Bertram Kvist
Foto: Nicolai Berthelsen ©
NYHED

U/17-EM: Brøndby-kvintet med i dansk åbningsnederlag

 
Danmark indledte U/17-EM med et nederlag på 2-1 mod Sverige. Samtlige den danske trups fem Brøndby-spillere kom i aktion - de fire fra start.

  • Bertram Kvist
  • Steen Sørensen
   18. maj 2022 - Klokken 13:17
 • Steen Sørensen
 • Steen Sørensen
  18. maj 2022 - Klokken 13:17

Landstræner Kenneth Weber havde fundet plads til hele fire ud af truppens fem Brøndby-spillere i den danske startopstlling, da de rød/hvide åbnede gruppe D ved U/17-EM i Israel med en kamp mod naboerne fra Sverige.

Ludwig Vraa-Jensen i det centrale forsvar samt Malek Bakhit og Matteo Grosso på hver deres back fik fuld spilletid, mens Bertram Kvist efter en fin indsats som den ene af to 8'ere på midtbanen blev skiftet ud et kvarter før tid.

Truppens femte og sidste Brøndby-spiller kom også i aktion, da Noah Nartey blev skiftet ind efter en times spil og satte lidt mere drev i den danske midtbane. På det tidspunkt havde Danmark netop reduceret den svenske pauseføring på 2-0 til 2-1. På en ripost efter et hjørne sendte FCK's Noah Sahsah bolden i nettet.

Herefter dominerede Danmark totalt opgøret, men kom ikke nærmere en udligning end et direkte frispark på stolpen eksekveret af indskiftede Valdemar Byskov fra FC Midtjylland kort efter, at Bertram Kvist havde forladt banen.

I det hele taget var Danmark spildominerende gennem stort set hele kampen, men når de rød/hvide nærmede sig det svenske felt, blev det til for meget nips, så angeben alt for sjældent blev rigtig farlige.

I den anden ende var Sverige langt mere effektive, men fik også god hjælp af danskerne, som fik en mareridtsstart. Allerede i andet minut smed SøndejyskE's Gustav Wagner bolden væk i eget felt og endte med at begå straffe. AaB's Theo Sander i målet kestede sig til den rigtige side, men Jardell Kanga fra Bayer 04 Leverkusen scorede alligevel.

Samme Jardell Kanga kunne midtves i første halvleg fordoble den svenske føring på en dybstikning, hvor Leverkusen-spilleren ganske enkelt løb fra det danske forsvar, som dog også blev noget solgt af Gustav Wagner, der mistede bolden midt på egen banehalvdel.

Det skal dog siges til danskerne ros, at de ikke lod sig slå ud. Hverken af chokstarten eller eller den svenske føring på 2-0. En af de mest fremtrædende i danskernes fremadrettede spil var Bertram Kvist med flere god aktioner, som dog ikke udmøntede sig i åbne chancer.

De tre øvrige Brøndby-spillere i den danske startopstilling havde enkelte gode aktioner, men leverede i øvrigt en solid indsatd uden at skille sig specielt ud. Malek Bakhit havde dog et nærgående skud efter et hjørne, hvor bolden strøg fladt forbi den fjerneste stolpe.

Da Sverige i første halvlegs sidste minut blot for tredje gang var i nærheden af at blive farlige, måtte samme Bakhit række et gult kort, og var klubkammeraten Matteo Grosso på den modsatte back ikke fuldt med ned, kunne kortet nemt have haft en anden farve.

I gruppens anden kamp vandt Portugal med 5-1 over Skotland. Fredag kl. 13:30 mødes Danmark og Skotland, mens Sverige og Portugal krydser klinger to timer senere. De to bedste hold i gruppen går videre til kvartfinalerne ved EM-slutrunden.

 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Sikke en skuffelse! Det var til tider spil til ét mål, men Sverige var gode til at parkere bussen. Der er ikke mange spillemæssige ambitioner i det land.

  Gustav Wagner må have sovet dårligt i nat. Har sjældent set så elendig en aktion, som den der førte til 1-0. Ved 2-0 er det en stribe af virkelig dårlige aktioner og beslutninger i det danske forsvar, hvor Vraa heller ser ikke for godt ud. Han burde nok have trukket offside, men hovedansvaret ligger hos Wagner og Theo Sander.

  Kvist bedste Brøndbyer og en af Danmarks bedste. Enormt stærk i løb med bolden, men det bliver meget nipseri og småspil på kanten af feltet mod et svensk betonforsvar.

  Synes både Grosso og Bakhit blev syltet offensivt, hvor Danmark hele tiden ville bryde igennem centralt, selvom der absolut ingen plads var. Grosso stod svagest i billedet af de to.
  1 enig · 1 god kommentar
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER