Foto: Freja Borne ©
NYHED

U/17: Brøndby uddelte derbyklø

 
Brøndby IF U/17 vandt onsdag eftermiddag med hele 4-1 over FC København, som topper rækken.

  • Nanna Møller Karlsen
   8. marts 2023 - Klokken 20:49
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  8. marts 2023 - Klokken 20:49

Onsdag eftermiddag skulle Brøndby IF U/17 forsøge at få kickstartet sin sæson efter to nederlag til FC Midtjylland i årets første to kampe. Men der ventede en svær opgave mod rækkens førerhold FC København, som inden i dag blot havde tabt en enkelt kamp i sæsonen.

Cheftræner Menno van Dam valgte at stille med følgende 11 fra start:

Noah Sømmergaard
Oliver Sejer - Philip Søndergaard - Erem Özkul
Waldemar Bjergfelt - Adam Claridge Jensen - Jakob Wismann - Lukas Larsen
Jonathan Agyekum - Nilas Yacobi - Jacob Ambæk

Brøndby IF kom egentlig fint og aggressivt fra land i kampen. De satte sig på begivenhederne, men pludselig lå bolden i nettet bag Noah Sømmergaard. Det gjorde den efter FCKs første angreb i kampen, hvor Sømmergaard først måtte diske op med to store redninger, inden han var prisgivet på den tredje afslutning.

Umiddelbart kunne sådan et tidligt mål godt have rystet et Brøndby-hold, som ikke har haft den nemmeste start på forårssæsonen. Det var bare slet ikke tilfældet, snarere tværtimod. De blå/gule kørte på med højt og aggressivt pres. De kom i mange gode situationer i og omkring feltet, men manglede den berømte sidste skarphed i afslutninger og afleveringer.

Nilas Yacobi spillede en stor første halvleg og var Brøndbys bedste. Han erobrede og generobrede mange bolde og fik sat sine holdkammerater rigtig fint op. 

Derfor var det også fortjent at det netop var Yacobi, der fik bragt balance i regnskabet kort før pausen. Brøndby holdt presset efter en dødbold og pludselig havnede bolden hos Yacobi midt i feltet, og så hakkede han den ind. Derfor var stillingen 1-1 ved pausen. Udligningen var fuldt fortjent, for Brøndby havde været det bedste hold og haft de fleste chancer i første halvleg.

Men det skulle blive endnu bedre efter pausen. Det var som om Brøndby kom ud til anden halvleg med en intention om at kvæle modstanderen og slet ikke lade dem få luft på noget tidspunkt. Og det lykkedes.

Brøndby lagde fra land med et par fremragende angreb efter pausen. Jacob Ambæk havde et forsøg på stolpen og minuttet efter fandt Ambæk angrebskollegaen Jonathan Agyekum i dybden. Denne gang svigtede skarpheden ikke, men Agyekum sparkede Brøndby på 2-1.

Efter lidt mere end en times spil udbyggede Brøndby føringen. En velspillende Erem Özkul, som var Brøndbys bedste set over alle 90 minutter, sparkede bolden i mål efter et hjørnespark. Få minutter senere lukkede og slukkede Agyekum med sit andet mål, og et rigtig flot et af slagsen, da han hakkede bolden i nettet til 4-1 efter flot oplæg af Lukas Larsen.

Den store føring gav Brøndby luft til at kunne skifte ud. Philip Søndergaard og Adam Claridge Jensen, der begge spiller på U/19-holdet til daglig på trods af at være fra årgang 2007 og 2006, blev begge skiftet ud. De har gjort en stor forskel for Brøndby U/17 i de seneste to kampe, de besidder begge bare højt højt niveau.

Brøndby fik givet debut til U/15-spilleren Pelle Hoekstra, og det lugtede mere af endnu et Brøndby-mål end af en FCK-reducering, men det blev ikke til mere. Derfor endte de blå/gule med at snuppe en fuldt fortjent sejr på 4-1, som endda godt kunne have været større. Det var en meget helstøbt indsats, hvor hele holdet hang sammen i presset. De forsvarede godt og angrebene var varierede. Det var en rigtig Brøndby-præstation med rigtig godt pres som den største overskrift.

3point.dk var naturligvis til stede og dækkede kampen. Vi filmede samtidig til sidste afsnit af vores dokumentarserie OPSTARTEN, hvor vi har fulgt U/17-holdet tæt. I næste uge udkommer det syvende og sidste afsnit, hvor du kan komme helt tæt på blandt andet derbysejren her.

KAMPEN I TAL:

8. minut: 0-1; Hunor Németh
9. minut: Gult kort til Oliver Sejer
30. minut: Jakob Wismann UD / Danial Riaz IND
45. minut: 1-1; Nilas Yacobi
51. minut: 2-1; Jonathan Agyekum
59. minut: Gult kort til Lukas Larsen
61. minut: 3-1; Erem Özkul
64. minut: 4-1; Jonathan Agyekum
65. minut: Gult kort til Jonathan Agyekum
66. minut: Jacob Ambæk UD / Alfred Klamer IND
76. minut: Jonathan Agyekum UD / Magnus Søndergaard IND
76. minut: Philip Søndergaard UD / Pelle Hoekstra IND
76. minut: Adam Claridge Jensen UD / Gustav Johansen IND

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Joblar
 • Joblar   8. marts 2023   

 • Hvor fedt, stort tillykke til drengene !
  2 enige

 • 1878
 • 1878   8. marts 2023   

 • Fedt, drenge! De spiller, ud fra beskrivelsen, på præcis den måde, jeg ønsker, at mit BIF skal spille.
  1 enig
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder