Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Tilfreds Jesper Sørensen efter første kamp: Spillerne skal vænne sig til ny stil

 
Sejr over Hvidovre giver den nye træner optimisme efter en kamp, hvor Maxsø efterlod et hul, en ny normand viste gode takter og angriberne bombede løs.

  • Martin Flink
   23. januar 2023 - Klokken 11:00
 • Martin Flink
 • Martin Flink
  23. januar 2023 - Klokken 11:00

Tre uger efter, at Jesper Sørensen blev præsenteret som ny cheftræner i Brøndby, skulle han sætte holdet til sin første kamp. Det skete søndag mod Hvidovre, som blev sendt hjem over kommunegrænsen med et nederlag på 4-1.

Carl Björk bragte Brøndby foran på et flot mål i første halvleg, der ellers ikke bød på de store chancer eller flot spil. I pausen skiftede Jesper Sørensen hele holdet undtagen Henrik Heggheim, der havde en central plads i firemands forsvaret. Hvidovre udlignede kort inde i 2. halvleg, men herefter stod der Brøndby på det meste: Marco Divkovic scorede to flotte mål – det første på direkte frispark – inden Simon Hedlund fra samme frisparksposition scorede til slutresultatet.

Du kan læse kampreferatet her.

Divkovic med to kasser, da Brøndby vandt 4-1 over Hvidovre | 3point.dk

Ifølge den nye træner er der proppet en del ny information og input ind i hovederne på spillerne på få dage, og det kunne ses i Hvidovre-kampen: Der er et godt stykke vej til det spil, han forventer at se, når sæsonen går i gang.

- Min plan for kampen var, at vi skulle gå ud og prøve at følge op på nogle af de ting, som vi har trænet på og har introduceret. Der er kommet nye ting, og det gør nogle gange, at spillet bliver lidt langsommere, fordi de tænker lidt for meget over at gøre det, som jeg gerne vil have dem til.

- Det kan være den måde vi bygger spillet op på og den måde, vi gerne vil sætte os i positioner til at angribe på. Så tænker spillerne lidt for meget i stedet for bare at spille i det flow, der kommer, når man er vant til at gøre nogle ting. Og det synes jeg også vi så i dag. Der var ikke det flow i spillet, som jeg håber kommer om noget tid, men jeg accepterer også, at vi kun har været i gang i 11 dage. Tingene sidder ikke altid lige i skabet med det samme. Det havde jeg heller ikke forventet, men jeg synes, at spillerne arbejdede alt, hvad de kunne. De prøvede at hjælpe hinanden og spillede med en god attitude, og det var jeg tilfreds med, sagde Jesper Sørensen efter kampen.

Andre skal ”steppe op” efter Maxsø

Kampen var helt uden Andreas Maxsø, som sættes i forbindelse med et skifte til den amerikanske liga, MLS. Det gav 70 minutters spilletid til Henrik Heggheim.

Et nyt forsvar uden Maxsø. Hvilket tanker har du gjort dig om formationer og spillere i det centrale forsvar?

- Jeg har gjort mig en hel del tanker. Jeg synes, der er nogen i klubben, som nu må steppe op, hvis Maxsø ikke er der – han var der ikke i dag – så skal vi til at få spillet de spillere ind, og jeg skal se nogle forskellige konstellationer undervejs. Det giver sig selv.

Samtidigt var Daniel Wass tilbage på den højre back, han også havde de første kampe efter, han vendte hjem til Brøndby i efteråret. Det er dog ikke meningen, at han skal blive på  den position.

- Daniel kan spille flere forskellige pladser, så det vil nok ikke være fast plads for ham. Heldigvis har han kvaliteterne til at dække mange af de opgaver, der skal bruges for holdet, og det er det vigtigste. Men det vil ikke være en fast plads for ham, tror jeg, lød det fra Sørensen.

Lovende nordmand med hurtige fødder

Kampen bød på debut til den nye offensive spiller, norske Håkon Evjen, der kun har trænet med sine nye holdkammerater i få dage. Det var lovende takter, den unge nordmand viste frem, og med lidt mere held var han også kommet på tavlen.

Jesper Sørensen giver denne beskrivelse af den nye spiller:

- Han er en meget bevægelig spiller med meget fart i fødderne. En spiller, som er meget angrebsivrig og generelt meget ivrig. Han er en spiller, der gerne vil bringe spillet op i afslutningsfasen, drive spillet fremad selv på grund af sin fart og et godt venstreben. Han er bedst på positioner, hvor han umiddelbart kommer hurtigt op til modstanderens mål men også en meget arbejdsom spiller, som er bedre uden bolden end man umiddelbart har en forventning om.

Angribere – nu med mål og selvtillid

2022 går næppe over i historien som karrierens bedste år for hverken Carl Björk eller Marko Divkovic, men 2023 begynder lovende. De scorede tilsammen tre flotte mål og havde chancer til flere, så hvilke forventninger kan vi tillade os at have til dem for den kommende halvsæson?

- Indtil nu har de måske ikke fået vist, at vi kan tillade os at sætte barren højt nok endnu i hvert fald. Under træning har det set rigtig fint ud, og jeg har forventninger om. at de kommer til at gøre et impact. I dag så vi tre mål ud af fire fra deres fødder, og det er rigtig godt, når vi taler om offensive spillere. Det håber jeg kan være med til at booste dem. Carl har ikke haft det nemt, siden han kom til Brøndby. Han har haft mange skader. Marko har fået lidt flere muligheder, men har ikke rigtigt slået til på dem. Han har trænet rigtig godt, og det er vejen frem. I dag spiller han fint og scorer to mål. Det er vejen frem, og den selvtillid håber jeg, at han kan løfte sig af. Indtil nu har det set fint ud.

Synes du, at vi har de angrebstyper, der er brug for til denne trup?

- Ja, vi har mange forskellige. Nu spillede jeg også Mathias Kvistgaarden fra kanten, og han kan spille inde centralt. Det kan Carl også og måske også fra kanten. Vi har nogle forskellige muligheder, så der er nogle variationer af spillere, som kan gøre noget forskelligt, forklarede Jesper Sørensen, der rundede af med en status på Kevin Mensah.

- Kevin er et stykke fra at spille 90 minutter, men han er måske ikke så langt fra at kunne blive bragt i kamp.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • mp80
 • mp80   23. januar 2023   

 • Positive takter bestemt, men også enkelte bekymringer. Holdet skal stadig styrkes på flere pladser og flere spillere skal snarest videre på leje eller ved salg. Dog langt flere plusser end minusser i forhold til spillet, selvom det er tidligt at bedømme ud fra denne ene kamp.

 • Lader til at spillerne gerne vil vise JS deres værd. Spændende hvis Björk og Divkovic fortsætter deres fremgang. De to er vi mange som allerede havde dømt ude, men jo altid herligt når man på den måde tager fejl.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • @Kristianbs Ja, det er altid fedt, når nogen som egentligt er dømt ude blomstre. Måske det bliver Heggheims, SebSeb, Divko og Björks sæson.
   3 enige · 2 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder