Andre Escobar og Jacob Ambæk
Foto: Freja Borne ©
NYHED

U/17: Ambæk-hattrick i stærk Brøndby-sejr

 
Jacob Ambæk scorede hattrick, da Brøndby IF U/17 lørdag vandt med 3-1 i Vejle.

  • Andre Escobar og Jacob Ambæk
  • Nanna Møller Karlsen
   2. december 2023 - Klokken 22:55
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  2. december 2023 - Klokken 22:55

Lørdag eftermiddag bød på årets sidste ligakamp for Brøndby IF U/17. Cheftræner Viktor Kynde stillede med følgende hold fra start i Vejle:

Mamadou Jalloh (U/19)
Malthe Mortensen (U/15) - Oliver Sejer (U/19) - Rasmus Lynder - Magnus Buades
Ali Al-Najar
Danial Riaz - Jakob Wismann
André Escobar
Jacob Ambæk - Noah Jakobsen

Bænk: Sander Larsen, Alfred Klamer, Elias Broberg (U/15), Alexander Bejer, Sebastian Rosenwanger og Markus Petersen

Brøndby IF U/17 skulle lørdag forsøge at slutte efterårssæsonen i ligaen godt af på udebane mod Vejle, og det gjorde de. Det blev en kamp, som de blå/gule satte sig på fra start af. Og særligt de offensive kræfter André Escobar og Jacob Ambæk var i hopla.

Netop Escobar var tæt på at kunne bringe Brøndby tidligt foran, da han brød igennem Vejle-defensiven, men afsluttede forbi mål. Escobar var tæt på igen ti minutter senere og han var generelt omdrejningspunktet for Brøndbys offensive spil.

Halvvejs i første halvleg blev Brøndby tilkendt et straffespark, da Al-Najar tog et godt løb i feltet bag om forsvaret. Benene blev taget på ham og dommeren pegede på pletten. Topscorer Ambæk gik til bolden og scorede sikkert.

Der stod Brøndby på næsten det hele. Men mod slutningen af første halvleg nærmede Vejle sig pludselig efter en omstilling, men Lynder kom godt tilbage og fik afværget situationen. Lynder kom til Brøndby i sommer fra HB Køge. Han har været ramt lidt af skader, men er tilbage i fuld vigør og spillede fremragende i Vejle.

Nogle minutter inden pausen udbyggede Brøndby føringen. Escobar og Ambæk har en forbindelse. Escobar kunne notere sig for en fantastisk assist, da han med en aflevering over 30 meter fandt Ambæk i dybden. Angriberen kvitterede naturligvis ved at score. Og med et råb til holdkammeraten: 'Hvor er du vild, Esco!'

Efter en stille start på anden halvleg fik Escobar endnu en god mulighed, men misbrugte. Noah Jakobsen headede på overliggeren, og det var Brøndby, der pressede på for endnu et mål. Med tyve minutter igen fik hjemmeholdet dog lidt momentum. Først sparkede de på overliggeren og et par minutter senere fik de reduceret. Brøndby skulle lige hanke op i sig selv igen.

Men det gjorde de også. Ambæk blev spillet fri til en stor chance, men chippede sin afslutning forbi mål. Minuttet efter blev Escobar nedlagt i feltet og Brøndby tilkendt endnu et straffespark. Hvem andre end Ambæk skulle tage sig af det? Han scorede igen sikkert. Det var hans 19. sæsontræffer i efterårets 12 kampe.

Brøndby IF vandt kampen med 3-1 og fik dermed sat et flot punktum for efteråret i U/17 Ligaen. Men U/17-drengene kan ikke helt gå på juleferie endnu. I den kommende uge rejser de til Sverige, hvor de skal deltage ved de Nordiske Mesterskaber med de årgange, som i sidste sæson vandt The Double.

KAMPEN I TAL:

Vejle B U/17 - Brøndby IF U/17: 1-3 (0-2)

23. minut: 0-1; Jacob Ambæk (straffe)
36. minut: Gult kort til Mads Bonde Haar
41. minut: 0-2; Jacob Ambæk
55. minut: Gult kort til Jakob Wismann
62. minut: Noah Jakobsen UD / Alfred Klamer IND
62. minut: Magnus Buades UD / Sebastian Rosenwanger IND
64. minut: Jakob Wismann UD / Sander Larsen IND
70. minut: 1-2; Yusuf Faghir
76. minut: 1-3; Jacob Ambæk (straffe)
76. minut: Gult kort til Ali Al-Najar
78. minut: Ali Al-Najar UD / Elias Broberg IND
82. minut: Malthe Mortensen UD / Markus Petersen IND

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    3. december 2023   

 • Det er simpelthen voldsomt med ham Ambæk. Jeg begynder at tro, at han overhaler ham 2-millioner-euro-afrikaneren med 99 idéer.
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder