Foto: Freja Borne ©
NYHED

Transfervinduet med CV: Hvad er status i Brøndby IF?

 
Her får du en grundig status på det igangværende transfervindue med fodbolddirektør Carsten V. Jensen.

  • Nanna Møller Karlsen
   27. august 2023 - Klokken 13:11
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  27. august 2023 - Klokken 13:11

Vanen tro kommer der en længere podcast med fodbolddirektør i Brøndby IF, Carsten V. Jensen, når transfervinduet lukker. Men flere spørgsmål havde hobet sig op i sommerens transfervindue. Derfor fik vi på 3point.dk mulighed for at stille dem i en status på transfervinduet med CV.

- Aktivitetesniveauet har været relativt højt. Vores mål var at komme til at stå stærkere på den anden side. Vi lagde meget godt ud med at lande Jacob (Rasmussen, red.) som en etableret spiller i sin bedste alder, siger CV indledende.

Målmandsposten

CV kommer i podcasten til at uddybe hele forløbet om jagten på Mads Hermansens afløser, men fortæller herunder i grove træk om et målmandsteam, som er på plads. Men hvor der stadig kan ske enkelte rokeringer.

- Derefter var der hele situationen omkring Mads (Hermansen, red.), som jeg kan tale langt og længe om. Det gemmer vi til podcasten. Vi vidste, at det kunne ske, og vi havde gjort et godt forarbejde. Men det viste sig bare at slå en hel del knuder efter at Mads røg. For at sikre at vi ikke skulle stå i noget panik og en sidste-minuts-løsning, valgte vi at lave en løsning med Pentz. Men det er ikke det samme som at vi er holdt op med at kigge efter den permanente 'long term solution'. Det gør vi stadig.

Midtstopperne og backs

Brøndby IF har, i hvert fald lige nu, lagt sig fast på at spille med tre midtstoppere. Efter afgangen af Rasmus Wikström ser det nu både stærkt ud på niveau og nummerisk, mener CV.

- På stoppersiden er vi enormt stærke. Vi havde to ude med skader, men stillede alligevel med tre dygtige stoppere mod Midtjylland. Nummerisk ligner det også noget nu, for spiller vi med tre, har vi seks stoppere inklusive Vraa. Det er to stoppere til hver plads. 

- Nu hvor Wass spiller mere centralt, så har vi to backs i hver side, fordi det ser ud til at Divkovic skal konkurrere til venstre. Så han konkurrerer med Riveros og så har vi Seb (Sebastian Sebulonsen, red.) og Mensah til højre.

Mange på midtbanen

Rykker vi blikket op på midtbanen, er der mange spillere om de to bagerste pladser i den midtbanetrekant, som for et par kampe siden blev vendt om, så Brøndby nu spiller med to 6'ere.

- På den defensive midtbane har vi syv spillere til de to positioner (Wass, Radosevic, Greve, Bell, Cappis, Kowalczyk og Nartey). Wass og Greve har set gode ud derinde, men Radosevic er der også stadig. 

- Der har været snak om det ene og andet med Bell og Cappis, men sagen er, at de stadig er en del af gruppen. Så der er masser alternativer på 6'er/8'er-positionerne. 

Brøndby og CV har tidligere talt om at man har været i markedet efter en ny 6'er. Det er man sådan set stadig, men grunden til at der ikke er landet en, er at den rette profil ikke har været tilgængelig.

- Vi har talt meget om den her tydelige 6'er-profil, som kan lidt af det hele. Og ham er vi ikke stødt ind i, eller også har alt ikke stemt. Så der er vi ikke nået i mål. Men vi har masser af alternativer. Det handler på den ene side om at få det bedste ud af det, vi har, og det er Jespers (Sørensen, red.) opgave, samtidig med at vi hele tiden skal forsøge at forbedre os. Det er en balance. Men nummerisk er vi mere end rigeligt på den centrale eller defensive midtbane.

Men hvis den rette kandidat pludselig står der, slår I til?

- Vi er opmærksomme. Det er vi. Men vi er også opmærksomme på, at gruppen ikke bliver for stor bare fordi vi skal gøre et eller andet. Det skal være den absolut helt rigtige profil, før vi reagerer.

Arbejder ikke aktivt på Kvistgaarden-salg

I offensiven har Jesper Sørensen efterhånden mange muligheder. Måske for mange?

- I frontlinjen, hvis man både tæller offensive midt og angribere, om vi så spiller med to eller tre, der har vi masser af dygtige spillere nu. Det må jeg bare sige. Der er virkelig mange om buddet. Måske også for mange, hvis der skal være spilletid og udvikling til alle. Det har også været temaet her på det seneste. 

- Lad mig slå fast. Vi er ikke aktive i at sælge Kvistgaarden denne sommer. Men det er ikke det samme som at der ikke er aktivitet rundt omkring. Interessen kan komme udefra, så uanset om det er en del af vores plan eller ej, så kan buddet blive så stort, at det vil være uansvarligt at sige nej til. Men jeg synes, vi er godt stillet uanset hvad. Der er kvalitet helt i front, og der er noget at skyde med for trænerteamet.

Skal indkøbene af Suzuki og Yeboah også ses som rettidig omhu i forhold til potentielle salg - det kunne være Kvistgaarden?

- Sådan synes jeg godt man kan se det. Jeg føler faktisk godt at vi kan tåle et salg, hvis det kom. Men vi er i hvert fald klædt på til det tidspunkt, hvor det sker, og vi kan arbejde i længere tid med den gruppe, som vi har. Men vi skal også have øje for, at der ikke bliver for lang vej ind. Vi skal bruge den sidste uge af transfervinduet på også at rette til i forhold til om vi er en eller to for meget, både på den centrale midtbane, men også i frontlinjen. Vi skal sikre, at spillerne ikke træder hinanden alt for meget over tæerne. 

Indefra og ud er afløst af flere verdenshjørner

Brøndby IF har tidligere arbejdet ud fra en strategi, som man kaldte indefra og ud. Nu har man, særligt qua det nye ejerskab, fået mulighed for at løfte blikket og se mere ud i verden.

- Vi har i dag adgang til mere viden og områder, som vi ikke dykkede ned i før på samme måde. Når der bliver afholdt et U/20 VM i Sydamerika, har vi nu øjne på. Det er lidt nyt, for normalt kan vi ikke dække alt med det scouting team, som vi har. Strategien, som den var før med indefra og ud, hvor det var Skandinavien først, der nåede vi sjældent ret langt ud. Det kan godt være at vi hentede en fra Paraguay, men så var det fordi, han spillede i Schweiz. 

- Men med vores nye ejerskab har vi fået adgang til mere viden, og vi er mere ude i krogene. Det gælder for Justin Che, men det gælder også for Yuito Suzuki. Det er selvfølgelig vores eget team, der scouter dem, men det gør de fordi vi har løftet blikket og fået et større udsyn. Nu har vi også overskud til at kigge længere ud, så vi opererer i et større marked.

Men hvorfor hente en spiller som Justin Che for at udleje ham med det samme igen? Ifølge Carsten V. Jensen handler det om matchning og at få gjort spillerne i laget mellem U/19 og Superliga helt klar.

- Det er balancen i det. Det handler om rettidig omhu, fordi vi hele tiden vil forsøge at have de næste klar, men samtidig også GØRE dem klar. Vores største problem er transition - og det gælder for dansk fodbold generelt. Der er ikke matchning til de unge spillere, som står mellem U/19-bold og Superliga-bold. I Holland må et andethold spille i den næstbedste række og det må de i flere andre lande. Men vi mangler virkelig noget i Danmark i forhold til at bygge bro. Vores kollegaer i Herning har løst det ved at købe en klub, som de sælger spillere til, således at deres spillere mellem U/19-holdet og Superliga-holdet kan blive matchet på et højere niveau.

- Vi har har altid lejet spillere ud og der gør vi også fremadrettet, og det den eneste forskel er at vi nu kan tage en dialog om lejemål med flere klubber qua vores netværk.

Udlejninger på markedsvilkår

Lad os sige, at I vil udleje Justin Che, Bertram Kvist eller en anden spiller fra førsteholdstruppen. Hvordan sikrer I, at det sker på markedsvilkår, som det fremgår af værdiaftalen, at det skal være? Ryger den først ud i netværket eller hvordan foregår det i praksis?

- Hvis det var før det nye ejerskab, så var det ligemeget om det var Den Haag, HB Køge eller IFK Norrköping, så samarbejdede vi bare med dem. Og sådan er det også i dag. Vi laver tingenen på markedsvilkår. En spiller der skal have kamptid på et vist niveau, kan ikke bare flyttes et sted hen. Der ligger mange ting i det. For det første skal man sikre sig, at man ikke udlejer en spiller til et sted, hvor han kommer til at sidde på bænken. Det vigtigste overhovedet er, at der er en så god forudsætning som muligt for at spilleren kan spille, udvikle sig og opnå den matchning, som vi savner i Danmark. Så når Bertram Kvist er forbi Feyenoord, er det jo ikke en del af vores netværk, men det er et U/23-hold, hvor der er plads til ham og hvor de var positivt indstillede på, at hvis han kommer, så skal han spille. Og så handler det også om muligheder. Når Björk lander på lån i Norrköping, er det fordi, der sidder nogle mennesker deroppe, som kender ham godt. Resten af markedet er jo stort set lukket ned for ham, fordi han har været skadet nærmest siden han kom. Han lander i Norrköping på grund af den kærlighed, der er mellem ham og klubben. Lejemål er bare meget forskelligt fra situation til situation.

- Selvfølgelig gør vi opmærksom på, hvilke spillere vi har, som har brug for at spille en rolle og spille minutter, men som umiddelbart ikke har udsigt til det her. Det gør vi udadtil, men også indadtil. Justin Che ender i Den Haag, fordi vi tror på, at vi får en spiller, som får masser af spilletid på et passende niveau, hvorefter han kan komme tilbage til Brøndby og gøre en forskel. Det samme er håbet med Björk i Norrköping eller Kvist i Feyenoord. Vi ønsker ikke at begrænse vores egne muligheder, men selvfølgelig sker der også masser af aktivitet uden for netværket. Og i sidste ende er det spillernes eget valg.

Masterclass fra Vestegnen

Et af de helt store debatemner i dette transfervindue har været Masterclass - og den manglende brug af unge spillere fra eget akademi. Ifølge CV skyldes 'hullet' at de næste i rækken ikke er helt klar.

- Nogle gange er der lidt længere vej ind, mens andre årgange har en mere tydelig vej. De tre unge talenter fra Masterclass som har trænet fast med over sommeren, og som stadig træner med, er spillere, som vi har en god tro på.

- Det kan blive gjort på forskellig måde. Frendrup trænede sig igennem systemet, men han var altså i førsteholdstruppen i to eller tre år, inden han begyndte at spille regelmæssigt og slog sit navn fast i startelveren. Det samme var lidt det samme med Lindstrøm. Lige nu er vi glade for de tre 2005'ere, som træner med. Nartey ligner en, som kan blive en rigtig dygtig spiller for os. Det samme gælder Vraa. Og i den udvikling vil der være tidspunkter, hvor vejen ikke er helt lige. Det er der intet unormalt i. Bischoff ser rigtig interessant ud.

- Men hvordan får vi bragt dem det sidste stykke? De bliver ikke så meget bedre af at spille på U/19. Jeg kan ikke se dem spille meget mere end et halvt år mere på det hold. Og så SKAL vi jo til at kigge på, hvordan vi hjælper dem med næste skridt. Nogen kan gøre det gennem vores eget system, det vil sige træning og kamp. Og nogen skal nok ud og vende et sted. Derefter har vi så nogle virkelig dygtige og interessante årgange. Arbejdet i Masterclass er på et virkelig højt niveau, men der har været et par årgange, hvor vejen ikke har været helt så direkte.

Og så er der lige Oscar Schwartau... 

- Når Jesper bringer ham i søndags, er det ikke på grund af noget, der har stået i avisen. Han bliver valgt til, fordi han har haft en god træningsuge og kan konkurrere. Jeg elskede hans indhop mod FC Midtjylland. Det var virkelig voksent og stærkt. Det har positioneret ham endnu bedre. Men det har intet at gøre med hvad der ellers bliver sagt eller skrevet. Jeg forstår godt, at man i den verden kan blive frustreret over at se en spiller, som måske ikke tager den lige linje. Omverdenen må have tiltro til, at vi træffer de rigtige valg. Og vi har stor tillid til Schwartau, slutter CV.

Der resterer nu lidt under en uge af transfervinduet, og der kan ske ting og sager. På 3point.dk følger vi naturligvis med, og vi stiller endnu flere spørgsmål til CV om transfervinduet, når det er lukket og tid til podcast.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Hej Nanna

  Tak for denne artikel som jeg glæder mig til at nærstudere.

  Vil det være muligt at sende input til spørgsmål til dig, frem mod dit post-transfervindue interview med CV?
  4 god kommentar
   
  • nannasoph
  • nannasoph
   Administrator
     27. august 2023   

  • @Klipklapperen Jep gerne! Saml gerne og send på nanna@3point.dk
   5 god kommentar

 • Joblar
 • Joblar   27. august 2023   

 • Et åbenlyst spørgsmål, ville være at få en forklaring på hvordan vi skal kunne spille med om mesterskabet ? Vi kommer fra en 5 plads i en sæson der blev vundet med et lavt samlet pointsnit, alligevel var vi relativt langt efter, vi har fået JR ind som en forstærkning, men har mistet MH, dvs. vi er ikke blevet markant styrket i start 11 - så igen hvordan skal vi kunne spille med om mesterskabet ?
  6 enige · 4 god kommentar
   
  • Kramer
  • Kramer   27. august 2023   

  • @Joblar vi gør bare som FCN sidste sæson, efter de næsten rykkede ud året inden ;-) så er vores hold altså heller ikke dårligere, og der må være et større potentiale i den trup. På papiret er den til medaljer.
   12 enige · 8 god kommentar

  Se 3 flere kommentarer

 • Tak for denne gennemgang af status, det ser ud til der er lukket for nye tilgange, selvom CV for bare en uge siden sagde det modsatte, her blev der sagt, at man var på udkig til et par positioner.

  Sikke et skuffende vindue må man bare konstatere, uanset hvem han får solgt, hvilket nok mere er en foræret væk (ligesom Hedlund og Wikström), er det klart dumpet.

  Man meldte ud, at man ville hente 3-4 store profiler i Vallys klassen og snakkede at købe spillere i +4 mio. Euro klassen. Man fik hentet en klasse spiller i Rasmussen, det var så hvad det kunne blive til. Man har ikke hentet en permanet afløser for MH og man har hentet spillere til fremtiden.

  Truppen skal slankes i angrebet og på midtbanen, siger CV, så er det bare et spørgsmål om hvem?

  GFH må og skal finde en ny sportsdirektør, som magter opgaven, at få Brøndby tilbage til toppen af dansk fodbold. I følge Tipsbladet får CV 4.388.000 kroner om året i 2022, det er simpelthen alt for meget, når man sammenligner med de øvrige sportsdirektører i SL.
  8 enige · 4 god kommentar
   
  • Kramer
  • Kramer   27. august 2023   

  • @olemartin.dk CV siger da netop, at de stadig er på udkig efter en 6er fra højere hylde. Han skal jo ikke gå ud offentligt, og give indtrykket af, at vi vil give hvad som helst for at styrke den position. Og sker det så, at vi lander en stærk 6er, så er der vel også hentet 3 profiler, med Prentz og Rasmussen i mente, plus spændende udviklingsspillere.
   2 enige · 1 god kommentar
   
  • Joblar
  • Joblar   27. august 2023   

  • @olemartin.dk jeg er enig i at set udefra og som tingene står nu er vinduet endnu engang dumpet.
   3 enige · 2 god kommentar
   
  • @olemartin.dk Hvad får sportsdirektøren i løn, i FCM, FCN og PSE?
   1 enig · 1 god kommentar
   
  • @olemartin.dk - efter min mening er PP på papiret den bedste målmands forstærkning som vi har købt i lang tid og jeg forventer at han er på MH niveau, hvis ikke bedre. Så en plus en giver to store profiler til startopstillingen. At man havde en ambition om 3-4 syntes jeg ikke retfærdiggøre at dumpe transfervinduet.

   CV siger da netop at de stadigvæk leder efter en defensiv midtbaneforstærkning, men at det er svært og det skal være den helt rigtige før de slår til.

   Mht salg, så skal der være en klub som vil købe, og spilleren skal også godkende salget. Det er altså en proces som er uden for CVs kontrol.
   8 enige · 3 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

---

 • Fuldstændigt uacceptabelt vindue, hvis ikke CV formår at hente en 6er.
  Hvor svært at det lige?
  Så hent dogMarc Brink, hvis man virkelig ikke kan finde andre.
  5 enige · 2 god kommentar
   
  • @Sorteslyngel så henter de mark Brink, så brokker du dig over længere spilletid til nartey og at vi ikke får nogle talenter igennem møllen. Ha ha

  Se 8 flere kommentarer

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    27. august 2023   

 • Jeg bliver bare så træt! Nu fortæller Carsten Vagn, at indefra og ud var et valg på baggrund af et kapacitetshensyn. Mig bekendt fik vi tudet ørerne fulde med, at det bundede i et rent strategisk valg. Carsten Vagn kunne så let som ingenting, have udarbejdet en value for money analyse af de globale fodboldnationer og flyttet sine scoutingressourcer ud i de attraktive lande. Det er simpelthen en skandale, at vi kun ser U20 VM i Sydamerika fordi vi har fået nye ejere. Den turnering skulle være gennem-scoutet pr. default. uanset ejerskabet. Der var bl.a. flere vanvittige målmandstalenter, som måske kunne være blevet tilknyttet i tide.

  Jeg kommer også gerne med input til CV-podcasten Nanna.
  10 enige · 8 god kommentar
   
  • @Saesonkort Et nyt vindue, en ny CV sandhed.

   Vil gerne vide hvorfor han ikke kan skibe alt hans leverpostejsindkøb væk, må vel være fordi det har været dårlige handler? Eller skal der synges endnu en sang fra de varme lande om valutakurser og timing eller hvad fanden der nu skal dække over ordet inkompetent.
   2 enige · 2 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Altså, jeg synes CV kommer med nogle gode pointer, selvom han modsiger sig selv. Eksempelvis fortæller han, at truppen er for stor, men han har fyldt truppen op med spillere som Suzuki, Che, Yeboah og Kowalczyk, som virker til at de ikke går ind og forstærker holdet med det samme. De fylder desværre holdet op, og gør det svære for MC spillerne at slå til. Det er dog svært at vurdere disse spillere ud fra den korte periode de har været i klubben.

  Så er der selvfølgelig købet af Jacob Rasmussen, som har vist sig at være en succes allerede nu. Synes han virker til at være en fremragende fodboldspiller. Så er der købet af Pentz, som virker til at have et fornuftigt CV, men ikke har spillet fodbold længe. Forhåbentlig en målmand vi kan få noget ud af, selvom hans købsklausul på 18 mil. som virker til at være lige lovligt høj.

  CV fortæller, at 7 spillere kan gøre sig gældende på den defensive midtbane, og det synes jeg virker lidt plat. Vi har reelt to rigtige etablerede DMs i Bell og Radosevic. Førstnævnte er desværre aldrig slået til. Personligt havde jeg håbet på, at Bell havde slået til under JS, da han blev brugt de første par kame og i træningskampene, men han er lidt af en skuffelse. Radosevic er en fremragende bolderobrer og en teamplayer, men med bolden er der simpelthen for store mangler. De resterende som Wass, Greve og hvem CV ellers nævner, ser jeg ikke som DMs, og håber CV får hentet en stærk spiller til positionen snarligt.

  Jeg savner personligt at se Seb fast på højre backen. Han har både haft nogle gode og dårlige kampe, men han er en ung spiller, som har brug for at udvikle sig. Og så til den spændende venstre back. Jeg synes simpelthen Blas underpræsterer, og det har han gjort længe. Jeg ved ikke hvad det er, men han er utrolig initiativrig i det offensive spil, men det lykkes ofte ikke for ham. Hans hoved vil noget andet end kroppen, og det viser lidt også hans spilforståelse som knap er så høj. Jeg ser gerne Divkovic få chancen fra start i et par kampe, da han har haft et par gode indhop.

  Er kæmpe fan af Kvistgaarden. Fremragende presspiller og en rigtig Brøndbydreng. Håber og tror han bliver i klubben i hvert fald et år endnu. Ohi har desværre også underpræsteret, specielt under JS. Synes NF fik en masse ud af ham. Det virker til JS har svært ved at sætte ham op. Jeg ser gerne CV forstærke truppen med en hurtig 9'er, som kan konkurrere med Ohi, hvis Yeboah ikke allerede kan det.
  1 enig
   
  • Kramer
  • Kramer   27. august 2023   

  • @Kelsier men underpræsterer Ohi for at give plads til MK?
   1 enig

---

 • Hans
 • Hans   27. august 2023   

 • Af det kan det udledes at vi så ikke for den 6er som er så VITAL vi har en joe Bell som er fejlcastet og et fjog så har vi radocevic som tydeligt har udstillet sig selv og hans mangler på positionen ligesom Bell …..det er ikke godt nok af den sportslige ledelse sådan en position burde have været på plads for længst.
  4 enige · 2 god kommentar
   
  • @Hans - hvorfor er det vitalt? Vi spiller godt uden og vi bliver løbende bedre kamp for kamp.

   Hvis vi vinder imorgen, er vi nr. 3 og 3 point op til fck/fcn, der også har Europa at tænke på hele efteråret.

  Se 9 flere kommentarer
   
  • @Hans Det virker underligt at du kalder Bell for et fjog når du ikke engang kan finde ud af hvornår der skal bruges et punktum, Hans Fjog.

 • Vainio74
 • Vainio74
  Betalende bruger
    27. august 2023   

 • Helt ærligt mener jeg CV taler som vinden blæser, jeg nægter at tro at han ikke kunne finde en 6'er der passer ind, jeg tror mere han har spillet på en eller 2 heste og tabt stort på begge
  2 enige

 • Sinbad
 • Sinbad
  Betalende bruger
    27. august 2023   

 • Hvorfor købte CV ikke Lasse Berg i Randers ??? 23 år en super spiller i SL i et par sæsoner og bliver solgt for under 10 mio. Det var hvad der er betalt for Bell, seb m fl. Blot at han er væsentligt bedre. I min verden uforståeligt - nu ender det med ingenting
  1 enig
   
  • @Sinbad Han ville hellere spille CL/ELi Malmø. Det kan vi desværre ikke konkurrere i mod, grundet en 5. Plads sidste sæson.

---

 • Før vi sælger Bell og Cappis vil det imo. være hovedløst at hente en 6'er - specielt hvis den/de vi vil have ikke ser sig selv i Brøndby lige nu. Så er det hellere ikke dårligere i en sæson uden Europa med Wass/Greve/Rado og vores nye polak. Hvis den rigtige så kommer de næste par dage skal vi samtidig sælge Rado osv...
   
  • @Doctortroels CV giver jo Rado en løn som var han Busquets. Så selvfølgelig kan han ikke sælges ligesom alle skod indkøbene. Eneste der kan få en transfer igennem før kontraktudløb er som Hedlund, hjem til hjemlandet fordi noget familiært trækker.
   1 enig

 • Tvang
 • Tvang   28. august 2023   

 • Ham her nævnes på vej til DK

  Dikeni Salifou Fra Werder Bremen, midtbane mand..

 • LJS
 • LJS
  Betalende bruger
    30. august 2023   

 • Kunne Lucas Lund Pedersen stadigvæk være et tema i Brøndby.
  Mener hans kontrakt udløber, med Randers, til sommer næste år.
  I starten af det nye år, vil han så selv kunne forhandle med Brøndby, udenom Randers, og vi vil derved kunne hente ham, på en fri transfer, efter denne sæson.
  Lejeaftalen med P. Pentz giver derved god mening.
  Bare lidt tankespind herfra.

---
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder