Bertram Kvist
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

U/17: Brøndby tæt på medaljer efter sejr over OB

 
Med to oplæg til mål var Bertram Kvist stærkt medvirkende til, at Brøndby IF lørdag eftermiddag vandt 4-1 over OB i U/17-Ligaen. Efter sejren er de blå/gule nu tæt på medaljer.

  • Bertram Kvist
  • Steen Sørensen
   13. juni 2021 - Klokken 16:01
 • Steen Sørensen
 • Steen Sørensen
  13. juni 2021 - Klokken 16:01

Lørdag eftermiddag skulle Brøndby IF hjemme på Bane 2 møde OB i U/17-Ligaen, og Brøndby-træner Sune Jensen havde valgt denne opstilling til at starte kampen:

Malthe Schou
Hjalte Andersen - Ludwig Vraa - Mikkel Durlev - Matteo Grosso
August Carlsson - Benjamin Luka Kold (A)- Bertram Kvist
Oscar Schwartau
Patrick Allentoft - Oscar Sejrup

Gæsterne fra OB satte sig fra starten på kampen ved at presse højt på Brøndby. De blå/gule havde umådelig svært ved at spille sig ud af fynboernes pres, og flere pasningsfejl i opspillet samt en vis inkonsekvens i det defensive gjorde det ikke nemmere for hjemmeholdet.

Efter de første ti minutter begyndte Brøndby at få kæmpet sig mere og mere ind i opgøret, så lidt paradoksalt kom gæsterne i front efter godt og vel et kvarters spil. Brøndby-keeper Malthe Schou tabte ganske enkelt bolden ind i eget net efter et hjørne til OB.

Til den unge målmands store ros skal det understreges, at han ikke lod sig gå på af det uheldige selvmål. Faktisk stod Malthe Schou efterfølgende en nærmest fejlfri kamp med sikre indgreb og de nødvendige redninger.

Lidt over halvvejs i første halvleg fik Brøndby udlignet, og sjovt nok var det endnu en gang et selvmål. Efter et kort hjæren i venstre endte bolden hos Oscar Schwartau i højre side af feltet. Han sendte et cutback retur, som resulterede i et skud på mål. OB-keeper Magnus Nielsen parerede ud til siden, men Mikkel Durlev var hurtigt over bolden og sendte den hårdt indover, hvor en OB'er rettede skuddet af, så bolden endte i nettet.

Efter godt og vel en halv times spil erobrede en energisk Bertram Kvist bolden ved balinjen i OB's felt og sendte den indover til en helt fri Oscar Sejrup, som nærmest på mållinjen blot skulle sætte en inderside på bolden til en nem scoring og Brøndby-føring.

Den føring blev udbygget kort før pausen, da Bertram Kvist tog et par gode driblinger op mod buen og derpå fat en helt fri Oscar Schwartau i højre side af feltet. Schwartau sendte med en inderside sikkert bolden i mål i det fjerne hjørne med et fladt og hårdt skud til pauseføringen på 3-1.

Godt ti minutter efter pausen blev kampen reelt afgjort på et solomål af Patrick Allentoft. Angriberen pressede højt på OB og fik en clearin i hovedet. Det gav en friløber, hvor Allentoft trak uden om den fremstormende OB-keeper, men kom lidt for langt ud i venstre side. Tæt på baglinjen fik Allentoft imidlertid drejet rundt om sig selv og knaldet bolden op i nettaget fra en spids vinkel.

Midt i anden halvleg blev Brøndby-anfører Benjamin Luka Kold pludselig præsenteret for det røde kort, efter dommeren havde konfereret med den ene linjedommer. Udefra så det lidt mærkeligt ud, men 3point.dk arbejder naturligvis på at få opklaret årsagen.

Indtil da havde Brøndby haft totalt styr på begivenhederne efter pausen, men nu fik OB et naturligt overtag i spillet. I første omgang valgte Brøndby-træner Sune Jensen en relativ offensiv 4-3-2 opstilling, men valgte efter ti minutter at gå over til en mere kontrollerende 4-4-1 og til sidst i kampen 5-3-1.

Med overtaget i spillet kom OB nu frem til en del chancer, men Malthe Schou var sikkerheden selv i Brøndby-buret, og reelt set truede hjemmeholdet lige så meget i den anden ende på hurtige omstillinger. Det blev imidlertid ikke til flere scoringer og dermed en sikker sejr til Brøndby på 4-1.

Med den sejr er de blå/gule nu tæt på at sikre sig medaljer i sæsonen. Brøndby må desværre - ikke mindst for Benjamin Luka Kold selv - se bort fra holdets anfører i de sidste to kampe mod henholdsvis FC Midtjylland og FC København. Begge på udebane.

Kampen i tal

Brøndby IF - OB 4-1 (3-1)

17. minut: 0-1; Malthe Schou (selvmål)
26. minut: 1-1; Jonathan Foss (selvmål)
33. minut: 2-1; Oscar Sejrup
42. minut: 3-1; Oscar Schwartau
45. minut: Mathias Jensen IND / August Carlsson UD
57. minut: 4-1; Patrick Allentoft  
62. minut: Malek Bakhit IND / Ludwig Vraa UD
62. minut: August Harritsø IND / Patrick Allentoft UD
64. minut: Rødt kort til Benjamin Luka Kold (BIF)
82. minut: Kean Tran IND / Bertram Kvist UD
82. minut: Kasper Larsen IND / Oscar Schwartau UD

Stillingen i U/17-Ligaen

Brøndby IF's kampe og resultater

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Philip
 • Philip
  Betalende bruger
  Top debattør
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    13. juni 2021   

 • Stærkt drenge !! Der er mange spændende spillere på det hold. Det er svært at konkurer med PSE når de henter talenter til 10 millioner plus hele tiden.
  2 enige · 2 god kommentar

 • Vildt flot sæson! 102 mål i 24 kampe…

 • bob
 • bob   13. juni 2021   

 • Synes ikke pointene i stillingen passer. Hvorfor har fck 55 point for 17 sejre og 2 uafgjorte? Midtjyllands point passer heller ikke.
   
  • @bob Ja, det er da noget rod. Kan huske, at DBU ved en fejl indberettede FCM-FCK (1. maj) som 0-0, men efterfølgende rettede til 3-2 til FCM. Dengang kunne jeg heller ikke få tabellen til at passe, men i takt med at U17 røg ud af guldkampen mistede jeg interessen og overblikket. Håber nogle har styr på det.
   
  • morfar
  • morfar
   Betalende bruger
     13. juni 2021   

  • @bob Det er pgs. straffe ved uafgjort. Under stillingen står dette: Alle uafgjorte kampe i U17 liga og U17 divisionen i sæsonen 2020/2021 afgøres i straffesparkskonkurrence. Holdene er selv ansvarlige for at registrere deres egne spark.

   Bemærk at vinderen af straffesparkskonkurrence ved uafgjort får et ekstra point jvf. paragraf 9.1 i propositionerne for Ungdoms-DM.
   2 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Jeg har i noget tid undret mig over at vores U hold spiller 4-3-3 når nu førsteholdet spiller 3-5-2. Er det bare mig eller ville det ikke give god mening at få indkørt den formation førsteholdet spiller med på U holdene? Det må da om noget give spillerne bedre forudsætning for at blive indkørt på holdet og dens måde at spille på. Og så synes jeg for den skyld også at det er federe med den samme linje igennem hele klubben. Det er muligt det bare er mig der er sær.
  ( Det er det ofte :-) )
   
  • @Daniel D Nu er det jo lidt et tilfælde at vi spiller 3-5-2. NF startede trods alt i en 4-3-3 og i perioder i foråret har det mere lignet en 3-4-3. Det vigtigste er, at det er klarlagt hvilke færdigheder de unge skal lære i Brøndby. Så kan f.eks en offensivt stærk back i MC nok godt lære at spille wingback.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 3 flere kommentarer

Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

BRØNDBY IF DANSKE MESTRE 2020/2021