Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

U/17: Brøndby vendte chokstart til fortjent 5-3-sejr

 
Brøndby IF kom elendigt fra start, men kom hurtigt efter det og endte med at slå Esbjerg fB fortjent med 5-3 på udebane.

  • Nanna Møller Karlsen
   8. oktober 2022 - Klokken 23:15
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  8. oktober 2022 - Klokken 23:15

Brøndby IF U/17 skulle lørdag eftermiddag forsøge at hente endnu en sejr. Denne gang på udebane mod Esbjerg fB. Cheftræner Menno van Dam startede med følgende 11:

William Sonne-Schmidt
Waldemar Bjergfelt - Philip Søndergaard - Erem Øzkul - Lukas Larsen
Jakob Wismann
Hamed Traore - Adam Claridge Jensen (C)
Gustav Johansen
Jonathan Agyekum - Alfred Klamer

U/17-holdet har været rigtig stabile og med et højt bundniveau hele sæsonen. Det er blevet til lutter sejre og en enkelt uafgjort. Men til udekampen mod Esbjerg kom de ukarakteristisk skidt ud af starthullerne. Hjemmeholdet startede bedst og i et højt og aggressivt pres.

De tvang Sonne-Schmidt ud i en redning, som gav hjørnespark, og det scorede de på. Fire minutter senere stod den 2-0. Det var en chokstart, og Brøndby-bænken reagerede prompte. 

Gustav Johansen har i de seneste uger spillet et par rigtig flotte kampe og startede altså atter inde. Men han blev ofret på taktikkens alter, da Brøndby IF skulle forsøge at komme med et modsvar på de to Esbjerg-mål. Holdets topscorer André Escobar Jensen havde været på lejrskole i ugen op til kampen og havde derfor ikke trænet, hvorfor han startede på bænken. Men efter 25 minutter blev han sendt på banen, og han gjorde en forskel med sit arbejde i mellemrummet, som han er virkelig dygtig til.

Få minutter senere fik Brøndby reduceret, da angriberen Alfred Klamer sendte bolden i nettet. Brøndby havde nu sat sig fuldstændig på kampen og i første halvlegs tillægstid steg forsvarskrumtap Philip Søndergaard til vejrs efter et hjørnespark og headede udligningen til 2-2 ind.

Brøndby fortsatte efter pausen. De blå/gule dominerede stort og var det bedste hold på banen. André Escobar gjorde det til 3-2 til Brøndby, da han afsluttede et godt angreb med sit ottende sæsonmål. 

Sonne-Schmidt måtte helt ned til stolpen og forhindre en Esbjerg-udligning fem minutter senere. Det var en flot redning af den talentfulde keeper, men det var stadig Brøndby, der var mest i teten. Indskiftede Alex Batista, der var kommet ind som angriber, brød igennem og serverede bolden for Jonathan Agyekum, som brændte tæt under mål.

Ikke længe efter fik Esbjerg noget ufortjent bragt sig på 3-3. Men det slog ikke Brøndby-drengene ud.

Alex Batista havde nemlig fået mod på mere, og han var klar, da Esbjerg clearede et Brøndby-hjørnespark. Bolden røg ud til Batista, der fra 20-25 meter huggede til den og sendte den i kassen til ny Brøndby-føring. Vidunderligt mål af backen, der skiftede til Brøndby IF denne sommer fra FC København.

To minutter senere var Batista igen på spil. Denne gang i oplæggerens rolle, da han igen fik spillet Agyekum fri. Denne gang svigtede angriberen ikke, men gjorde det til slutresultatet 5-3. Som man måske kan fornemme på referatet leverede Alex Batista et virkelig stærkt indhop, hvor han virkelig fik vist sig godt frem offensivt med et vidunderligt mål og en meget flot assist. H

Der var i kampen også debut til Noah Bruus Kirkegaard, som skiftede til Brøndby denne sommer fra HB Køge. Han nåede at levere en forrygende dribling, hvor han fuldstændig satte en modstander så groft, at det fik Adam Claridge til at råbe: 'Åh, vi ses 2er!'. Brøndby endte med at vinde en fortjent sejr på 5-3.

Brøndby IF U/17 ligger på andenpladsen i U/17 Ligaen.

KAMPEN I TAL:

9. minut: 1-0; Adin Cehobasic
12. minut: 2-0; Paul Claes Nielsen
25. minut: Gustav Johansen UD / André Escobar IND
29. minut: 2-1; Alfred Klamer
43. minut: Gult kort til Hamed Traore
45. minut: 2-2; Philip Søndergaard
46. minut: Hamed Traore UD / Viktor Løvgren Sørensen IND
55. minut: 2-3; André Escobar
62. minut: Alfred Klamer UD / Alex Batista Lindstrøm IND
75. minut: 3-3; Gustav Langelund
75. minut: Gult kort til Jacob Munch Jensen
77. minut: 3-4; Alex Batista Lindstrøm
81. minut: 3-5; Jonathan Agyekum
82. minut: Jonathan Agyekum UD / Danial Riaz IND
88. minut: André Escobar UD / Noah Bruus Kirkegaard IND

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    9. october 2022   

 • Noget siger mig, at André Escobar spiller U19 i næste sæson.

 • mp80
 • mp80   9. october 2022   

 • Mon det er her vi skal hente afløseren for NF?
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder