Foto: Mads borne ©
NYHED

U/17: Brøndby tabte stort i pokalfinalen

 
Brøndby IF tabte 5-1 til FC Nordsjælland i U/17-pokalfinalen tirsdag aften.

  • Nanna Møller Karlsen
   21. juni 2022 - Klokken 20:41
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  21. juni 2022 - Klokken 20:41

Tirsdag aften var der U/17-pokalfinale på Tingbjerg Ground, hvor Brøndby IF mødte FC Nordsjælland. Cheftræner Patrick Harboe stillede med følgende hold fra start:

Noah Sømmergaard
Malek Bakhit - Lauge Gülstorff - Matteo Grosso - Kean Tran
Adam Claridge Jensen
Mathias Jensen - Noah Nartey
Mads Beyer
Benjamin Kold - Clement Bischoff

 

Brøndby IF kom egentlig fint fra start i kampen og fik lagt et højt pres på FCN, men efterhånden som minutterne gik, fik de rødklædte spillet med bolden til at køre bedre og de begyndte at få spillet sig ud af presset.

Forsvarsspillet haltede for Brøndby gennem hele kampen og allerede efter 16 minutter fik FC Nordsjælland bragt sig i front efter et flot spark fra Conrad Harder, som sparkede den i kassen via stolpen.

Brøndby havde svært ved at styre Harder og der gik ikke længe, før han var på pletten igen. Denne gang efter et hjørnespark, hvor han kunne score tæt under mål.

FCN gik til pause med en fortjent føring på 2-0 efter en første halvleg, hvor alt for mange Brøndby-spillere spillede under niveau. Der manglede kvalitet i aktionerne både offensivt og defensivt.

Det skulle der ændres på efter pausen, men desværre for Brøndby gik det lige omvendt. Brøndby satsede frem ad banen og det gav plads den anden vej. På fire minutter scorede Frederik Kongslev to gange, og så så det for alvor skidt ud for Brøndby, der ellers fik fantastisk opbakning i Brønshøj med stemningsskabende fans på lægterne.

Men det blev også 5-0 til FCN på et overlegent chip af Frederik Høgsberg, som igen udstillede Brøndbys defensiv. Kort forinden havde Adam Claridge Jensen fået gult kort, hvilket efter SBU-regler, som der spilles efter i pokalturneringen, betød ti minutters udvisning.

Det lykkedes dog Noah Nartey at pynte lidt på resultatet, da han sparkede fra kanten af feltet. Han blev hjulpet på vej af et målmandsdrop, hvor bolden endte med at gå gennem benene på keeperen.

Kort efter fik August Harritsø en kæmpechance, men desværre for Brøndby fik angriberen dirigeret den lige uden om mål.

Brøndby jagtede et mål mere, men det lykkedes ikke, og derfor endte det med et kedeligt punktum i sæsonen for Brøndbys U/17-hold, som kan så meget mere, end de viste tirsdag aften i Brønshøj.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Horribelt ringe - måske godt med modgang nu, så de ikke tror de kan gå på vandet med al den hype, der har være omkring U-17.
  1 enig

 • Jeg tror vi bliver nød til at se det i øjnene, den årgang 2005 er ikke så fantastisk som den er blevet gjort til, og er vel kun den fjerde bedste i Danmark, jeg havde håbet på meget mere.
  2 enige

 • Elendigt taktisk oplæg. Småspil centralt der konstant blev brudt, og et midterforsvarer positioneret ved midterlinjen, der ikke kunne vinde en duel, og var nemme at overløbe. Bakhit og en formstærk Tran skulle åbenbart ikke have lov til at røre bolden offensivt. Uforståeligt.

  FCN vidste, hvordan man gør ondt på det her hold, og udførte deres plan perfekt. Stod lavt og spillede bolden i bagrum eller til duel på deres skur af en 9er. Det så godt nok nemt ud.

  Spillerne virkede overivrige og præget af kulissen. Fair nok. Men at tabe hovedet og tillade en håndfuld friløbere og overtalssituationer på 10 min i anden halvleg er under al kritik.
   
  • @Klipklapperen så skal deres træner ikke kalde folk på stadion vis de ikke kan håndtere presset!

  Se 1 flere kommentarer

 • Har ikke set kampen, men....... En årgang skal ikke måles på dens sejre, men på hvor langt spillerne er i deres udvikling. De bliver nr. 4, men har leveret en masse spillere til U19. Derfor kan man ikke måle talentmassen på om de bliver nr. 4, 5 eller 1.

  Udvikling, Udvikling og Udvikling...... også selvom det koster point en gang imellem.

  Derudover er det super ærgerligt, at de får en afklapsning i sidste kamp, men det er der også noget læring i.
  3 enige · 1 god kommentar
   
  • @Seikers Jeg synes du skal se kampen. Den ligger på YouTube.

   Der er ikke meget udvikling i at løbe forvirrede rundt som høns uden hoved, mens træneren prøver at dirigere dig rundt fra sidelinjen.
   1 enig
   
  • @Seikers jeg så den taktisk katastrofe af træneren!
   1 enig


 • Noah Nartey er godt nok en spændende spiller. Han skal bare lære at hakke noget mere på kassen fra distancen.

  Det var på ingen måder et resultat som nogen havde håbet på, men op med hovedet, drenge. Der er stadig nogle spændende spillere som render rundt i MC i de årgange som på sigt vil kunne tage et skridt ind i superligatruppen. Det er vel det vigtigste med ungdomsfodbold. Også selvom det altid vil være skuffende for BIF at tabe en finale uanset hvad.

  Fed opbakning i Tingbjerg i øvrigt!
  2 enige

 • Nu syntes jeg tonen er lidt hård i mod de unge talenter.
  Ja defensivt går det ikke godt, og har vel ikke gjort det, det meste af sæsonen. Omvendt offensivt har de være over alle bjerge i forhold til konkurrenterne.
  Jeg kan godt forstille mig strategien mere går på at udvikle de offensive kvaliteter end de defensive. Vi har i DK været notorisk dårlige til at udvikle offensive talenter, og de er dyre når A holdet skal ud og investere i dem.
  Det er en forretningsmodel i sig selv, at udvikle chance/målskabende spillere selv og købe sig til gode forsvarsspillere til A holdet. forsvarsspillere har vi historisk set generelt mange af i DK til forholdsvis billige penge.
  1 enig · 2 god kommentar
   
  • @Sorteslyngel det er naturligvis en plausibel forklaring, men men men det er jo ikke forbudt også at udvikle brugbare forsvarsspillere, samt midtbanespillere der ikke kun tænker offensivt, sådanne spillere findes jo stort set ikke i moderne fodbold idag.
   
  • @Sorteslyngel Det er også en del af spillernes udvikling at lære at spille en taktisk disciplineret finale, hvor det eneste der betyder noget er at vinde. Det gjorde FCN i dag.

   Spillerne var generelt under niveau i dag. Sandsynligvis har kulissen været en medvirkende faktor. Men det er efter min mening først, og fremmest på sidelinien vi taber kampen.
   1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Taktisk en hovedløs kamp af os
  2 enige


 • Hvad sker der for den træner?
  Hvorfor Fuck skal han satse 100% fra start 2 halvleg? giv dog holdet en chance til at reducere de første 20 min. så der kan ligges tryk på FCN.
  Fyr ham omgående!!
   
  • @BIF_Sherra Det er den største taktiske hjerneblødning, jeg kan huske at have set. Vi spillede som var der 3 minutter tilbage af kampen.

  Se 1 flere kommentarer

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    6 dage siden   

 • Det virker som om, at vi lige så godt kunne have Lennart Olsen som træner. Han har præsteret 2 nedrykninger og 2 fyringer i denne sæson. • Patrick Harboe! Alt jeg hører om ham i fodboldmiljøet er positivt, men det er skandaløst hvad han har præsteret med dette u/17 hold siden han overtog fra Sune i januar. Og nu skal han åbenbart have Christian Sørensen som støttepædagog imens Morten Corlin står på tilskuerepladserne? Hvad sker der? Flere direkte nedsmeltninger - senest i dag, men også sidste hjemmekamp mod Silkeborg (0-3) og Horsens (6-1). Det er slet og ret ikke godt nok. Og der må helt andre boller på suppen. Vi starter med 3 u17 EM spillere, Beyer som tidligere var 05 årgangens største talent (men som er gået helt i stå udviklingsmæssigt) men alligevel bliver vi maltrakteret mod et fint, men ikke super stærkt FCN mandskab.Dårligt Harboe!
  2 enige

 • MicFys
 • MicFys
  Betalende bruger
    6 dage siden   

 • Er der nogen af jer der har været træner for et elitehold?
  Man kan tabe fodboldkampe, når alt bare kikser. Det sker.
  Brasiliens kæmpe nederlag til Tyskland i en afgørende VM kamp 1-7 i 2014.
  Dog er der flere tabte kampe her på det sidste , og det er vel sigende for træneren og holdets form. Der er flere og flere FIFA - soccer trænere, der nørder med opstilling og spilleudtryk og måske glemmer spillets mekanismer: eksempelvis VIND dine nærkampe, først på bolden. Idag drejer sig mere om en akademisk tilgang med en masse fine begreber, at finde de frie rum..., og meget andet, som gør, at spillet stivner og det bliver boldflytteri.
  I stedet for, at give lidt mere los, lad spillerne tænke selv og stole på de kan finde løsningerne. Dansk fodbold er blevet overtaget og gennemsyret af skolelærere og pædagoger, der ensretter spillere og gør spillet kedeligt.
  1 enig · 2 god kommentar
   
  • @MicFys der er forskel på kikse og decideret få holdet til at satse alt efter man er bagud med et enkelt mål!
   
  • @MicFys Det kan jeg garantere dig for, der ikke er. At træne ungdoms-fodbold(og specielt på
   Eliteplan) er en yderst kompliceret proces, og det forstår 3Points svar på Nationen! bare ikke. De har spillet lidt FIFA 13 engang og så ser de kampene om søndagen og får en øl eller 3 for meget. Brøndby u-bold har de sidste 10 år været bag de andre hold (de 3 fc klubber) og fordi de taber én kamp, går folk totalt i selvsving. Det er trættende og minder om dengang man ansatte NF. Heldigvis blev Nationen!(aka 3Points læsere) klogere med tiden. Vi må håbe, det samme sker denne gang :)

  Se 3 flere kommentarer

 • Hej er ny her inde :) har fuldt de forskellige ungdomshold I en rum tid. Og bider mærke I at u17 lider af de samme problemer som sidste sæson. Det er det samme mynster med at de moser de 4-5 nederste hold. De finder sig bedst til rette, når de er overlegen sportsligt. Det forblænder os fans at de kan udspille de svageste hold. I denne sæson har u17 tabt point til samtlige hold fra nummer 8 og op af, og har mister point hver gang de ER kommet bagud.
   
  • @Danton Jeg kan se, at holdet trods alt har vendt nederlag til sejre et par gange, ligesom de har slået FCN i begge liga opgør.

   Men du har helt sikkert en god pointe. Kampene mod top 8 holdene er generelt meget tætte, mens de saver bundholdene midt over. Har du set kampene eller fulgt med på afstand?
   1 enig

  Se 3 flere kommentarer
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER