Jesper Sørensen
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Stort interview med Jesper Sørensen efter forlængelse: Ikke en beslutning jeg har truffet alene

 
Vi har haft en længere snak med assistenttræner Jesper Sørensen i forbindelse med hans forlængelse med Brøndby IF.

  • Jesper Sørensen
  • Nanna Møller Karlsen
   3. april 2021 - Klokken 10:52
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  3. april 2021 - Klokken 10:52

Han er en vigtig del af trænerstaben i Brøndby IF og forleden underskrev han en et-årig kontraktforlængelse med klubben. Det på trods af at Jesper Sørensen tilbringer meget tid langt fra familien i Aarhus. Derfor har det også været en vanskelig beslutning, hvor Sørensen har gjort sig mange overvejelser sammen med familien, men samtidig også har mødt forståelse hos Brøndby.

- Det er jo sådan, at jeg bor et stykke væk fra min arbejdsplads. Det gør, at jeg nok bringer lidt større ofre på familiekontoen end mange andre. Det jeg har haft aftalt med CV er, at jeg var nødt til lige at komme lidt længere hen for at se, om jeg kunne forestille mig at det kunne gå mere. Derfor kunne jeg ikke give en tidligere afklaring. Det har vi hele tiden været enige om, og det har været helt fint, for det var jeg nødt til. Derfor har det trukket lidt ud, siger Jesper Sørensen til 3point.dk om beslutningen om at tage i hvert fald et år mere i Brøndby.

- Vi har diskuteret det godt i familien og kom frem til, at det er der plads og rum til. Et år mere i første omgang, og så må vi jo se. Man ved aldrig hvad der sker i livet. Men det har jo været det, der var på negativ-kontoen. Sidste år var det et atypisk år i forhold til nogle af de corona-pauser, vi havde. Nu er jeg hjemme lidt i påsken, og det er fint, men normalt tager jeg hjem mandag efter træning og er der så til onsdag morgen, hvor jeg kører afsted klokken fem. Min kone har jo ikke fri fra arbejde og mine børn har ikke fri fra skole normalt af at jeg lige er hjemme på en tirsdag. Og så har vi jo ind i mellem noget weekendarbejde, så det er også at få den kabale til at gå op. Men det er ikke en beslutning, jeg har taget alene. Det har vi haft et godt familieråd om derhjemme. 

- Det positive har været at jeg er rigtig glad for der hvor jeg arbejder. Jeg er glad for at arbejde sammen med mine kollegaer, jeg er glad for at arbejde med spillerne. De kommer og yder alt hver dag. Det er enormt givende for en træner, og derfor vil jeg også gerne give noget tilbage og prøve at hjælpe dem og klubben. At komme ind under huden på så stor en klub som Brøndby, som har den betydning og er den drivkraft, tager lige noget tid. Det er blevet bedre og bedre, og jeg er rigtig glad for at være der. Det har været de overvejelser, der har været. 

- Det har selvfølgelig også talt, at klubben gerne ville forlænge. Der skal jo to til tango og der har jeg heldigvis fået gode tilkendegivelser fra Niels og CV, som i første om gang er dem, der skal have lyst til at jeg fortsætter, så det er jeg naturligvis glad for.

Der er sat noget i gang, jeg vil være med til at videreføre

Således gik det altså til at assistenttræneren satte sin underskrift på en ny aftale med Brøndby, som løber til sommeren 2022. Han glæder sig over at han kan fortsætte det arbejde, som er sat i søen på Vestegnen og fortsat arbejde sammen med Niels Frederiksen og Martin Retov, for samarbejdet mellem de tre er bare blevet bedre og bedre, fortæller han.

- Jeg er selvfølgelig enormt glad for at kunne fortsætte det her. Jeg synes, der er sat noget i gang, som jeg også gerne vil være med til at videreføre. Og i første omgang tænker jeg, at hvis jeg kan være der i hvert fald i tre år, så er det også et godt stykke tid, som også kan borge for at der er lagt et solidt stykke arbejde.

- Jeg havde ikke arbejdet sammen med Niels før jeg kom til Brøndby. Jeg har heller ikke arbejdet sammen med Martin (Retov, red.), men jeg har måske spillet mod ham. Man skal finde sammen og få tingene til at fungere, og det tager noget tid, for man skal lære hinanden godt at kende. Oven i det er der mange andre gode kollegaer, som jeg også skulle lære at kende, samt nogle måder at gøre tingene på, som er sådan nogle “sådan gør vi det her”-ting. Det skulle jeg også ind i. 

- Jeg har det da meget nemmere nu, end da jeg kom. Nu kender vi hinanden meget bedre og er blevet bedre til at lave arbejdsfordeling i forhold til hvem der tager sig af hvad. Det skal man lige føle hinanden an på i starten, og i sidste ende skal det forankres hos Niels. Det forløber rigtig godt og jeg er super glad for dem som kollegaer. Ellers ville jeg heller ikke være fortsat. Det gælder også mange af de andre kollegaer. Nu er det lige os tre, der står i frontlinjen, men vi er jo masser af andre.

Fokus på træning og defensiv organisation

Arbejdsfordelingen i trænerteamet betyder blandt andet at Jesper Sørensen har fokus på den taktiske træning med det lange sigte på, samt på holdets defensive organisation. Vi bad ham forklare nogle af de opgaver, han beskæftiger sig med i dagligdagen i Brøndby:

- Mine opgaver handler om at periodisere vores taktiske træning. Jeg prøver at holde styr på hvilke træningsemner vi skal forbi gennem en længere periode. Det skal gerne være sådan, at hvis vi har haft en måneds træning, så skal vi have været igennem de fleste af de taktiske ting, vi gerne ville. Så vi ikke glemmer at vi skal træne alle de ting, som vi måske ikke lige skal bruge på mandag, men som vi skal bruge generelt. 

- Det er vigtigt for at de spillere, som ikke altid lige spiller kampene, også er med og kommer med rundt i de taktiske dele af træningen og det spil, som vi gerne vil prøve at udføre. Det er super vigtigt, for lige pludselig står de også på banen. Vi har skader, karantæner og formdyk, så det sker jo. Jeg prøver selvfølgelig at prioritere det op i forhold til hvilke kampe, vi står over for. Der er forskel på modstandere og så er det alligevel fint at have trænet det, der er mest relevant op til en specifik kamp. Så vi prøver at kigge lidt frem i kalenderen på den måde.

- Generelt tager jeg mig også af mange af vores forsvarsprincipper og vores defensive spil. Vi har jo nogle ideale ting, som vi gerne vil. Vi kunne godt tænke os at vi havde bolden hele tiden og kun spillede oppe på modstanderens banehalvdel. Det sker bare meget, meget sjældent. Så der er nogle andre ting, vi også skal kunne. Vi skal også kunne forsvare os lavt, selvom vi gerne ville være i højt pres hele tiden. 

- Så jeg plejer at tage mig lidt af vores defensive organisation, men det er ikke sådan at de andre ikke kommer med relevante indspark. Det er vigtigt at der er flere øjne på. Det giver en kritisk intern dialog om, hvordan vi gør tingene og selvfølgelig en refleksion, som er vigtigt i forhold til at vi udvikler os og hele tiden bliver bedre. Jeg laver mange andre ting også, lyder det slutteligt med et grin.

Vi kan ikke bruge frygt til noget

Nu venter Mesterskabsspillet lige om hjørnet. Ti kampe tilbage og så er det hele afgjort. Jesper Sørensen glæder sig meget. Han roser spillerne for at have bragt sig i en situation, som er meget mere interessant end i sidste sæson eksempelvis.

- Sidste år da vi gik ind i Mesterskabsspillet havde vi et longshot for at kunne komme til at spille om bronzemedaljer. Nu har vi givet os selv muligheden for at spille med om det hele. Så må vi se, hvor godt vi lykkes. Det ved jeg ikke. Men det gode ved det er, at vi har brugt 22 kampe på at positionere os til at kunne spille med om noget, der er rigtig sjovt. Det er fordi spillerne har været så gode til at hænge i og virkelig været indstillet på at forbedre sig både kollektivt og individuelt. 

- Vi prøver at hjælpe det bedste vi kan og give spillerne de allerbedste forudsætninger for at lykkes, men i sidste ende er det inde på banen det bliver afgjort. Vi kæmper videre med at sikre os at vi er velforberedte og giver det videre til spillerne, så de også kan være velforberedte.

- Jeg er sikker på at spillerne glæder sig. Det gør vi også. Det er det, der er så sjovt ved fodbold. Man skal glæde sig over, at vi skal spille de her kampe. Ikke noget med at frygte, hvordan det kan gå. Det kan vi ikke bruge til noget. 

Brøndby indleder Mesterskabsspillet på mandag med en kamp mod de forsvarende mestre fra FC Midtjylland på MCH Arena.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Philip
 • Philip
  Betalende bruger
  Top debattør
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    3. april 2021   

 • Det er i min verden en vigtigere forlængelse end forlængelsen med NF. Jeg tror, det er også det jeg hører, at han virkelig er vigtig for trænerteamet. Jeg håber JS bliver mange år i klubben !!
  7 enige · 5 god kommentar

 • mp80
 • mp80
  Betalende bruger
    3. april 2021   

 • Ud fra det man kan læse om opgaverne JS varetager, må man gå ud fra Retov står for dødboldene. Her kunne man godt trænge til en specialtræner udefra, hverken indkast, frispark eller hjørnespark fungere, så håber snart man optimere på det område.

  JS har styrket defensiven, det skal han have ros for.
  2 enige
   
  • Gizmo
  • Gizmo   3. april 2021   

  • @mp80
   Man har også kunne se i de seneste kampe at de forsøger nye ting, ved de forskellige dødbolde. Så det er noget de arbejder på.

   Men jo lidt konsulent input fra en Bo Henriksen kunne måske ikke skade.
   1 enig

 • Broder Salsa
 • Broder Salsa
  Betalende bruger
  Top debattør
    3. april 2021   

 • Rigtig fint interview, Nanna.

  Dejligt at få nogle ord og perspektiver fra vores unsung hero. Mere af den slags.
  6 enige · 2 god kommentar

 • Super interview, tak for det til 3point. Det er ikke så meget vi hører fra Jesper Sørensen, men her får man lidt indblik i hans arbejde.

  Dejligt vi fik ham forlænget, det lyder til at de har en god synergi i trænerteamet i den nye konstellation. Det kan man også høre i interviewet med Retov som de lavede i Den Gamle Hytte.
  1 enig · 1 god kommentar


 • Ah, mon nu ikke vi kan blive enige om at forlængelsen med Niels var vigtigst. Lad os nu ikke vende og dreje alting for meget
  2 enige · 2 god kommentar
   
  • Philip
  • Philip
   Betalende bruger
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     3. april 2021   

  • @Thorsten
   Som nævnt tidligere så ville jeg hellere miste NF end JS. Jeg tror NF er dybt afhængig af en taktisk meget dygtig assistent, som samtidig kan organisere den defensive struktur. Den type af assistenter hænger ikke bare på træerne, da de ofte ender som cheftræner.
   4 enige · 4 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

BRØNDBY IF DANSKE MESTRE 2020/2021