Malek Bakhit
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

U/17-landshold: Brøndby-trio med fra start i dansk nederlag efter straffedrama

 
Brøndby-backen Malek Bakhit scorede på sit forsøg i straffesparkskonkurrencen mod Tyrkiet, men det var ikke nok for danskerne. Danmark og Tyrkiet spillede 3-3 i en gruppefinale ved kvalifikationen til det næste U/17-EM, hvorefter tyrkerne trak det længste strå fra pletten. Begge hold er dog videre.

  • Malek Bakhit
  • Steen Sørensen
   12. oktober 2021 - Klokken 13:38
 • Steen Sørensen
 • Steen Sørensen
  12. oktober 2021 - Klokken 13:38

Inden tirsdagens kamp på Malta mellem Danmark og Tyrkiet ved kvalifikationen til det næste U/17-EM lå de to hold side om side i spidsen af gruppen med samme pointtal og præcis samme målscore - 6 point og 7-1. Skulle kampen ende uden vinder ville en afgørelse fra 11 meter-pletten afgøre rækkefølgen.

Begge hold var videre til næste kvalifikationsfase - Elite Rounds - inden kampen, men førstepladsen kan gå hen at betyde en bedre seedning ved lodtrækningen til Elite Rounds end andenpladsen. Derfor skulle der findes en vinder af kampen.

Tre ud af den danske trups fem Brøndby-spillere kom i kamp tirsdag henover middag dansk tid. Ludwig Vraa-Jensen og Malek Bakhit henholdsvis i det centrale forsvar og på venstre back fik fuld spilletid, mens Bertram Kvist på midtbanen fik de første 71 minutter på banen.

Til gengæld lagde Kvist op til det første danske mål scoret af OB's Elias Hansborg-Sørensen. Scoringen var en udligning af en tidlig tyrkisk føring i en første halvleg, hvor Danmark ellers dominerede stort. Alligevel kom Tyrkiet igen i front efter godt og vel en halv times spil.

Det slog imidlertid ikke danskerne ud, som ufortrødent angreb ned mod det tyrkiske mål. Det gav bonus med to scoringer inden pausen og en føring på 3-2. Først udlignede den tidligere Brøndby-spiller Zidan Sertdemir fra Bayer 04 Leverkusen, inden FCK's Noah Donovan Sahsah scorede i halvlegens sidste minut.

Efter pausen vendte billedet på kampen totalt på hovedet, og nu var det Tyrkiet, som var kraftigt dominerende, men scoringsmæssigt blev anden halvleg knap så underholdende. Det blev kun til en enkelt scoring i 69. minut, og da den tilfaldt tyrkerne, stod de to hold nu over for en afgørelse på straffespark.

Danmark indledte med at sparke, og begge hold scorede på deres fem første forsøg. Blandt andre scorede Malek Bakhit sikkert som Danmarks tredje skytte. Det sjette danske skud fra pletten sendt afsted af Noah Donovan Sahsah fra FCK blev reddet af den tyrkiske keeper, hvorefter Tyrkiet afgjorde gruppefinalen med en scoring på deres sjette forsøg.

Dermed vandt Tyrkiet gruppen foran Danmak, mens Malta og Montenegro senere i dag spiller om tredjepladsen. Som nævnt er både Danmark og Tyrkiet videre til forårets Elite Rounds, hvor de endelige slutrundedeltagere skal findes.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.

Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021