Malthe Mortensen
NYHED

U/16-landshold: Dansk nederlag trods Mortensen-scoring

Alle fire markspillere fra Brøndby IF startede inde, da Danmark mandag mødte værterne ved en fire nationers U/16-turnering i Tyrkiet. På trods af et tidligt føringsmål af Malthe Mortensen blev det til et dansk nederlag på 4-2.

• Malthe Mortensen
    • Steen Sørensen
      18. september 2024 - Klokken 02:49

Det danske U/16-landshold er i disse dage i Kayseri i det centrale Tyrkiet for at deltage i en fire nationers turnering. Efter lørdagens fine sejr på 2-1 over Portugal, skulle Danmark mandag følge op med en kamp mod værterne.

Elias Medina passede målet i lørdagens kamp, så det var helt efter planen, at Brøndby-keeperen måtte tage plads på bænken mod Tyrkiet. Til gengæld startede alle fire markspillere fra de blå/gule på Vestegnen inde.

Malthe Mortensen på højre back, Elias Broberg på midtbanen og Ekene Chukwuani som højre kantangriber fik alle de første 75 minutter på banen, mens Raphael Canut fik 84 minutter i det centrale forsvar.

Efter en assist mod Portugal kronede førstnævnte denne gang indsatsen med en scoring efter blot ti minutters spil til en dansk føring på 1-0. Tyrkerne fik dog svaret igen og kunne gå til pause foran 3-1.

Den føring blev udbygget til 4-1 efter blot tre  minutters spil af anden halvleg. Danmark fik pyntet på resultatet med en scoring til 4-2 i 74. minut ved Omran Khatar fra HB Køge. Det blev også resultatet af kampen.

Med sejren over Danmark har Tyrkiet allerede vundet turneringen inden sidste spillerunde onsdag, mens danskerne med blot uafgjort mod Rumænien kan sikre sig andenpladsen.

Den kamp fløjtes igang allerede kl. 10:00, mens Tyrkiet møder Portugal kl. 12:00. De øvrige kampe i turneringen er endt med en tyrkisk sejr på 5-1 over Rumænien samt en målløs uafgjort mellem Portugal og Rumænien.

Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.