Andreas Maxsø
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Transfervinduet lukker ved midnat: Her er spørgsmålene, vi endnu ikke har fået besvaret

 
Ved midnat lukker transfervinduet i for denne gang. Der er en del spørgsmål, vi endnu ikke har fået svar på, når det kommer til Brøndby IF.

  • Andreas Maxsø
  • Nanna Møller Karlsen
   5. oktober 2020 - Klokken 10:42
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  5. oktober 2020 - Klokken 10:42

Ved midnat klapper det forlængede transfervindue i. Så må klubberne vente til januar, før de igen kan handle og justere på trupperne. Det har været et langt transfervindue, men der er stadig en del spørgsmål, vi ikke har fået svar på, når det kommer til Brøndby.

Nogle af dem vil blive besvaret, når vinduet smækker i, mens nogle af dem trækker lidt længere spor. Vi forsøger at gennemgå dem her.

Kommer der en venstre back?

Det er nok det spørgsmål, som flest Brøndby-fans håber besvaret med et stort og rungende JA. Men det kan snildt ende med skuffelse. Riza Durmisi har været manges hede drøm, men han er på vej til spanske Cadiz på en lejeaftale. Spørgsmålet er så, om Brøndby har gang i noget her på falderebet, som kan styrke venstre back-positionen.

Brøndby er i hvert fald svage på venstre (wing)back, hvis det ikke lykkes at lande en til dén position. Kevin Mensah er ikke venstrebenet og Peter Bjur er helt ny og grøn på positionen. Det har været et problem, man har haft addresseret gennem flere transfervinduer nu, men der er endnu ikke kommet en back. I Brøndby har man dog også flere gange understreget, at man gerne lukker vinduet uden en tilgang mere, hvis man ikke lykkes med at finde den rette kandidat, som er dygtig nok til at konkurrere om pladserne i startopstillingen og samtidig ligger inden for de stramme økonomiske rammer på Vestegnen.

Selvom transfervinduet lukker ved midnat, kan Brøndby godt handle efter. Hvis der nu render en transferfri venstre back rundt, som Brøndby vil have, kan man hente ham efter deadline, fordi han er transferfri. 

Holder Brøndby på profilerne?

Der har været bemærkelsesværdigt stille omkring både Anthony Jung og Marvin Schwäbe. Og Andreas Maxsø for den sags skyld. Særligt de to førstnævnte var der nok mange Brøndby-fans, som troede ville blive solgt, inden transfervinduet åbnede. Men der har nærmest ikke været så meget som et rygte.

Måske skyldes det corona-markedet, hvor klubber i hele verden er hårdt spændt for økonomisk og ikke bare kan bruge løs af transferbudgetterne - hvis der da overhovedet er et sådant. Et eller andet sted kan det jo så komme Brøndby til gode, fordi de ender med at kunne holde på spillere som Jung og Schwäbe. Det betyder sandsynligvis, at de smutter på fri transfer næste sommer, men så får man noget sportslig værdi i sæsonen 2020/2021 i stedet. Og måske er det meget godt?

Vigtigst er det at holde på Maxsø. Men der kan jo komme et bud i sidste øjeblik, som Brøndby ikke kan sige nej til. Men lige nu er der ikke noget, der tyder på det. Simon Hedlund har været kædet sammen med unavngivne italienske og russiske klubber, så han er også en af de profiler, der kan være på rampen. Igen har der dog ikke været nogle konkrete rygter og det ser ud til at han fortsætter i Brøndby.

Bliver truppen trimmet yderligere?

Brøndby er faktisk velbesat på nogle positioner, selvom det ser alvorligt tyndt ud på venstre back. Men der er mange dygtige centrale forsvarsspillere og lige nu ser det ud til at Rosted, Maxsø og Jung er de tre foretrukne. Men er det godt nok at have en islandsk landsholdsspiller i Hjörtur Hermannsson siddende på bænken? Han har været i klubben i fire år, og kan ikke være tilfreds med at sidde på bænken. Hvis han bliver, skal han nok få sine kampe i sæsonen, men det skubber yderligere Anton Skipper og Joel Kabongo ned i hierakiet. Vil det give mening at forsøge at udleje en af dem? Det synes jeg.

På midtbanen ser det også ud til at Josip Radosevic ikke kommer afsted i dette vindue. Derfor har Niels Frederiksen fortsat mange valgmuligheder og forskellige typer på den centrale midtbane. 

Kommer der nogle forlængelser?

Her er så det spørgsmål, som trækker lidt længere tråde. For det har hele tiden været et mantra, vi har hørt fra Carsten V. Jensen, at spillere helst skal sælges eller forlænges, når de har et år tilbage af kontrakten. Det er i hvert fald det optimale. Og så kan der selvfølgelig være situationer, som ender anderledes, som jeg forventer det gør med eksempelvis Jung.

Men en mand som Lasse Vigen bør man forlænge med, hvis man kan nå til enighed. Han ser ud til at være en af Niels Frederiksens foretrukne på trods af en plads på bænken fra start mod Randers FC. Det bliver i hvert fald en af CVs opgaver i løbet af efteråret at få styr på kontrakterne med de spillere, som ikke er kommet væk og som begynder at nærme sig udløb. 

Forestiller du dig, at der kommer til at ske noget på transfervinduets sidste dag? Giv gerne dit besyv med i debatten her.


Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Håber Riza kommer på en leje aftale. Håber at menah og hermansson ryger til fremad amager. Så vi kan få ham lukas engel
  2 enige

 • BIF til jeg dør
 • BIF til jeg dør
  Top debattør
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    5. october 2020   

 • Håber til det sidste min forudsigelse med Durmisi sker, hvis ikke man finder en kvalitets spiller som VB. Da Silva været afvist, men synes ikke Da Silva er dårlig og ville været en klar forstærkning, ved ikke hvad han har gjort CV men i min verden er der plads til tilgivelse, dog ikke til Kamil.

  Håber Skipper lejes ud i en sæson uden køb option, så han kan udvikle sig.

  Salg: Hedlund sælges og vi kan få X antal millioner for ham, og det giver plads til køb af en angriber mere gerne ham på 18 år Fremad amager. Samt en spiller mere anden position-Gammelby sælges med Rado til give plads til en spiller med kvalitet, særligt Gammelby skal videre nu, Mensah kan være god som indskifter at have pga sin speed og tror han er god for de unge at have samt en positiv person i omklædningsrummet så ok beholde ham ikke fordi jeg synes han er god nok til starte inde fast men en god indhopper kunne bruge i ny og næ

  Forlæng med Marvin, ok Jung ikke forlænges men behold ham i sin kontrakt
  2 enige · 2 god kommentar
   
  • @BIF til jeg dør, enig i din første del der først og fremmest bygger på håb. I din anden del om salg går der vidst lige lidt rigeligt Football Manager i den - alt for hypotetisk... On topic: Håber som de fleste på en ny VWB, tilgang bliver her eller ingenting. Afgang bør være Skipper eller Joel på udleje, realistisk set sker der nok ikke mere i dette vindue.
   3 enige

  Se 1 flere kommentarer

 • Tanken
 • Tanken
  Betalende bruger
  Top enige
    5. october 2020   

 • Jeg hører vi har lavet en introduktionsvideo til i dag. Håber det er en VB
  1 enig · 1 god kommentar

 • Jeg tror ikke der kommer til at ske meget. Håber dog meget på en wingback eller alternativt en venstrebenet midtbane spiller, så vi kan gå i en 3-4-3. Synes det er unfair over for NF, at han ikke får bare en smule bedre vilkår, så få nu fat i en venstrebenet spiller til systemet.

  Jeg synes vi skal udleje Skipper eller Kabongo. Vi har for mange midterforsvar(6) til de 3 pladser. Ser også gerne vi sælger Rado, vi har for mange til de 3 pladser centralt på midten og den dyreste i løn er Rado, han kan nemt erstattes. Hedlund er for mig også vraggods, der kan erstattes af en Lindstrøm, hvis vi kan sælge ham for 10-12 millioner, så er det farvel. Indrømmet, jeg tror ikke noget af det kommer til at ske, men håbet er lysegrønt.

  Tilbage står Gammelby, som jeg ikke mere tror på, men hvad skal der ske med ham? Han kan formentlig ikke sælges til en fornuftig pris, men måske kan han udlejes! Tyskerne smutter til næste sæson, tror ikke de forlænger, det vil være meget mere økonomisk rentabelt for dem, at stå transferfrit til sommer.

  Håber der kommer en god venstrebenet spiller, men frygter der intet kommer og vi skal spille resten af efteråret, men Mensah, som ikke længere har fart og ikke rigtig dækker positionen i venstresiden særlig godt.

  1 god kommentar

 • Så kom Blas!

 • Sinbad
 • Sinbad
  Betalende bruger
    5. october 2020   

 • Jamen så er der styr på VB - super signing

  Gammelby er på vej til Lyngby på udleje efter bold.dk - hvilket kunne give god mening for for alle parter.

  Jeg synes et salg af Jung / Hermannson ville være godt hvis prisen er rimelig

 • Uche
 • Uche
  Betalende bruger
    5. october 2020   

 • Hej Nanna - sender i live i aften som i plejer, og hvor
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder