Jacob Ambæk
NYHED

U/17 EM-kvalifikation: Ambæk-show i Kolding

Hattrick af Jacob Ambæk, to assists af Ali Al-Najar og spilletid tid alle tre Brøndby-spillere i den danske trup, da U/17-landsholdet onsdag indledte EM-kvalifikationen med en sejr på 3-0 over Luxembourg.

• Jacob Ambæk
    • Steen Sørensen
      9. oktober 2024 - Klokken 19:01

En scoring med venstre fod, en scoring med højre fod og en scoring på hovedstød. Et solidt hattrick var udbyttet for Brøndby-angriberen Jacob Ambæk, da det danske U/17-landshold onsdag eftermiddag indledte EM-kvalifikationen med en sejr på 3-0 over Luxembourg foran 1.102 tilskuere på Kolding Stadion.

Næstsidste fod på to af de tre scoringer havde i øvrigt klubkammeraten fra Vestegnen og U/17-landsholdets anfører Ali Al-Najar. De to startede inde henholdsvis som 6'er og 9'er i den danske 4-3-3 opstilling med to 8'ere på midtbanen.

De fik begge de første 82 minutter på banen, mens truppens tredje Brøndby-spiller Sander Larsen blev skiftet ind som venstre 8'er i 69. minut. Larsen faldt naturligt ind i det danske spil i en periode, hvor der var fuldstændig styr på sagerne med stillingen 3-0.

Ambæks indsats med et hattrick taler for sig selv, mens Ali Al-Najar udover to assists var en solid styrmand på den danske midtbane med sin gode teknik og forudseenhed. Måske var det ikke en tilfældighed, at Luxembourg først viste reel farlighed efter, at Al-Najar var gået ud.

Anføreren, som sammen med FCN's stopper Villads Rutkjør nok er holdets bedste på bolden, havde dog en enkel blunder i første halvleg, hvor han smed en simpel bold væk, og det førte til det eneste i de første lige knap 85 minutter, der bare lignede noget farligt fra modstandernes side.

Jacob Ambæk indledte sit målshow efter 18 minutters spil, hvor han flot tæmmede en høj og lang bold - slået af Ali Al-Najar fra midterlinjen - og i næste bevægelse tjippede den over den fremstormende Luxembourg-keeper og ind i det tomme mål.

I 44. minut tæmmede Ambæk endnu en gang en lang og høj bold - denne gang fra FCN-keeper Andreas Søndenbroe - fightede sig fri i kamp med to forsvarere og tjippede endnu en gang bolden over målmanden til scoring.

Brøndby-angriberen fuldendte sit hattrick syv minutter efter pausen med et effektfuldt hovedstød efter et hjørne slået af klubkammerat og anfører Ali Al-Najar. I løbet af kampen var U/19-ligaens ene ud af to topscorere endda tæt på yderligere to-tre gange.

Det sidste hold i gruppen, hvor to ud af de tre hold går videre til næste fase af EM-kvalifikationen, er Østrig, og netop de to mødes i Haderslev på tirsdag kl. 15:00 i en kamp, som formentlig er en gruppefinale mellem to hold, der er gået videre.

Inden da mødes Luxembourg og Østrig lørdag eftermiddag kl. 14:00 på Mosevej Stadion i Kolding.

Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.