Noah Nartey
Foto: Nicolai Berthelsen ©
NYHED

U/17-EM: Dansk sejr og Brøndbys Nartey med i to mål

 
Noah Nartey fra Brøndby IF var kraftigt medvirkende i to rød/hvide scoringer, da Danmark vandt 3-1 over Skotland ved U/17-EM. Alle fem Brøndby-spillere i den danske trup kom på banen.

  • Noah Nartey
  • Steen Sørensen
   20. maj 2022 - Klokken 17:23
 • Steen Sørensen
 • Steen Sørensen
  20. maj 2022 - Klokken 17:23

Brøndby-spillerne Ludwig Vraa-Jensen i det centrale forsvar, Noah Nartey som en af to 8'ere på midtbanen samt Malek Bakhit på "den forkerte" back i venstre side var med fra start, da Danmark fredag eftermiddag mødte Skotland ved EM-slutrunden for U/17-landshold i Israel.

Efter tirsdagens nederlag mod Sverige var en sejr mere eller mindre påkrævet. hvis Danmark skulle bevare et realistisk håb om en kvartfinaleplads. Det var da også et dansk landshold, der straks fra kampens start satte sig på spillet og viste sig en klasse bedre end skotterne.

I første halvleg udmøntede den danske dominas sig imidlertid ikke rigtig i de helt store målchancer bortset fra, når skotterne fejlede i opspillet helt nedefra og så,lige i er enketl tilfælde i det 33. minut, som førte til en dansk scoring.

I et langt dansk angreb, hvor bolden flere gange var hos Noah Nartey, endte den hos Brøndby-spilleren, som fyrede af mod mål. Den skotske keeper Jacob Pazikas fra Rangers FC kunne kun parere skuddet lige ud til Alexander Simmelhack, der nemt kunne heade bolden i mål. Det blev Randers-spillerens sidste aktion, da han umiddelbart efter lod sig udskifte med FCK's Noah Sahsah.

Den danske føring holdt imidlertid mindre end to minutter, da FCM's stopper Mads Nybo Lauritsen headede alt for kort tilbage mod den danske keeper, og Rory Wilson fra Rangers FC smuttede imellem og udlignede sikkert for skotterne. Flere scoringer blev det ikke til før pausen.

Danmark fortsatte den store dominans i anden halvleg, og nu førte det også til flere målchancer. Allerede i første minut gav det bonus, og endnu en gang var Brøndbys Noah Nartey kratigt indblandet sammen med klubkammeraten Malek Bakhit.

Bakhit blev spillet fri i et fremstød ude i venstre side, hvor han stak bolden frem til Nartey, som havde taget et dybdeløb ind i feltet mod baglinjen. Nartey lagde en hård og flad aflevering ind foran mål, hvor Celtics MacKenzie med det danskklingende fornavn Magnus sendte bolden i eget net til en ny dansk føring.

Midtvejs i anden halvleg kunne OB's Markus Jensen på en omstilling sikkert punktere kampen på en dyb stikning fra indskiftede Oscar Højlund fra FCK, som eller umiddelbart inden havde været tæt på et give skotterne en stor chance med en fejl i defensiven.

Det blev kampens sidste scoring på trods af, at Skotland ud af det blå tik to store chancer fem minutter før tid. Ved begge tilfælde leverede AaB's Theo Sander store redninger, og ved den anden chance så Ludwig Vraa-Jensen lige vel passiv ud. Dermed vandt Danmark 3-1.

Med sin medvirken til to danske scoringer var Noah Nartey en af kampens profiler. Efter en times spil blev han skiftet med klubkammeraten fra Vestegnen Bertram Kvist, som var med til at køre den danske sejr hjem. Det samme var tilfældet med Matteo Grossom der afløste Malek Bakhit i 78. minut.

Ludwig Vraa-Jensen spillede hele kampen, og bortset fra en fejlaflevering i 12. minut og pasiviteten ved den skotske chance, da kampen var afgjort, leverede Brøndby-stopperen en solid indsats og fremtræder som Danmarks forsvarsstyrmand.

Umiddelbart efter den danske sejr over Skotland vandt Portugal med 4-2 over Sverige og har lagt sig i spidsen af gruppen. Alt er dermed åbent inden sidste spilledag på mandag, hvor Danmark møder Portugal, mens Skotland og Sverige samtidig krydser klinger.

Begge kampe spilles kl. 19:00 dansk tid, og i tilfælde af pointlighed er det indbyrdes opgør, der tæller først. Det kan muligvis være til dansk fordel, at portugiserne kan tåle at tabe knebent og stadig gå videre. To hold fra gruppen går videre til kvartfinalerne.

 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Julius Beck og Ludwig Vraa er en stærk akse på landsholdet.

 • Uche91
 • Uche91   1 måned(er) siden   

 • Vi må godt nok håbe, at Wagner, Nybo og Vraa-Jensen slår igennem som fodboldspillere, for balletdansere bliver de godt nok aldrig.

  Det ser godt nok tungt og langsomt ud det danske midterforsvar - Meget begrænset teknisk niveau.
   
  • @Uche91 Jeg er enig i, at Vraa ser tung ud, men han er sgu god på bolden. Så et sted, at han med afstand var den forsvarsspiller med flest fremadrettede aktioner i hele turneringens første runde.

   Hans to kollegaer i midterforsvaret har til gengæld været en katastrofe og givet et mål væk hver.

 • Udmærket kamp af de involverede Brøndbyspillere og det danske hold mod et dårligt skotsk hold. Det er et meget homogent landshold, uden spillere der står voldsomt ud.

  Vraa-Jensen er rigtig god på bolden, men ser lidt tung ud i både vendinger og fart. Jeg håber han starter mod Portugal, så vi kan se ham blive testet mere defensivt end Skotland og Sverige har formået. Bakhit var solid som venstre back, men savnede lidt flere gennembrud fra ham.

  Nartey var sammen med den øvrige midtbane god, og ser meget spændende og dynamisk ud. Lige en 8er efter mit hoved. Kvist havde også fine aktioner efter sit indhop, men er en helt anden type spiller. Han går og lunter meget rundt og søger mellemrummene, hvor han kan vende med bolden og accelerere spillet. I den håndfuld kampe jeg har set med u-17 landsholdet, har han dog manglet slutprodukt, og det bliver meget nipser og lige-ved-og-næsten.

  Håber virkelig man kan lokke de to sidstnævnte til at sætte en krusedulle på en ny kontrakt, når de kommer hjem. Især Nartey tror jeg kan blive rigtig god i en klub som Brøndby.
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER