Fodbold live resultater
Valdemar Kwasniak
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Tre Brøndby-spillere med U/19-landsholdet: Larsens fleksibilitet, Friedrichs fysik og Kwasniaks forvandling

 
I aften kan du se Marinus Løvgren Larsen, Christian Friedrich og Valdemar Kwasniak sammen med resten af U/19-landsholdet. Her kan du læse landstrænerens tanker om dem.

  • Valdemar Kwasniak
  • Nanna Møller Karlsen
   26. marts 2022 - Klokken 16:28
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  26. marts 2022 - Klokken 16:28

Der er ingen U/19-kampe i denne weekend, da der i stedet er landskampe. For det danske U/19-landsholds vedkommende venter der to vigtige af slagsen, når de skal forsøge at spille sig med til EM på bekostning af Spanien og Østrig.

3point.dk har taget en snak med landstræner Lars Knudsen, som herunder sætter ord på holdet og dets muligheder, samt på de tre Brøndby-spillere, som er med ved Elite Round i Spanien.

- Årgangen har vist gennem alle landsholdsårene, at der er stor offensiv kvalitet i holdet og stærke defensive kompetencer. Det handler rigtig meget om at vi skal spille det, som vi er gode til, siger Knudsen til 3point.dk og fortsætter om den hårde modstand, der venter:

- U/19-kvalifikationen er bygget op på den måde, at det kører over to omgange. Først bliver nogle sorteret fra, og så er der nogle bedre hold tilbage her i foråret. Det er så dem, vi spiller mod nu. Spanien er per tradition blandt de bedste i Europa, og det er de også i U/19-fodbold og med den trup, de har. Østrig har det, som de selv betegner som den bedste årgang i rigtig, rigtig mange år. Så det er to topmandskaber i U/19-fodbold, som vi skal op imod.

- Jeg tror, vi har gode muligheder. Hvis vi lykkes med at få bragt vores styrker i spil, ikke mindst vores offensiv, så tror jeg vi har rigtig gode muligheder. Vi kan gøre ondt på begge hold. Men der er ikke nogen tvivl om, at vi skal ramme et par gode dage, for dem vi skal op imod er virkelig dygtige.

Lars Knudsen om de tre Brøndby-spillere

Marinus Løvgren Larsen

- Marinus (Larsen, red.) har gjort det godt på landsholdene hele vejen igennem. Gennem den senere tid synes jeg han har udviklet sig til også at kunne spille flere positioner. Hvor han tidligere har været udpræget central midtbanespiller og kun spillede der, har han også spillet lidt forskelligt på U/19-holdet i Brøndby ind i mellem. Vi har også selv brugt ham som back nogle gange, fordi vi synes han kan bringe noget offensiv kvalitet derfra og at han egentlig også har det, som jeg vil betegne som et naturligt forsvarsgen. Han sætter en dyd i at forsvare og at forsvare færdigt, når han gør det. Så han er en spiller, som har spillet rigtig mange kampe og været en del af dette hold i lang tid.

Marinus Løvgren Larsen
Teis Markfoged © All rights reserved

Christian Friedrich

- Christian (Friedrich, red.) kom jo med efter meget kort tid at have spillet back på U/19-holdet i Brøndby. Men vi så ham allerede spille den i en reserveholdskamp mod Nordsjælland i sommerferien, og der var bare nogle ting, særligt på hans fysik, som så helt ekstraordinære ud. Der har helt helt klart et ekstraordinært potentiale. Han er både ekstremt hurtig, han kan løbe meget og er også duelstærk. Der er virkelig et spændende råpotentiale i ham. Det har vi også allerede nydt godt af her på landsholdet. Han var med de to gange i efteråret, og så blev han desværre skadet. Han er inde i en spændende udvikling.

Christian Friedrich
Ian Nielsen / Ian Foto Sport © All rights reserved

Valdemar Kwasniak

- Det er lidt samme historie omkring Valdemar (Kwasniak, red.) og landsholdet, som den du skitserer fra Brøndby. Valdemar var måske ikke så tæt på landsholdet igen, da han spillede offensive positioner. Siden er han så blevet omskolet og har stille og roligt løftet sig. Først gennem efteråret, hvor han spillede lidt 8er, men er blomstret endnu mere nu som 6er, hvor han er enormt flittig. Han er hurtig og meget opmærksom på det, der er omkring ham. Han har altid været en spiller, som er meget presvillig. Han vil rigtig gerne løbe og presse, og det kan jo hjælpe en bagkæde helt enormt, når de har en spiller foran sig, som kan erobre en masse bolde. Han har også en ro, når han er på bolden, fra den tid hvor han har spillet længere fremme på banen. Så det er også den udvikling, han har været igennem som 6er i Brøndby, som gør at vi har taget ham med her. Det er også der, hvor han konkurrerer om at få spilletid her hos os.

Valdemar Kwasniak
Ian Nielsen / Ian Foto Sport © All rights reserved

Landstræner Knudsen kan naturligvis ikke afsløre startopstillinger til de to kommende kampe mod Østrig og Spanien, men han garanterer blå/gule minutter.

- Der kommer Brøndby-spillere i aktion, så meget kan jeg sige, lyder det med et smil.

Danmark U/19 spiller lørdag aften mod Østrig og på tirsdag venter så Spanien.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Zutcorp
 • Zutcorp
  Betalende bruger
    26. marts 2022   

 • Hvor kan man se den?

 • tricky
 • tricky
  Betalende bruger
    26. marts 2022   

 • har før set de unge på dbu tv, mit bedste bud

 • Banen er seriøst under vand. Absurd at afvikle kampen. Marinus på højreback er eneste Brøndby spiller start elleve.
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER