Kevin Tshiembe
Foto: Brøndby IF ©
NYHED

Spilleranalyse: Kevin Tshiembe - et powerhouse med rå kanter

 
Ny mand i den gule trøje er Kevin Tshiembe - hentet hos lokalrivalerne fra Lyngby BK. Den 24-årige defensivspiller har optrådt hele sin karriere i netop Lyngby, hvor han har slået igennem som et fysisk powerhouse, men også som en spiller med rå kanter der skal slibes til. 3point.dk har kigget nærmere på Kevin Tshiembe, og bringer her en analyse.

  • Kevin Tshiembe
  • Kasper Pedersbæk
   5. august 2021 - Klokken 12:19
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  5. august 2021 - Klokken 12:19

De første minutter på banen for Lyngby BKs bedste mandskab fik 185 cm høje Kevin Tshiembe i sæsonen 2017/18, hvor det både blev til en håndfuld minutter i Europa League samt ikke mindst Superligaen, hvor han fik 775 minutters bold i benene fordelt på 13 kampe.

Den efterfølgende nedrykning var på mange måder en gevinst for den unge forsvarsspiller, som kom ind på holdet og med 1000+ minutters spilletid slog sit navn fast.

Mens de indledende minutter i karrieren blev spillet en del på pladsen som højre back, så blev Tshiembe med tiden flyttet ind som stopper, og fra sæsonen 2018/19 var det med en fast position i det centrale forsvar fremfor på siden.

Fysisk powerhouse - og enten eller beslutninger

Kevin Tshiembe har en fremragende fysik. Kilder med indsigt i Lyngby beskriver ham som værende brølstærk, hurtig og med en eminent evne i hovedspillet qua en ekstrem udviklet evne til at springe højt.

Han udmærker sig også i 2020/21 sæsonen at have en sejrsrate på knap 60% (et tal ikke langt fra Andreas Maxsøs) af de 7 hovedstødsdueller han i snit havde pr. superligakamp, og for at have 14.62 generobringer i snit pr. kamp.

Det er også egenskaber som man ser i Tshiembes spil. Han formår ofte at dominere og gå på kroppen af fysisk stærke modspillere - og trække sig sejrrigt ud af duellerne. Det giver ham en række fordele i sit forsvarsspil - han trives fint med at håndtere en modspiller 1-vs-1, for med både fart og fysisk styrke er han svær at gå forbi.

 

Nogle eksempler på hans defensiv duelstyrke kan ses i videoen ovenfor, hvor blandt andet en aktion mod Faghir fortæller en hel del. For den unge Vejle-spiller er uhyre stærk, og har gjort livet surt for mange stoppere i Superligaen. Men her trækker Tshiembe sig ud som sejrherre.

Et andet eksempel fra videoen er en løbeduel med Mikkel Hyldegaard fra OB - en spiller med en ekseptionel speed, og som også prøver at gå forbi Tshiembe i en løbeduel. Forgæves.

Kevin Tshiembe har en rå kant der skal slibes ned. Hans beslutningstagen er ikke altid god. Set udefra ligner det sjusk, og manglende koncentration. Han kan i øjeblikket tage nogle beslutninger om, hvornår han skal gå i pres eller ej. Et eksempel fra videoen er fra en kamp mod Horsens, hvor Horsens erobrer bolden midt på banen. Lader Tshiembe sig falde og nøjes med at “løbe med” sin modspiller, så bliver rummene lukket og det ender i en 3-vs-1 situation mod den ene Horsensspiller. Men han går frem i et helt fejlagtigt pres, og Horsens-spilleren går forbi.

Det sidste klip i videoen fremhæver på godt og ondt den pakke Tshiembe bringer til Brøndby. Først et forsøg på en aflevering frem i banen til en medspiller der bliver bliver læst, og bagefter lige så fremragende rydder han op efter sig selv, da han går på kroppen af Egho (Randers) og verfer ham til siden for at erobre bolden tilbage og aflevere den frem i banen til en medspiller.

Spillet med bolden for fødderne

Kevin Tshiembe har modet og evnerne til at agere en rolle som spillende stopper. Han er oprindeligt højrebenet, men som det kan ses i nedenstående video magter han lange præcise afleveringer med begge ben.

 

Han træder gerne frem i banen for at føre bolden frem, både ved gennembrudsafleveringer og med bolden for fødderne drive den frem i banen i progressive løb.

Men som med flere andre facetter af Tshiembes spil, så er der også her plads til at forbedre sig. Han skal lære at tøjle tålmodigheden, og udvælge sig sine afleveringer med omhu fremfor dem der er dømt døde på forhånd.

Konklusion - en kraftfuld yderstopper med evner i fødderne

Kevin Tshiembe er en fysisk stærk, hurtig og spillende forsvarsspiller. Han kan qua sin fysiske styrke og speed sagtens tåle at skulle forsvare alene og i direkte dueller, hvor han stadig kan lukke både i løbeduellerne og i de fysiske dueller.

Men Tshiembe kan også til tider fremstå umoden i sit spil, eller ukoncentreret. Han skal blive skarpere til at vælge de rigtige beslutninger, og minimere risici. Det handler om tålmodighed i afleveringerne, og om at tage duellerne på den rigtige side af sin modspiller fremfor at komme på bagkant, og skulle forlede sig til sin fysiske styrke og hurtighed.

Han fremstår ideel til en rolle som den venstre yderstopper, og dermed en afløser til Anthony Jung, qua sine evner til at aflevere med begge ben og dermed åbne banen fremfor en højrebenet der vil have en tendens til at de fremadrettede vinkler lukkes, og det kan sagtens være med den rolle i tankerne han er hentet ind.

Kevin Tshiembe er en dygtig forsvarsspiller med potentiale, og med erfaring fra Superligaen, som dog skal slibes til.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Så fedt du laver disse analyser, tak for det!
  16 enige · 4 god kommentar

 • hatten
 • hatten   5. august 2021   

 • Helt enig det er verdensklasse ,man sidder som fan og hungre efter nyheder om nye spillere, og nå de så kommer læser man samtlige artikler på diverse sites, men det er sgu på 3 point man virkelig får noget udybbende info. Så tak for alt jeres fantastiske arbejde, det er vi virkelig mange der er taknemmelige for
  21 enige · 10 god kommentar

 • Jax
 • Jax
  Betalende bruger
    5. august 2021   

 • Super signing. Jeg vil dog nødig se ham i 4 mands forsvar pt. I hvert fald i 90 min. Der satser han for ofte frem for at falde og dække af. Men en klog spiller med speed og styrke.
  Med hans evner på bolden kunne han også være en god 6'er?
  Super god analyse. Ikke for lang og vævende men alligevel godt i dybden.
  1 enig

 • Uden Maxsø mangler vi power, fysik og teknik i forsvaret. Det har vi fået nu! At de 2 så overhovedet ikke kan sammenlignes, er en helt anden sag. Jeg ser ham som en uslebet diamant. Godt køb!
  6 enige · 1 god kommentar
   
  • Mik
  • Mik   5. august 2021   

  • @Stemningen76 velkommen til 3point :)

   Velskrevet og nej man kan ikke sammenligne de to flotte køb med det triste farvel til maxsø

   Tror ikke det stopper der, tænker der kan blive solgt 1-2 spillere og komme noget kvalitet ind.

   Måske udlejes en spiller som kvistgaarden ud.

   Det der gør denne handel ekstra interessant, er at jeg troede lyngby var sure over vi nappede deres målmands talent. Men ikke mere end vi fik lov til at købe en måske usleben diamant, det vil kun tiden vise, men fine og spændende køb
   1 enig · 1 god kommentar


 • Igen føj det er fedt med disse analyser og med Wikstrøm efterlyste jeg mere erfaring og her kommer der da en lille smule mere erfaring ind ;) .

  Et spørgsmål. Du skriver at du mener han bør være tænkt ind som en erstatning for Jung qua evner med begge ben, men er vi trods alt ikke bedst dækket ind her, taget Børkereits (manglende) evner på højre siden? Eller forventer du endnu et indkøb til forsvaret netop på højresiden?
  1 enig · 2 god kommentar
   
  • @denguleabe Det var en tanke jeg fik - at Tshiembe netop qua evnen med venstrebenet er udset til at kunne spille en rolle som venstre yderstopper, og så må Wikström (som er højrebenet) spille den højre (på sigt). Synes Børkeeiet ville være bedst i midten - medmindre han virkelig forbedrer sig i det direkte 1:1 duel spil i bagrummet bag wingbacken
   2 enige

  Se 4 flere kommentarer

 • Mange tak for spilleranalyserne af de to nye. Skønt for dem af os, der ikke følger detaljeret med i alskens superligaspilleres stærke og svage sider.

 • Tak for god analyse! Glæder mig til at se ham kæmpe i vores trøje!
  1 enig


 • Tak for gode analyser af både Greve og Tschiembe, der begge virker som gode spillere. Glæder mig til at se dem i aktion. Og fed overskrift i øvrigt
  1 enig

 • God spiller analyse, noget bekymrende at han tager forkerte beslutninger. Fysisk styrke er et plus, men han må ikke lave så store fejl som i Lyngby, så ender han hurtigt ude af truppen. Men jeg er optimist og tror han har lært af sine fejl og bliver en gevinst. Hurtighed og styrke der for vi ingen bedre :-)
  1 enig
   
  • @Sunderland Så længe det er beslutningerne der skal forbedres, så er jeg fortrøstningsfuld. Det kan han nemlig lære gennem rutine og høflige verbale skideballer af Niller.
   1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @Sunderland Nu er beslutninger på banen, noget man meget let kan træne, mm man er tungnem. Heldigvis.

 • Så blev jeg lige lidt mere lun på Tshiembe efter gennemlæsning af denne fine artikel.

  Han lader til at være en spillertype, vi virkelig mangler i forsvaret på yderstopperpositionen. Der er ingen af vores nuværende stoppere der er specielt hurtige, adrætte eller mobile. Det virker Tshiembe til at være.

  Eneste mindre bekymring jeg kan have, er hvis han har samme tendens som både Rosted og Børkeeiet til at få mange kort. Der var det altså virkelig fedt med Maxsø og Jung, som stort set aldrig fik gule kort eller havde karantæne.
  2 enige · 2 god kommentar


 • Melder mig i koret: Mange tak for de to fine analyser.

  Som timerne er gået, og jeg har læst mere og mere, er jeg blevet rimelig fortrøstningsfuld i forhold til de to spillere. Jeg synes egentlig de giver rigtig god mening. En herlig følelse at sidde med som fan.
  2 enige
   
  • @Broder Salsa enig.. Det er fedt at se CV køber ind til NF´s system og hvad vi mangler i systemet.. Jeg ved godt at NF er fleksibel men lige har han jo haft succes med 5-3-2.. At Tshiembe så tager nogle dumme beslutninger må vi jo se om bliver udslagsgiven for hans præstationer.. Tror desværre det er ret vigtigt og der nok går noget tid før han bliver virkelig god for os.. Der er bare ikke plads til store fejl i den bagerste kæde..

  Se 1 flere kommentarer

 • Som altid en super analyse af Kasper. Jeg syntes han virker rigtig lovende med de kvaliteter han har, og jeg tror at vores trænerstab kan gøre ham endnu bedre. Hans styrke i hovedspillet, fysisk styrke og fart er stærke spidskompetencer, og jeg forestiller mig at han skal direkte i start opstillingen.
  2 enige · 1 god kommentar

 • Mixt
 • Mixt   5. august 2021   

 • Også tak herfra, Kasper. Kan ikke komme i tanke om andre steder, hvor jeg så hurtigt får så god indsigt som i dine analyser.
  Kevin T virker til at have nogle ekstremt gode spidskompetencer - og så har vi DKs bedste trænerteam til at hjælpe ham med resten
  4 enige · 3 god kommentar

 • @kasperpedersbaek Ja, Kasper! Tak for dine altid gode analyser. Mange var efter dig, for din analyse ifh TB som højere stopper. Det er vel blevet gjort til skamme nu.
  Personligt er jeg helt enig, hvis TB har noget at gøre i forsvaret er den Maxsøs plads, men hvis jeg skal være ærlig, tror jeg slet ikke på det i forsvaret. Han er alt for tung og evner ikke at tænke forud og er desuden ret kluntet i sin ageren. Desuden er han ikke specielt god i hans hovedspil.
  Alt det går udemærket på den defensive midtbane.
  Han må kæmpe om 6eren med Frendrup, når Rado forlader os.
  Det tror jeg ikke nogen kan være uenig om.
  Derudover giver jeg dig helt ret i at KT er tiltænkt venstre stopper, og sådan set og den resterende del af din analyse.
  KT har super egenskaber og spidskompetencer, men mangler en del på beslutningerne. Men det kan heldigvis trænes relativt nemt, specielt når man besidder den fart KT har. Han skal bare spille en smule mere konservativt.
  Men stor tak for dine analyser!

 • modnar
 • modnar
  Betalende bruger
    7. august 2021   

 • Lyder som guf
  1 god kommentar

 • modnar
 • modnar
  Betalende bruger
    7. august 2021   

 • Lyder som guf
  1 god kommentar
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021