste kvalitet.

Det blev til et hjørnespark - og et givtigt et af slagsen for Brøndby.

Her kunne Mathias Kvistgaarden nemlig få lov til selv at sende bolden i nettet, efter at Rasmus Lauritsen sendte Yuito Suzukis indlæg på tværs til den 21-årige angriber, som dermed kunne score sit syvende mål i denne Superliga-sæson

Inden da havde Brøndby ellers haft en svær første halvleg, hvor den sidste kvalitet manglede, og Viborg havde haft held og dygtighed til at komme igennem særligt Sebastian Sebulonsens højre forsvarsside. 

Efter en svær første halvleg blev nordmanden da også taget ud i pausen for anden kamp i træk, og det gav mulighed for debut til belgiske Jordi Vanlerberghe, der skubbede Sean Klaiber ud på den højre wingback.

Efter en første halvleg, der bestemt ikke var overbevisende af de blå-klædte, skulle den smalle føring stå sin prøve mod et Viborg-mandskab med en tændt hjemmebane i ryggen.

Viborgenserne jagtede udligningen gennem anden halvleg, og efter en times spil blev Josip Radosevic sat ind på mnidtbanen - samtidig kom også Filip Bundgaard på banen til en duel mod sin storebror, Oliver. 

Hjemmeholdet fik sat nogle fine ting sammen, men den sidste kvalitet manglede, og en enkelt gang måtte Josip Radosevic agere skraldemand og tage et gult kort for holdet ved at stoppe Viborgs Sergio. 

Men man sad med en fornemmelse af, at udligningen sagtens kunne dukke op. 

Og det gjorde den også..

Lige før ordinær tid udnyttede Anosike Ementa et forsvarskoks af Rasmus Lauritsen, og så kunne den høje angriber lobbe bolden over Patrick Pentz til en sen udligning.

Så nu skulle Brøndby på jagt - og det blev en kort en af slagsen.

For kun øjeblikke efter kunne Ohi Omoijuanfo sende Energi Viborg Arena i choktilstand og Brøndbys fyldte udebaneafsnit i total ekstase. 

Efter fine kombinationer mellem Josip Radosevic, Noah Nartey og Ohi kunne nordmanden sende bolden i kassen til slutresultatet 1-2.

Brøndby tager dermed tre vigtige point til topstriden - omvendt er drømmen om mesterskabsspillet slukket for Viborg.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Rigtig dårlig første halvleg vi præsterer. Mange spillere der spiller gevaldigt under niveau. Vi skal være glade for, at vi ikke er bagud ved pausen. Kvistgaarden (Dejligt at have dig tilbage min dreng) og Pentz sørger heldigvis for det modsatte..

  Suzuki, Sean og Vallys med ukarakteristiske tekniske fejl, som ingen af dem normalt laver.. Ohi og Greve var slet ikke med i første halveg og det samme gælder begge wingbacks.

  Man kan så omvendt sige, at det kendetegner et tophold, at være effektive, selvom man ikke rammer sit kollektive niveau.

  Samtidig var det skønt ENDELIG, at profitere af Lauritsen på offensive dødbolde. Det var noget, vi havde i udsigt, da vi hentede ham, men som vi slet ikke har haft mulighed for at se.. Så det under jeg ham helt bestemt! Men forhelvede Rasmus, dit forsvarspil i afgørende situationer.. Heldigt at det ikke kostede

  Til gengæld er min tålmodighed med Sebulonsen ved at være opbrugt. Sjældent har jeg set så kønsløs og impotent en indsats fra en spiller, som burde have ild i øjnene for, at tildpille sig en fast plads på holdet. Hvad i helvede foregår der Sebastian? Gider du i det mindste ligne én der gider? Fint nok, at alting ikke lykkedes (Intet lykkedes for ham i dag, udover en enkelt blokering foran mål), men så må du for pokker da skralde igennem og bruge nogle andre dyder. Den attitude han lagde for dagen (eller mangel på samme) provokerede mig helt vildt. Det SKAL simpelthen ændres, hvis han skal have flere kampe for os. Eneste positive var, at JS så det samme, og ikke smed ham under bussen i interviewet under pausen.

  Anden halvleg kommer vi langt bedre ud til, og kontrollerer spillet en del bedre. Vanlerberghe ligner allerede et positivt bekendtskab, han spillede i hvert fald med den ærgerrighed og iver, som jeg forventer fra vores spillere. Ham tror jeg, at vi får rigtig stor glæde af, når han er spillet bedre ind på holdet.

  Desværre får vi ikke punkteret kampen med en 2-0 scoring tidligt i anden halvleg, og derfor bliver kampen, som den bliver. Viborg har bolden meget, men bliver aldrig rigtig farlige.

  Rado kommer ind og gør sin ting. Flot indhop af ham. Omvendt så kommer Bundgaard med endnu et mindre godt et af slagsen. Starter ud med et hovedstød lige ud til en Viborg spiller på hjørne, der giver en farlig situation. Dernæst taber han bolden på vores halvdel, fordi han prøver at lave tunnel på sin storebror. Og offensivt er han slet ikke med. Som i overhovedet. Jeg håber, at det blot kræver lidt tilvænning og lidt yderligere relationer. Han skal dog til at vise, hvorfor han kommer på banen fremfor Schwartau, og det har han ikke formået i de sidste to kampe.

  Og bedst som man troede, at vi havde nosset i det igen: KAPTAJN FUCKING OHI! Hvor er I henne haters? Og fedt med assist og succesoplevelse til Nartey!

  VI LIGGER NUMMER 1!
  5 enige · 7 god kommentar

 • Jeg var aldrig i tvivl.
  1 enig · 3 god kommentar

 • Tydeligt at se, hvad Wass betyder for holdet. Forlæng! Dejligt med mål af Kvistgaarden og Ohi, kæmpe forskel på uafgjort og sejr.
  6 enige · 4 god kommentar

---

 • Av av av, Lauritsen. Hvordan får vi de dér tilbagevendende koks ud af dit spil? Vidunderligt Ohi-Nartey-mål, men tvivler på at lykkens gudinde smiler til os på samme vis næste gang..
  6 enige
   
  • @Lafayette Lautitzen er skandaløs ringe i de situationer - har været skyld i flere røde kort og udvisninger. Det er hans defensive placeringsevne der halter. Når jeg nu kom fra Liverpool-City en skræmmende ringe kamp, men også unfair. FREMRAGENDE 2-1 kasse og bare det at vinde så kloaken stadig er bag os...Dejligt
   1 enig

  Se 4 flere kommentarer

 • stryiv
 • stryiv   10. marts 2024   

 • Nu skal Rasmus snart fjerne sine fejl i disse situationer...
  2 enige

 • Man bliver sq lidt træt af vores fedtspilleri i anden halvleg, få nu lukket den kamp, vi investere slet ikke nok i de kontra'er vi har i anden halvleg, og kun på en fantastisk spillende Rado-Nartey-Ohi står vi med 3 point. Og CV. hold lige øje med ham Isak Jensen, han virker rigtig spændende :)
  4 enige

---

 • Kvistgaarden bringer godt nok meget til holdet. Synes offensiven ser farligere ud, når vi har to hurtige spillere, der begge kan løbe dybt. Det må give JS en lille positiv hovedpine..

  Vi spiller ikke verdens bedste kamp. Jeg synes ikke at Greve- Vallys kombinationen var vildt god. Men fuck det. 3 point, og så videre.

  Stærkt indhop af Rado!
  8 enige · 2 god kommentar

 • Hold nu fast er lækkert mål af Ohi. Smukt spillet af Nartay.
  12 enige · 1 god kommentar

 • 19Magic64
 • 19Magic64
  Betalende bruger
  Top gode
    10. marts 2024   

 • Vi skal lige huske vi har 2 af vores 3 vigtigste spillere ude, så resultatmæssigt er det godkendt, men bliver sgu' godt nok til en gang alibi fodbold i store dele af kampen!

  Det fungerede slet ikke med Vallys, og SebSeb lignede en der slet ikke havde fået nogle taktiske dessiner..?

  Heldigvis havde Kvistgaarden besluttet sig for han ville vinde i dag, stærk kamp af ham og MoM!

  Hvis man vil være tophold, skal man også evne at vinde de grimme kampe!

  3 point og videre til næste opgave..
  3 enige · 2 god kommentar

---

 • Sejren og de to angribermål er det eneste positive. Jeg var og er målløs over at se Sebulonsen få genvalg i startopstillingen efter at ha været pivringe mod Vejle. Nu må det simpelthen være slut. Giv Viking et 2 for 1 tilbud de ikke kan afslå og send d'herrer Seb og Heggheim tilbage, hvor de spillemæssigt kan være med. Det er en KÆMPE risiko at spille med dem og det har vi ikke råd til hvis vi vil være nummer 1.
  3 enige

 • Savner Wass i dag - men alle fighter som de har lært
  2 enige

 • Man kan jo ikke være alt for negativ efter at man har fået 3 point med hjem fra en svær udebane, men hvis man alligevel skal være lidt kritisk, så tog formationsskiftet til 5-3-2 alt seværdighed ud af kampen. Det var virkelig ikke meget vi kom frem til, og det lignede i det meste af anden halvleg, at missionen udelukkende var at forsvare føringen - i stedet for at udbygge den. Nu gav det dog 3 point, og hvem ved om vi havde vundet kampen hvis ikke det var tilgangen, men der er helt sikkert parametre vi kan forbedre os på. Ros til JS for at bringe Nartey på banen igen, ros til Ohi for den lækre scoring, og ros til hele holdet for de 3 point. Vigtigt!
  3 enige · 2 god kommentar

---

 • ClausM
 • ClausM   10. marts 2024   

 • Ja det må være surt for alle Ohi haterne hehe
  5 enige · 3 god kommentar

 • Ja det bliver ikke en kamp som går over i historien. Syntes det var tydeligt at vi manglede Wass i defensiven, i det opbyggende spil hvor Vallys ikke bød sig til på samme måde og til at sætte offensiven i gang.

  Kan se at Sebseb får megen ris, men jeg syntes han spiller en god offensiv kamp, bedre en Divkovic i første halvleg og bedre end Klaiber i 2. halvleg. Til gengæld halter højre side af holdet specielt i defensiven med og uden Sebseb.

  Offensivt syntes jeg at Kvistgaarden og Divkovic får gang i nogle gode kombinationer i 2. halvleg, men vi kæmper generelt med at få skabt chancer.
   
  • @DoctorEnigma Jeg er enig i, at hverken Divkovic eller Klaiber bragte noget nævneværdigt offensivt i dag.. Men at sige at Sebastian var god offensiv, så bør du se første halveg igen.

   Han har vidst 2-3 offensive aktioner. En simpel aflevering til Suzuki, som han smidder ud over sidelinjen, en enkel succesfuld dribling ind i feltet.. Og så hans kæmpe chance lige inden vores første mål, hvor han end ikke får afsluttet.

   Når man så krydrer det med en horribel defensiv indsats og en ugidelig attitude, så bliver man flået ud i pausen for anden kamp i træk.
   1 enig

 • Fedt med en sejr i sen scoring og dejligt det var Ohi det var den der fik den i kassen, som han også betales for og vinder målet. Det er klasse og super aflevering af Noah

  Der er mange vindere på holdet, synes Jesper S spiller for meget på det sikre

  Noah burde være kommet ind før eller rettere startet inde fra start. Vi henter igen en dejlig sejr, men igen også lidt heldigt i sidste minut, når vi lander slutspillet, er der flere der skal hæve niveauet ydeligere for det bliver ikke ved med at gå mod de bedre hold, hvis vi taler om guldet

  Der er plads til forbedringer i spillet, meget positivt er det at jordi kom ind og klaiber kom tilbage hvor han burde være startet som HWB

  At nogen herinde skriver om Ohi haters, er dybt godnat.

  Alle med kærligheden til klubben, vil alle vores spillere det bedste, kun en person på et meget lavt plan tænker så tragisk

  For personen går mere op i at få sit galde ud, end at glæde sig over en dejlig sejr scoret af en vinder type som Ohi, dejligt.

  Vi er heldigvis der ønsker alle vores spillere succes om det er Ohi, Rado, Rasmussen eller Kvistgaarden der score målet er total lige meget vi vil holdet og klubben det bedste og levere de ike varen, så er der andre klar
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • @GARFIELD selv når Ohi scorer det vindende mål i det 93' min.. Og selvom du i ihærdigt forsøger.. Så kan du ikke dy dig for lige at skrive: Som han også betales for..

   SÅ GIV DA FUCKING MANDEN NOGET CREDIT, UDEN AT DU SKAL HAVE ONDT BAGI!

   I guder altså.

   2 enige · 1 god kommentar

  Se 11 flere kommentarer
   
  • @GARFIELD Du glemmer rados drive med bolden og hans aflevering til Ohi.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
   
  • stryiv
  • stryiv   10. marts 2024   

  • @GARFIELD

   "For personen går mere op i at få sit galde ud, end at glæde sig over en dejlig sejr scoret af en vinder type som Ohi, dejligt."

   Det er dig, som tager emnet personfnidder op i denne sammenhæng. Du kan bare ikke lade det ligge...
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 15 flere kommentarer

---

 • Puha vi så dårlige ud i dag synes jeg.

  Jeg bliver virkelig nervøs for hvor afhængige vi er blevet af Wass. Jeg håber virkelig Nartey tager nogle skridt her i foråret, så vi begynder at have et alternativ til den plads.

  Bundgaard igen ikke imponerende.
  Divkovic synes jeg underligt ligner en der mangler selvtillid. Bliver et langt forår hvis han ikke får hevet sig selv op
  3 enige
   
  • @Marc Johnson i sær fordi hvad er vores alternativ til en Marko uden selvtillid? En mensah ude af kampform? En Cappis ude af kampform? En Lukas Larsen uden senior minutter?

   Håber han finder sig selv igen. At han ikke skyder på den chance i overtidenfik han i hvert fald et gedigen møgfald af fra min side..

  Se 1 flere kommentarer

 • Vi spiller en skidt kamp, første halvleg den værste, i anden får vi lukket bedre af men på trods af en offensiv start 11ér får vi ikke rigtigt skabt noget.

  Der er flere der ikke rammer niveauet fra de foregående kampe.

  Seb S ser meget skidt ud, hans første berøringer er ikke til start 11éren den springer fra ham igen og igen og så kommer han for sent til anden berøringen og det hele bliver noget hastværk og tit ender det med et boldtab eller en umulig aflevering for medspilleren. Med Jordi tilbage må Seb S tilbage på træningsbanen og lægge et niveau på, ellers må han videre ud i verden. En Jordi i kampform vil sætte et stort præg på vores spil og Klaiber vil kunne føle sig mere fri offensivt, det ser spændende ud til slutspillet.

  Det pyntede på højre siden at Kvisten kom ind og gav Divko mulighed for spil i dybden, selv skaber han intet fremadrettet, han virker uden mod og mandshjerte, det ligner en snarlig tænkepause på bænken og dermed chancen til unge Bischoff.

  Pentz håbløse forsøg på et udspark bringer Lauritsen og ham selv på total mellemhånd og de ligner begge amatører i den sekvens, Lauritsen skal være glad for skader og andre der ikke præsterer i centerback linjen.

  Det er udfordrende at finde spillere der gjorde det bedre end nogenlunde, synes Klaiber i første halvleg er ok, Vallys får også ok, kvisten vare den bedste i dag og så gjorde Rado og Nartey gode indhop, Bundgaard forblev anonym. Alt i alt en præstation noget under vores normale niveau, men vi får 3 point på en svær udebane......FORZA BRØNDBY


Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder