Taktiktavle
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Stort interview med Lasse Holmgaard, ny U/19-assistenttræner: Kommer med erfaring og kynisme

 
Lasse Holmgaard er ny assistenttræner for Christian Sørensen på U/19-holdet. Vi har fået en snak med ham om hvad han glæder sig til i sit nye virke, og hvad det er han kan bidrage med, så vi i fremtiden kan se flere U/19-talenter tage skridtet op til Superliga-truppen i Brøndby IF.

  • Taktiktavle
  • Søren Nicolai Tordenskjold Andersen
   21. juli 2021 - Klokken 13:29
 • Søren Nicolai Tordenskjold Andersen
 • Søren Nicolai Tordenskjold Andersen
  21. juli 2021 - Klokken 13:29

Lasse Holmgaard er 40 år gammel og har været en del af den professionelle fodboldverden i 25 år, både som spiller, træner og cheftræner. Tilbage i marts 2019 lavede Mediano en podcast med Holmgaard om ham og det at være i BK Frem, hvor han var cheftræner. Den kan varmt anbefales at lytte til, for at få et dybere indblik i Holmgaards karriere i fodboldverdenen. Du kan lytte til podcasten via linket her.

Hans seneste to trænerstillinger var i henholdsvis BK Frem og Brønshøj Boldklub, hvor han var i henholdsvis et år og ti måneder.

- Jeg var rigtig glad for min tid i BK Frem, men blev afskediget, da der blev lavet ændringer i ledelsen, og sådan er det i fodboldverdenen. Men det gjorde at jeg fik muligheder for at prøve kræfter med at skulle rede Brønshøj Boldklub, der var i krise og skulle undgå nedrykning. Det mislykkes desværre på sidste spilledag, siger han til 3point.dk.

Efter en pause på seks måneder har Lasse Holmgaard egentlig en cheftrænerkontrakt fra en klub i Jylland liggende klar, der bare manglede en underskrift.

- Jeg var egentlig så godt som fast besluttet på at nu skulle næste eventyr være i Jylland, men så ringede Klavs Rasmussen fra Brøndby Masterclass og spurgte, om jeg ikke skulle være U/19-assistenttræner for Christian Sørensen.

Det opkald betød at flytteplanerne til Jylland blev ændret og skiftet ud med et nyt eventyr på Vestegnen i stedet for. Det var nemlig nogle helt andre muligheder og udfordringer, som Lasse Holmgaard ville komme til at stå over for i forhold til sine seneste stillinger.

- Jeg har i hele min karriere været cheftræner i omkring 11 år, og der står man ofte meget alene med ansvaret. Det har jeg ikke haft nogle problemer med. Men jeg kunne og så godt mærke, at jeg gerne ville have et lidt mindre pres på kun mine skuldre, så jeg havde mulighed for at lære andre ting og få en anden faglighed end det man får ved at være cheftræner.

- Når nu også at Brøndby IF opsøger og tager kontakt med sådan en spændende mulighed, så lytter man da og overvejer sine muligheder. Derudover så var det jo og så fedt at de kontaktede mig, og jeg kunne virkelig mærke at de havde gjort deres hjemmearbejde og bare rigtig gerne ville have at jeg var en del af deres team. Det var bare et kæmpe skulderklap.

Christian Sørensen
Teis Markfoged © All rights reserved

Holmgaard kommer med en masse seniorerfaring, som han slet ikke er i tvivl om vil komme de unge talenter på U/19 til stor gavn.

- Jeg kommer med erfaring som tidligere professionel fodboldspiller, træner og cheftræner for seniorhold. Jeg skulle gerne kunne komme og hjælpe med at lave små justeringer, som kan give en stor effekt. Jeg vil også forsøge at komme med en kæmpe vindermentalitet, som jeg kan mærke der er herude i forvejen, men den vil jeg komme og bidrage endnu mere til. Der er også nogle praktiske elementer fra mine erfaringer, jeg vil forsøge at få sat mit præg på i samarbejde med Christian (Sørensen red.). Også en hel del kynisme, vi vil gerne have at drengene og holdet kan blive mere kyniske i nogle kampene, spillet og potentielt deres aktioner.

Den filosofi der er i Brøndby IF og Masterclass flugter godt med hvad Holmgaard også har. Han ser dog ikke sig selv som fastlåst træner, der ikke kan hente inspiration, og er da også hentet ind for at hjælpe med at holde fokus på filosofierne, mens man samtidig udvikler sig som træner, hold og spiller.

- Grundlæggende vil jeg sige at jeg har de samme filosofier, som der er her ude. Det jeg skal lære her i starten er hvorfor at Brøndby IF, Masterclass og U/19 gør som de gør taktisk og filosofisk. Så kan jeg nemlig være med til at udfordre tilgangen og tankegangen, sådan at det filosfiske og taktiske kan udvikle sig, mens vi holder fast i alt det som vi står for.

- Jeg kan jo for eksempel godt lide godt forssvarsspil både som hold og individ i forhold til det høje erobringsspil, som bliver praktiseret herude. Jeg kan også godt lide, hvis man kan finde ud af i nogle sekvenser at spille med lidt mere henholdenhed. Men jeg er til hurtigt spil langs jorden og powerfodbold, dog med lidt mere fokus på forsvaret. Så det er ikke fordi at hverken jeg eller Christian skal forsøge at lave fundementalt om på hinanden, men jeg kan godt se hvor vi måske kan fokusere lidt mere på hvordan vi med fordel kan være lidt mere henholdne i nogle situationer i kampe, eller have mere fokuseret på godt etableret forsvarsspil, uden at det betyder at vi går på kompromis med den overordnet filosofi og taktik.

U19 træning
Teis Markfoged © All rights reserved

Muligheden for at komme til at arbejde i en de største klubber i landet, når det kommer til at have fokus på talentudvikling og et utroligt professionelt setup, tiltalte Lasse Holmgaard meget.

- Jeg glæder mig virkelig til at arbejde med nogle af de bedste unge spillere der findes i landet, og være med til at udvikle dem som mennesker og spillere ved at bruge min erfaring. Jeg har jo slet stået i deres sted i forhold til deres karriere og udvikling, hvor man kæmper for at kunne tage skridtet fra ungdomsspiller til professionel fodboldspiller på det højeste niveau i Danmark. Det er et utroligt spændende sted de er i livet. Nogen læser stadigvæk, mens andre kun har fodbolden at fokusere på, og det med at du hverdag skal kæmpe hårdt for at udvikle dig for at holde fast i drømme og livet som professionel har jeg været meget tæt på i mange år nu, og her kan jeg komme med en masse erfaring, viden og relatere til dem.

Holmgaard vil selvfølgelig gerne vinde alt det, som der er muligt at vinde med U/19-holdet, men det er dog noget helt andet som er det vigtigste for ham som assistenttræner.

- Det er utrolig vigtigt at vi får lavet en gruppe der er succesfuld og som har et stærkt sammenhold. På den måde har vi hvad der skal til for at skabe vindere, der kan vinde kampe som et hold. Det handler om at vi får udviklet os som hold og drengene som individualister, men vi skal samtidig være kyniske og få resultater, for du kan ikke have det ene uden det andet.

Det er ikke meget cheftræner Christian Sørensen og Lasse Holmgaard har fået lov til at være et team, da opstarten stadigvæk er ung, men allerede nu har Holmgaard fået et godt indtryk af sin nye chef.

- Christian er utrolig dygtig, både i det taktiske og praktiske. Jeg føler at vi matcher hinanden rigtig godt og allerede nu selvom vi ikke har haft mange snakke og møder tør vi udfordre hinanden, det føles bare rigtig godt allerede. Jeg vil rigtig gerne vinde alle kampe vi deltager i, man kan sige at jeg higer efter at vinde og det kan jeg mærke at alle andre i klubben også gerne vil, så det er bare en fed fornemmelse.

Du vil i løbet af sæsonen komme til at høre meget mere om hvordan det går for Holmgaard, Sørensen og resten af U/19-holdet, da vi på 3point.dk vil sørge for at holde jer opdateret på hvad der rører sig i forhold til resultater, spillere og trænere.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Lige en overskrift for @Saesonkort…
   
  • Saesonkort
  • Saesonkort
   Betalende bruger
   Top kommentator
     21. juli 2021   

  • @Klipklapperen, det er simpelthen så pinligt, at vi ansætter en træner, der ikke ved hvad kynisk betyder, men bruger det i flæng og skrub forkert!
   Det burde være basal viden efterhånden, og senest har Steffen Dam også fattet det!

   Som interviewende journalist er det fandeme god stil at spørge ind til, om han ved hvad kynisk betyder og om han er helt sikker på, at det skal tages til citat. Han fremstår jo som en ignorant for de vidende. Jeg siger også, hvis jeg ser en med salat i mellem tænderne eller tishullet åbent.

   Når det er sagt, så er det nok mere en støttepædagog for Christian Sørensen end for spillerne.

  Se 2 flere kommentarer

 • Broder Salsa
 • Broder Salsa
  Betalende bruger
  Top debattør
    21. juli 2021   

 • Fed artikel. Det er virkelig essensen af det som gør 3point.dk til et fantastisk fanmedie.

  Podcast er også fede, men det kan altså bare noget, at læse en halvlang artikel om MasterClass engang i mellem!
  3 enige · 2 god kommentar
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021