Jens Martin Gammelby
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Transferanalyse: CVs smørrebrødsseddel

 
Første gang musikken stoppede i vinterens transfervindue var det Jens Martin Gammelby, som mistede sin stol på Vestegnen. Endnu er der heller ikke sat nye stole frem for at byde velkommen til indgående spillere, så hvor står Brøndby totredjedele henne i vinterens transfervindue? Hvad skal være at finde på CVs smørrebrødsseddel? 3point.dk har taget et kig på truppen, og analyserer pladserne på holdkortet - ligesom vi ser på fremtiden for truppens yderste mandater.

  • Jens Martin Gammelby
  • Kasper Pedersbæk
   21. januar 2022 - Klokken 23:00
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  21. januar 2022 - Klokken 23:00

Da fredagens nyhed omhandlende Jens Martin Gammelbys exit fra Vestegnen på en 1-årig lejeaftale til polsk fodbold indløb, så var det også første gang en reel transfernyhed omhandlende Brøndby ramte medierne. Men for mange fans er det ikke gjort med en enkelt udgående lejeaftale. Ligesom andre iagttagere sidder med følelsen af at der skal hentes nye spillere ind på Vestegnen.

Trupanalyse

3point.dk har analyseret trupsammensætningen, og bringer her en smørrebrødsseddel til sportsdirektør Carsten V. Jensen før den sidste tredjedel af vinterens transfervindue, og lister spillerne som kan sælges [i dette transfervindue].

Keepere

På keeperposten er Brøndby ganske solidt besat, der er ikke megen uenighed om at unge Mads Hermansen er både nu- og fremtidens mand. Med ham mellem stængerne er man sikret en mellemlang aktiv på positionen - og bagved lurer rutinerede Thomas Mikkelsen som den kortsigtede backupløsning, der fint kan dække af. Om end Mads Hermansen er at regne som klart førstevalg. På det lange sigte har man Jonathan Ægidius i pipelinen. Endnu ung og uprøvet, men talentfuld.

På salgslisten: Ingen

Til udleje: Ingen

En fremtidig transfer ind: Man er godt rustet, og med mindre Hermansen pludseligt sælges tyder det ikke på den store udskiftning i denne kategori.

Stoppere

På stopperpositionerne sidder Brøndby med (for) mange kort på hånden. For der er en konge - Maxsø - og en knægt (Heggheim) blandt kortene, og med nogle solide stik blandt de øvrige, så er det ikke lige for at opgradere her. Maxsø sidder tungt på den centrale rolle i bagkæden med Heggheim som sekundant på den højrestopper. Til venstre tilkæmpede Rosted sig en fast rolle i efteråret på bekostning af Tshiembe og Skipper. Til foråret kommer unge Rasmus Wikström ligeledes ind i kabalen - og det efterlader Brøndby med for mange spillere til positionen.

På den korte bane er Brøndby dækket ind med rigeligt kvalitet, og kapabel backup. Men minimum en skal ud. Her bliver det Anton Skipper som trækker sorteper, og sidder tilbage med en fremtid, som ikke er i Brøndby. Langt henad vejen er der en plads i bagkæden i spil - Maxsø og Heggheim synes sikre. Rosted, Tsiembe og Wikström bliver i truppen, og skal presse hinanden (og naturligvis også Heggheim) i kampen om pladserne. Med det lange sigte for øje har man både Wikström såvel som Heggheim med tiden foran sig - ligesom Tshiembe også har flere år foran sig end bag sig i seniorfodbold.

På salgslisten: Anton Skipper

Til udleje: ingen

En fremtidig transfer ind: En venstrebenet stopper må stadig stå på smørrebrødssedlen hos CV, men om det sker i vinterens vindue er nok mere usikkert.

Wingbacker

Tidligere omtalt som smertens børn. Med Riveros er Brøndby sikret et klart førstevalg på venstresiden. Er sydamerikaneren fit, så skal han spille. Peter Bjur er returneret fra en skade. Men kan Brøndby tilbyde den unge spiller tilstrækkelig med spilletid der kan understøtte en udvikling? På den korte bane nej. Det lugter af en lejeophold for at få minutter i benene. Helt at afskrive ham, det gør vi dog ikke.

Til højre står duellen mellem Kevin Mensah og Andreas Bruus. Førstnævnte med en fordel som den mest alsidige - og mest aggressive i sin positionering højt i banen, og sidstenævnte med en sikker pasningsfod, men færre offensive dueller. På kort sigt er Brøndby dækket ind på pladsen. Men på mellemlangt sigte skal der ske en udvikling. En mand skal ud, og kun en efterlades. Det taler for Mensah bliver qua hans alsidighed der gør ham i stand til at dække begge sider. Men for nu - og foråret ud - bliver det et two horse race mellem de to. Så kommer der nyt blod til positionen til sommer, og med muligheden for en Friedrich fra ungdomsafdelingen kan snuse til pladsen.

På salgslisten: Ingen

Til Udleje: Peter Bjur

En fremtidig transfer ind: En indgående højre wingback i dette vindue synes ikke lige for, medmindre Wass pludselig skulle springe fra kontraktforhandlingerne med Atletico Madrid for at tage direkte til Vestegnen. Kunne pege mod man spiller foråret færdigt med de nuværende, og først handler til sommer.

Midtbanen (centralt)

Her er de blågule i en penibel situation. Penibel fordi man her finder en række af klubbens større aktiver. På performance har man Josip Radosevic, som nok ikke repræsenterer en stor økonomisk gevist ved et eventuelt salg, men er vigtig for spillet i skrivende stund. Derudover er der Morten Frendrup - som for fortsat at udvikle sig og forblive et salgsaktiv, har brug for ganske fast spilletid. Sidst i trioen finder vi Anis Slimane - endnu en ung midtbanespiller med behov for spilletid i jagten på at udvikle sig og også forblive et salgsaktiv.

Men på samme tid står Brøndby foran at skulle integrere en række spillere for fremtiden i denne kæde. Cappis har med vedvarende indhop og stabile præstationer bragt sig i spil, ligesom Greve med en fuld opstart på Vestegnen kan håbes integreret bedre på holdet. Læg dertil Andreas Pyndt og Tobias Børkeeiet - og det er nemt at konkludere, at klubben står med for mange spillere her.

På den korte bane kan der langt fra tilbydes en tilstrækkelig spilletid til især de to sidstnævne. Pyndt må være den der står længst fra spilletid på førsteholdet, og Børkeeiet må også vare sig for splinter i rumpen. Den norske midtbanemand har haft et skadesfyldt og meget lidt kontinuerligt forløb på Vestegnen, og står foran den store udfordring, at nogle af Brøndbys bedste og vigtigste spillere - og lederskikkelser - spiller de pladser, hvor han kunne gøre sig gældende. Det tyder på en fremtid væk fra Vestegnen.

På salgslisten: Andreas Pyndt, Tobias Børkeeiet

Til udleje: Ingen

En fremtidig transfer ind: En position man er dækket godt ind på, her snakker vi udtynding af materialet før nyt blod skal på tale.

Angribere

Er Uhre i Brøndby spiller Uhre minutter på banen. Længere er den ikke. Og det samme kan tæt på siges om Simon Hedlund. Det har Niels Frederiksens valg i efteråret tydeligt illustreret. Det gør kampen om minutter i forreste kæde rigtig rigtig hård. Med et - ligner det - bevidst fravalg af at spille på Andrija Pavlovics styrker ser serberens tid i klubben også ud til at være ønsket cuttet ned til en afgang snarest muligt. Det efterlader Brøndby med Marko Divkovic som tæt på første backup til fronten, og med en af de unge i form af Kvistgården (mest sandsynligt) som fjerde mand.

De yderste mandater sidder Salech og Jagvir Singh på. Førstnævnte har alderen til U19 bold, og Brøndby må formodes at holde kort snor i ham og beholde ham i klubben for at se hans udvikling af. Det efterlader Singh med en begrænset udsigt til spilletid i et smalt forår. Vil han kæmpe for de få ledige minutter på banen? Eller ser både han selv og klubben helst en lejeaftale ude af huset?

Oskar Fallenius er faldet ned i et sort hul. Langt fra spilletid hidtil i sæsonen. Er han angriber, kant eller offensiv midtbane? Den unge svensker synes at have udfordringer med at bryde igennem. Et forår på udleje vil tjene ham vel og give ham seniorminutter i benene.

På salgslisten: Andrija Pavlovic

Til udleje: Jagvir Singh, Oskar Fallenius

En fremtidig transfer ind: Sælges Uhre skal der hentes kvalitet ind. Længere er den ikke. Sker der ikke nogle salg i denne kæde må nye spillere her heller ikke stå først for.

Hvem ser du helst Brøndby skal forsøge at sælge? Og hvor skal man forstærke sig henne? Giv din mening til kende i kommentarsporet herunder.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    21. januar 2022   

 • Jeg tror sgu også, at Rosted er i spil til en transfer. Han spiller ikke de minutter, som hans løn berettiger til og så har han samtidig kontraktudløb om 17 mdr. Det kunne godt ligne en retur til Norge, hvis der skal kapitaliseres på ham - for Norge må næsten være den næste destination for ham.
  6 enige
   
  • Sinbad
  • Sinbad
   Betalende bruger
     22. januar 2022   

  • @Saesonkort jeg er meget enig

 • joobs
 • joobs   21. januar 2022   

 • NF: - Jeg tror, jeg har sorteret 12 spillere fra i dag (søndag, red.). Vi har 30 spillere i alt, det er lige i overkanten. Det skal vi kigge på. Lumb og Gammelby er røget ud. Der er 10 dage tilbage af vinduet. Hva' med folk som Skipper, Fallenius, Borkeeit, Pavlovic? Hvad er planen med Singh? Vi har 1 kamp om ugen sæsonen ud. Fodboldhandler meget om netværk. Svigter CVs netværk ikke her eller er det bare et resultat af at det er svært at skippe spillere i den her tid? Flere og flere topspillere ryger også på fri transfer f.eks. Lige nu skal NF kun vælge 10 fra.... ;)

 • totalt uenig med vores højre wingback, de skal begge 2 videre og vi skal bruge mere stabile spiller på den plads, hvis man kunne sætte Mensah og Bruus sammen ville vi have den perfekte wingback, Bruus har farten og indlægget men kommer sjældent bag om forsvaret, Mensah har har gennembruddet men et ringere indlæg og dertil tager har han lidt issues med opdækningen. Og så skal de begge 2 mere ind i feltet ved indlæg fra modsatte side
  1 enig
   
  • @Vainio74: enig i at de begge mangler noget og det er der der kan opgraderes. Nu har jeg ikke selv set dem i aktion, men vi har sjældent mange backs på u-landsholdene på både u19 og u17, så jeg drømmer lidt om at nogle at dem kan komme op og slå igennem (ved godt de pt stadig er til den unge side)
   1 enig

  Se 2 flere kommentarer

 • Vil det give nogle mening at udleje Wikström? Han får nok ikke nogle minutter. Eller skal han bare træner med, og måske få reserveholdskampe
   
  • @Ville bliv vild ! Som ny spiller i klubben vil det nok være mest gavnligt at blive og tilvænne sig til NFs stil (og den danske). Så vil man måske kunne se på til sommer om udlejning måske er bedre til den tid
   2 enige
   
  • @Ville bliv vild ! jeg er enig med MortenD, nok meget fint at han tager foråret i Brøndby og får lært de andre at kende, her tænker jeg på deres måder at spille på.


 • Mærsk
 • Mærsk
  Betalende bruger
    22. januar 2022   

 • Når man snakker CB, så skal man også huske at Maxsø med al sandsynlighed er væk til sommer (medmindre han skriver ny kontrakt og sigter efter legende status)
   
  • @Mærsk: Men det er nok svært at hente flere ind, før end der kommer nogen ud (som i to ud). Ellers vil der være for mange performance-spillere ude af truppen til hver kamp fra forvaret
   1 enig

 • Jeg går efter kontinuitet og udvikling af vores unge trup. Status quo er godt. Et endegyldigt farvel til Børkeeiet, Skipper og Pavlovic oveni hatten er endnu bedre.

  Friedrich nævnes selvfølgelig ikke på wingbacken, men det bliver spændende at se ham i dag og de kommende uger, om han kan overraske og lave 'en Bruus'. Om han lige pludselig kan komme tæt på truppen.
  3 enige · 1 god kommentar
   
  • @Broder Salsa nævner skam Friedrich under wingback afsnittet :) Ellers er jeg ganske enig med dig (som det også fremgår i analyse ). Kontinuitet er også en stor kvalitet - fulgt op med væsentlige forstærkninger til sommer når truppen er slanket med de fyldspillere der er lige nu.

  Se 1 flere kommentarer

 • Keeper: helt enig.

  Forsvaret: Sælg Skipper og Rosted. På den måde gøres der plads (også økonomisk) til en ny forsvarsspiller med kvalitet.

  Wingbacks: Sælg Bruus. Han er ikke god nok til Brøndby længere. Han har for få gode præstationer og har er virkelig lavt bundniveau.

  Midtbanen: sælg/udlej Pyndt og Børkeeiet.

  Angrebet: Udlej Singh, Salech og Fallenius samt sælg/udlej Kvistgaarden. Ingen af dem kan pt. gå ind på superliga holdet og tilføre noget kvalitet. Det burde efterlade en plads til en angriber med kvalitet. Især hvis Uhre pludselig sælges, så er det bydende nødvendigt.

  Køb: til forsvaret havde jeg egentlig Dumic på ønskelisten men har skrevet kontrakt med en tysk klub. Muligt Lars Kramer i Viborg, hvis kvaliteter jeg ikke kender men er rygtet til Brøndby.

  Til angrebet så jeg gerne Marcus Ingvartsen. Tidligere topscorer i superligaen, snuser til landsholdet og har stadig en ung alder med videresalg for øje. Han får ikke fast spilletid i Bundesligaen men er samtidig halvdyr at hive hjem, da han har 1,5 år tilbage af sin kontrakt. Men han er ellers oplagt.


 • Eneste position jeg kan se vi har problemer på, er venstre yderstopper. Hvis vi sælger Rosted (og evt Skipper), som andre er inde på, burde der kunne hentes en venstrebenet stopper.
  En anden løsning kunne være at gå over til en 4-backkæde, men det er jeg ikke tilhænger af som fast løsning. Heggheim, Maxsø og wingbackerne tror jeg er bedst i 3-mands forsvaret.

  Hvis Uhre bliver solgt, synes jeg stadig der kunne være en idé i at spille 3-4-3 med Pavlovic eller Slimane i midten. Jeg tror det vil passe bedre til specielt Pavlovic. Men ryger Pavlovic også, skal der nok hentes en ny spiller.
   
  • @Christian Brøndbyman Personligt tror jeg ikke Rosted er på vippen. Synes det har set ganske fornuftigt ud med vores to nordmænd og Maxsø i mellem.

   Men skulle Rosted ryge, så har vi også spørgsmålstegnet Wikström. Han udtalte i går, at han kunne spille alle tre pladser. Hvis han bare er halvt så godt scoutet som Heggheim, så er han måske allerede løsningen? Selvom det selvfølgelig er et handcap med højrebenede på vestresiden. Vi bliver nok klogere i de kommende træningskampe. Derudover har vi også Tshiembe, som forhåbentlig snart er mere indspillet i systemet.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 7 flere kommentarer

 • Sunderland
 • Sunderland
  Top debattør
    22. januar 2022   

 • Byt Tchiembe til Kramer og læg 0,5 millioner dkr oveni. Kramer er 1-2 niveauer over Tchiembe.
  Sælg Børkeeit til Norge.
  Forlængelse af Uhre og Maxsø's kontrakter.
  Køb Divkovic permanent.
  Så spiller vi med om minimum top 3 i år :-)
  5 enige · 5 god kommentar

 • Barca
 • Barca   22. januar 2022   

 • Forstår på Ekstra Bladet at Bruus skulle være i spil til et salg!


 • Barca
 • Barca   22. januar 2022   

 • Jeg hører at Pukki har udløb til sommer! Hvad mener I.....ku´ det være interessant? for os og Pukki?
   
  • sirtrip
  • sirtrip
   Betalende bruger
     22. januar 2022   

  • @Barca det ville være sindsygt interessant for os men nok ikke Pukki han er mange hylder over Brøndby nu. Men tanken er lækker at lege med.
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021