Jacob Ambæk
NYHED

U/17: Brøndby-opvisning i 9-1-sejr og Ambæk med fem kasser

Brøndby IF U/17 vandt lørdag eftermiddag hele 9-1 over Vejle. Jacob Ambæk scorede fem mål og leverede også to assist.

• Jacob Ambæk
    • Nanna Møller Karlsen
      4. maj 2024 - Klokken 17:05

Brøndby IF U/17 skulle efter nogle nederlag i træk forsøge at komme tilbage på sporet. Der ventede en hjemmekamp mod Vejle, og cheftræner Viktor Kynde sendte følgende mandskab på banen fra start:

Mamadou Jalloh (2006)
Noah Kirkegaard (2007) - Rasmus Lynder (2007) - Oliver Sejer (2006) - Oliver Wettergren (2007)
Casper Svart (2008)
Ali Al-Najar (2008) - Mathias Werther (2007)
André Escobar (2007) - Elias Broberg (2009)
Jacob Ambæk (2008)

Bænk: Viggo Poulsen (2008), Alfred Klamer (2007), Elo Sandersen (2008), Alexander Bejer (2008), Markus Petersen (2008) og Sebastian Rosenwanger (2007)

Der var klasseforskel på kunstgræsbane nummer 12 i Brøndby denne lørdag eftermiddag. Fra kampens første minut tog hjemmeholdet kampen under kontrol og lagde et tungt pres på gæsterne fra Vejle. Allerede efter otte minutter udmøntede det sig i en scoring, da Jacob Ambæk scorede til 1-0 efter et flot oplæg fra Mathias Werther.

Der gik ikke længe, før Brøndby øgede føringen. Oliver Sejer brød godt, og fandt André Escobar syv-otte meter uden for feltet. Med et tørt hug sendte han flot Brøndby på 2-0. Der var faktisk ingen slinger i valsen, men alligevel fik Vejle reduceret på deres hidtil eneste skud. Det var til gengæld et virkelig flot langskudsmål.

Men fem minutter senere var topscorer Ambæk igen på spil. Denne gang scorede han et flot solo-mål, hvor han drev gæk med Vejle-defensiven og til sidst scorede på en flot afslutning. Og fire minutter senere. Mere Ambæk. Igen blev angriberen godt sat op af Werther, og så stod den 4-1 til Brøndby. Det var stillingen ved pausen.

Anden halvleg var kun få minutter gammel, og Brøndby kom igen flyvende ud af starthullerne. Denne gang med Ambæk i assistmagerens rolle, da han først satte Escobar op, så han blev dobbelt målscorer, og ikke længe efter satte Ambæk U/15-spilleren Elias Broberg op til scoring. Det var to mål, der mindede meget om hinanden. Vejle kunne slet ikke kontrollere eller tøjle Ambæk denne lørdag eftermiddag. Ved begge mål kom Ambæk selv i dybden og kunne have afsluttet, men valgte begge gange at spille på tværs til holdkammerater, som begge kvitterede med mål.

Brøndby skabte chancer, som det passede dem. De kunne have scoret tocifret. Ambæk scorede sit fjerde mål i kampen, da han blev sat flot op af Broberg.

Mod slutningen af kampen blandede Noah Kirkegaard sig i målscoringen og fra kanten af feltet hakkede han bolden op i krogen til 8-1. I slutminutterne fik Brøndby tilkendt et straffespark, som Ambæk naturligvis tog sig af - og naturligvis scorede på. Slutresultatet blev 9-1 til Brøndby IF efter en ren opvisning med Ambæk i spidsen.

KAMPEN I TAL:

Brøndby IF U/17 - Vejle B U/17, 9-1 (4-1)

8. minut: 1-0; Jacob Ambæk
16. minut: 2-0; André Escobar
28. minut: 2-1
33. minut: 3-1; Jacob Ambæk
37. minut: 4-1; Jacob Ambæk
48. minut: 5-1; André Escobar
49. minut: 6-1; Elias Broberg
58. minut: Mathias Werther UD / Alfred Klamer IND
58. minut: Oliver Sejer UD / Sebastian Rosenwanger IND
67. minut: 7-1; Jacob Ambæk
68. minut: Elias Broberg UD / Elo Sandersen IND
68. minut: Casper Svart UD / Markus Petersen IND
81. minut: 8-1; Noah Kirkegaard
87. minut: 9-1; Jacob Ambæk (straffe)

Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.

• LJS
  • LJS
    Betalende bruger
      15 dage siden

• Jacob Ambæk er godtnok en spændende spiller.
    3 enige

• Saesonkort
    Top kommentator
    Top enige

• Jeg tænker, at Ambæk er klar til Superligatruppen efter 6 mdr. hos U19.
    3 enige

• @Saesonkort Husker at Ambæk har fået et par kampe på u19, men har han fået scoret endnu? Men ja, han skal testes af på det niveau nu

• ZnapZ
    • ZnapZ
        14 dage siden

• @Saesonkort kommer ikke til at ske før han skriver ny kontrakt. Har kun 1,5år tilbage. Desuden er der altså stor forskel på en 15-17 årig dreng fra Randers som modstander og så Klaiber.
      Der er langt til 1.holdet. Men enig han er god.