Oscar Schwartau
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

U/17: Brøndby IF vandt topbrag mod FC Nordsjælland

 
Udover en scoring var Brøndbys Oscar Schwartau med i to mål, da Brøndby IF onsdag aften vandt topbraget i U/17-Ligaen mod FC Nordsjælland.

  • Oscar Schwartau
  • Steen Sørensen
   11. november 2021 - Klokken 06:00
 • Steen Sørensen
 • Steen Sørensen
  11. november 2021 - Klokken 06:00

Onsdag aften tog Brøndby IF imod FC Nordsjælland i et ægte topbrag i U/17-Ligaen. De blå/gule fra Vestegnen skulle rette op på nederlaget til FC Midtjylland i seneste kamp, og til den opgave havde Brøndby-træner Sune Jensen valgt disse 11 fra kampens start:

Malthe Schou
Kean Tran - Erem Özkul - Ludwig Vraa-Jensen (A) - Matteo Grosso
Mikkel Durlev
Noah Nartey - Adam Claridge Jensen
Oscar Schwartau - Mads Beyer - Benjamin Kold

Gæsterne fra Farum lagde aggressivt fra land og fik allerede i første minut presset hjemmeholdet i bund. Brøndby fik dog hurtigt redet stormen af og tilkæmpet sig et overtag i opgøret, hvor det meste spil det første kvarter foregik på FCN's banehalvdel.

I det næste kvarter var det nordsjællænderne, der havde initiativet, hvor FCN's Mounir Jamal Secka var tæt på at score efter en yderst sjælden fejlaflevering fra Brøndby-anfører Ludwig Vraa. Vraa var ellers sikkerheden selv i det blå/gule forsvar og spillede med stor selvtillid.

Midtvejs i første halvleg vendte Brøndby-træner Sune Jensen rundt på midtbanetrekanten, så Adam Claridge Jensen gik ned som 6'er sammen med Mikkel Durlev, mens Noah Nartey fik en mere offensiv rolle som 10'er.

Det fik i første omgang neutraliseret FCN's overtag, og indtil pausen var det en lige affære i en kamp, som blev spillet med stor intensitet og i et højt tempo. Kampen levede i høj grad op til prædikatet topopør. Efter pausen fik rokeringen afgørende betydning.

Inden da fik gæsterne imidlertid bragt sig foran kort før pausen på et angreb, som umiddelbart virkede ufarligt. Brøndby fik imidlertid ikke dækket tæt nok op på et præcist indlæg fra gæsternes højre side, og så kunne en fri Conrad Harder Weibel Schandorff score til 0-1.

Brøndby kom rigtig godt ud til anden halvleg, og allerede i andet minut fik de blå/gule bragt balance i målregnskabet. Mikkel Durlev erobrede bolden midt på banen, drev den fremad og afleverede videre til Noah Nartey, der vendte godt rundt og stak bolden i dybden til Oscar Schwartau, som fra højre hjørne af det lille felt hamrede bolden op i nettaget.

I det hele taget leverede Brøndby-offensiven en forrygende første halvdel af anden halvleg med Noah Nartey og Oscar Schwartau i spidsen, hvilket kastede yderligere to scoringer af sig. Målscorer Schwartau var med i begge de mål.

Først modtog Nartey bolden midt på FCN's banehalvdel, satte straks fart på frem mod feltet og sendte bolden ud til Schwartau i højre side, som med et flot indlæg fandt en fri Mads Beyer ved fjerneste stolpe. Beyer svigtede ikke, men sendte bolden sikkert i nettet.

Dernæst fandt Schwartau med endnu et indlæg fra højre en fri Benjamin Kold foran mål. Kold afluttede resolut, men FCN-keeper Lucas Martin reddede flot. Riposten røg imidlertid lige ud til Mads Beyer, som nemt kunne score sit andet mål onsdag aften.

Herefter fulgte en række indskiftninger, hvilket brød rytmen i Brøndbys spil en smule samtidig med, at FC Nordsjælland trykkede ekstra på offensivt i forsøget på at hente den blå/gule føring på to mål. Det gav bonus i det 83. minut.

Efter et længere FCN-pres landede bolden lidt tilfældigt foran målscoreren til 0-1, Conrad Harder Weibel Schandorff, som fra kanten af straffesparksfeltet flot halvflugtede den utageligt ind i nettet bag Malthe Schou.

Den fornyede spænding i opgøret varede imidlertid blot fire minutter. Endnu en gang tvang Brøndbys Benjamin Kold målmanden til en ripost efter en god afslutning, og denne gang røg bolden ud til den indskiftede angriber August Harritsø, som lukkede kampen med målet til 4-2.

Det mål tog pusten fra gæsterne, og kampen fadede ud. En kamp, som var en flot reklame for U/17-Ligaen med to hold, der gav hinanden kamp til stregen med hurtigt og offensivt spil samt en god intensitet. En fornøjelse for tilskuerne ved bane 9 i Brøndby.

KAMPEN I TAL:

Brøndby IF - FC Nordsjælland 4-2 (0-1)

39. minut: 0-1; Conrad Harder Weibel Schandorff
47. minut: 1-1; Oscar Schwartau
54. minut: 2-1; Mads Beyer
65. minut: Mathias Jensen IND / Noah Nartey UD
67. minut: 3-1; Mads Beyer
72. minut: August Harritsø IND / Oscar Schwartau UD
77. minut: Saman Jalaei IND / Mads Beyer UD
77. minut: 3-1; Lukas Larsen IND / Matteo Grosso UD
83. minut: 3-2; Conrad Harder Weibel Schandorff
87. minut: 4-2; August Harritsø

Stillingen i U/17-Ligaen

Brøndby IF's kampe og resultater

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Lad os se nogle af dem højere oppe, hvis de har det talent der siges.
   
  • Philip
  • Philip
   Betalende bruger
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     23 dage siden   

  • @Mojoburger Det er lidt svært for Schwartau da han er i konkurrence med Kvistgaarden og Salech. Men jeg håber vi snart ser Beyer, men lige pt. er der jo en del u17 spillere på u19 holdet.
   3 enige · 3 god kommentar

  Se 20 flere kommentarer

 • Det er altså imponerende at se det her U17-hold spille så direkte og angrebsivrigt. Der ruller bare angreb på angreb afsted mod modstanderen. Der var endda flere situationer hvor man burde have spillet endnu mere hurtigt og direkte - men valgte for mange berøringer. Og når modstanderen så har bolden, så bliver der bare presset i bund.

  Kvaliteten dalede en anelse da Beyer og Nartey gik ud. Men når de er på banen, og med de offensive raketter der er på holdet, så er det en sand fornøjelse at følge med i.

  Kean Tran på venstre back var i øvrigt også en fornøjelse at se på. Banens mindste, men en pain in the ass for modstanderen.
  3 god kommentar
   
  • K-man
  • K-man   23 dage siden   

  • @Broder Salsa Jeg har ikke set nogen af kampene og håber snart at man begynder at livestreame fra kampene.

   Kan du uddybe hvilken type Schwartau er (hvis du har set). Har tidligere læst at han er en god afslutter, men hvordan er han ellers. Er han hurtigt, fysisk, teknisk?
   1 enig
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021