Anton Skipper
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Skipper om muligheden for udlejning og at blive hærdet af hårde perioder

 
Anton Skipper ser en udlejning som en mulighed, men tænker ikke så meget over det. Til gengæld er han blevet hærdet af svære perioder, fortæller han.

  • Anton Skipper
  • Nanna Møller Karlsen
   24. januar 2021 - Klokken 12:37
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  24. januar 2021 - Klokken 12:37

20-årige Anton Skipper gjorde sin entre i Superligaen med manér i sidste sæson, men i denne sæson har stopperen måtte se langt efter spilletid. Det er blevet til 90 minutter i pokalturneringen, men ingen Superliga-minutter. Og efteråret blev afsluttet med en skade. Men Skipper er klar igen.

- Jeg var stort set klar til at spille inden vi gik på ferie, selvom de sagde fire-seks uger. Men nu har jeg fået ferien til at blive endnu mere klar, og så har jeg trænet fuldt med, siden vi kom tilbage. Der har ikke været de store problemer, siger han til 3point.dk, og har da også fået spilletid mod både Kolding IF og AGF.

Skipper vil dog også gerne have minutter i gældende kampe, og derfor kan en udlejning komme på tale. Han kan dog ikke fortælle, om der er noget konkret på bedding i dette transfervindue.

- Det er klart, at hvis det er, som det har været, så er det jo en mulighed at blive lejet ud. Men det er noget, som aftales med Brøndby og en tredjepart. Helt overordnet tager jeg en dag af gangen og gør mit for at blive bedre.

- Der har selvfølgelig været snak. Men jeg kan ikke fortælle, hvor konkret det har været. Det er ikke den store involvering, jeg har i et lejemål, før der ligger noget på bordet. Jeg har bare fokus på mit eget spil.

Har lært af svære perioder

Anton Skipper er en del af det unge kuld i Brøndby-truppen. Men han føler ikke, de bliver set som ungdomsspillere mere.

- Jeg føler ikke, at vi bliver set 100 procent som ungdomsspillere mere. Vi giver mere igen til træningerne af dessiner og skideballer, hvis nogle af de gamle er for arrogante. Det er der forskellen er, fra da vi bare var ungdomsspillere. 

- Alle de folk jeg har kendt på U/19 og U/17 har taget deres skud, når de fik muligheden, så man må give noget cadeau til dem. Jeg tror, at spillerne har vist sig frem, når de fik muligheden, og så er der måske blevet lagt mærke til nogle kvaliteter, som man ikke gjorde under Zorniger (Alexander Zorniger, red.). 

Men det har ikke været en dans på roser hele vejen igennem for de unge. Jesper Lindstrøm har oplevet nedture, Anis Slimane, Andreas Bruus og Peter Bjur det samme. Og Anton Skipper naturligvis, for efter den flotte entre, har han haft svært ved at mase sig ind i startopstillingen. Det er noget, man lærer af og bliver hærdet af, fortæller han.

- Det er ikke fordi, at vi bruger hinanden super meget, hvis vi ikke får spilletid. Jeg tror, hvis man er nede, at der ikke er brug for andet end et klap på skulderen fra en af de andre unge, for så kan man ogs spejle sig i, hvem der går i gennem.

- Det har været svært og hårdt, at man skulle kæmpe for sin chance, og så får man en kamp, hvor der kommer noget ros, men så er man ikke i truppen weekenden efter. Det har været lidt svært. Men det er noget, som man hærdes af og får noget mere erfaring ud af. 

I sidste sæson fik Skipper 11 optrædender for Brøndby i Superligaen.
Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
    1 måned(er) siden   

 • Den fejl Skipper præsterede ved AGFs andet mål, er et tydeligt bevis på manglende erfaring fra spilletid. Det er helt sort, at han som den med øjne på bolden, mod- og medspiller vælger at save Hermannsson over og give en målgivende situation til AGF. Det første år i SL-truppen uden spilletid giver god mening for at de unge kan vende sig til livet som professionel og den øget træningsintensitet, men derefter skal der tikke lidt spilletid ind på kontoen - og udlejning kan sagtens være den rigtige løsning. Victor Torp er pt. et fremragende eksempel.
  1 enig

 • Håber også på lejemål til Skipper, gerne i 1. division.

  Han startede fantastisk og han har helt sikket nogle kvaliteter, men hans størrelse gør, at jeg har svært ved at se ham som højre stopper i et tremandsforsvar. Måske han kan vokse ind i rollen som midterste stopper, men tvivler desværre på, at han har en fremtid i Brøndby.
  4 enige · 2 god kommentar

 • Det samme kunne stort set skrives om Kabongo. Jeg ville ønske, at jeg stålsat kunne sige at både Kabongo og Skipper er fremtidens rygrad i vores forsvar. Men som tiden går og de skiftes til at være skadet - uden at være i nærheden af at spille en vigtig rolle på holdet, ja så bliver jeg i tvivl. En ting er glaskrop (som især Kabongo lider af), en anden er talent. Flere medfans her på sitet udråber dem begge ofte til at være store talenter. Fint nok, men i så fald havde de vel slået Hermansson/Rosted af forlængst. De to er klart det tynde øl på vores hold, så det burde ikke være mission impossible.
  2 enige
   
  • Gulmann
  • Gulmann   1 måned(er) siden   

  • @Kristianbs Helt enig som det står til lige nu.
   Kabongo, er måske rolig på bolden, men hans afleveringer ligger der ikke. Han er ikke hurtig (som mange siger) og så er han ikke super god i det defensive positionsspil, mand mod mand.
   Skipper er lidt bedre i positioneringen, og mand mod mand. Måske også lidt bedre med hovedet. Afleveringerne fejler også oftere en det rammer plet. Og så er han usikker på bolden, og uden bolden.
   Hvis vi skal have noget ud af dem SKAL de udlejes i min optik.
   2 enige · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
   
  • Gulmann
  • Gulmann   1 måned(er) siden   

  • @Kristianbs Helt enig som det står til lige nu.
   Kabongo, er måske rolig på bolden, men hans afleveringer ligger der ikke. Han er ikke hurtig (som mange siger) og så er han ikke super god i det defensive positionsspil, mand mod mand.
   Skipper er lidt bedre i positioneringen, og mand mod mand. Måske også lidt bedre med hovedet. Afleveringerne fejler også oftere en det rammer plet. Og så er han usikker på bolden, og uden bolden.
   Hvis vi skal have noget ud af dem SKAL de udlejes i min optik.
   
  • joker
  • joker   1 måned(er) siden   

  • @Kristianbs

   Vi fans falder jo naturligt på halen over spillere der kommer fra Vestegnen. De kan jo nærmest ikke sætte en fod forkert, hvorimod de udlandske spillere ofte er syndebuk. Hermannsson er f.eks længder bedre end Kabongo og Skipper og alligevel sviner de fleste fans ham, selvom han altid yder 100%.
   3 enige · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Synes danske klubber begynder at vise man har nået en modenhed. En modenhed der begynder at vise sig i 1. Division stort set alle kører et tæt på fuld prof set up.

  Det gør at superliga klubber godt tør sende deres spillere til udlejning og man får et meget bedre fungerende marked hvor spillere ikke tabes på gulvet fordi de går fra prof til amatør og aldrig kan komme op igen.

  Jeg tror det gør at vi vil se flere spillere der får superliga debut når de er 23-24 og så spiller superliga i en 4-5 år så forsvinder igen. Humlen er det skærper konkurrencen helt ekstremt, da man virkelig skal ramme peak af peak for af spille superliga.

  Derfor skal man virkelig i dansk fodbold sørge for at investere mere i infrastruktur end direkte lønninger. Gevinsten ved at have super prof forhold ift til at give en 1. divisions spiller 100.000 mere, tror jeg er meget større.

  Vi ser nu Viborg hive en 21 årig tidligere hollandsk u-landsholds spiller til klubben. Igen skaber det konkurrence og potentiale, for har man spillet 24 u-landskampe for Holland, så kan man altså et eller andet. Og danske klubber kan måske forløse det potentiale og stille og roligt arbejde sig op i værdi.

  Synes det er en fed udvikling vi ser i dansk bold pt. Læste om Uerdingen der havde en dansk spiller i 3. liga, hvor han siger at forholdene i DK er bedre i klubberne end der. Det gør da man skal forsøge at lokke talenter til med udvikling for øje. Bliv mere prof i rekruttering. For Skipper ville en klub i øvre 1. division være en god ting, for talentet er der jo.
  1 enig


 • Broder Salsa
 • Broder Salsa
  Betalende bruger
  Top debattør
    1 måned(er) siden   

 • Meget enig med jer andre herinde.

  CV udtaler tit i disse sager, at træningsmiljøet i Brøndby ofte er mere værd end en tilfældig udlejning. Og det er der også en rigtighed i.

  Men Skipper har været i træningsmiljøet længe og nu er spilletid simpelthen alfa omega. Og ikke bare spilletid i en ligegyldig reserveholdskamp. Han fylder snart 21 og det er tydeligt, at det er timingen, boldfølingen og hans beslutninger - når tempoet stiger og det virkelig gælder - der er hans udfordringer. Hvordan træner man det? Ved at spille kampe. Rigtige kampe.

  Når jeg har set Skipper spille i 2020/21, så ser jeg ham som en elefant i en glasbutik. Der er simpelthen alt for langt fra hans høje hoved til hans fødder. Han mangler et flow.

  Jeg håber meget på Skipper - og krydser fingre for en udlejning. Det er tid. Til sommer er der storskifte i det bagerste geled i BIF. Hvis Skipper fortsat står som en usikker elefant når kabalen skal gøres op, så er det nok bedst for alle, at han ikke fortsætter i klubben.
  2 enige · 2 god kommentar

 • joker
 • joker   1 måned(er) siden   

 • Skipper har ikke spillet i ca 1 1/2 år. Han er ret langt fra superliganiveau. Hvis han ikke snart bliver udlejet, så ender han med at gå på en fri transfer, når kontrakten udløber.

 • Joblar
 • Joblar   1 måned(er) siden   

 • Jeg ved ikke helt hvad det er man har set i Skipper fra BIF's side. Men jeg syntes som flere andre der mangler en del, når jeg ser ham spille. Eksempelvis syntes jeg han virker utrolig langsom i sit spil og sine handlinger - der er ikke meget fart i ham og når/hvis man spiller med bagkæden højt kommer han til kort. Han er desuden ikke specielt sikker på kuglen og der mangler virkelig også en del i at sætte spillet og spille fremad med afleveringer mv. Den fejl som jeg mener han laver mod AGF i seneste test kamp, hvor han løber direkte ind i en medspiller og som giver en friløber, er selvfølgelig ikke noget der ene og alene skal tale for eller imod, men syntes godt nok der er lang vej for Skipper, desværre.

Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder