Oscar Schwartau
NYHED

U/17-landshold: Schwartau-scoring i dansk sejr

På et straffe begået mod ham selv scorede Brøndbys Oscar Schwartau for Danmark mod Østrig i en U/17-landskamp. Danmark endte med at vinde 4-2 på udebane.

• Oscar Schwartau
    • Steen Sørensen
      22. september 2022 - Klokken 05:00

Midtvejs i første halvleg i en U/17-landskmap mellem Østrig og Danmark modtog Oscar Schwartau bolden midt på banen. Brøndby-spilleren stak i et dybdeløb, og efter to gange 1-2 undervejs endte Schwartau i venstre side af det østrigske straffesparksfelt, hvor han blev fældet.

Den østrigske dommer Marcus Pottendorfer pegede resolut på pletten, og Oscar Schwartau selv scorede usvigelig sikkert fra pletten til en dansk føring på 2-0. Inden da havde Victor Froholdt fra FCK også scoret på et straffe begået mod ham selv.

Dermed var det dog ikke slut med straffescoringer i kampen. Syv minutter efter pausen scorede Jovan Zivcovic fra Rapid Wien for østrigerne fra 11 meter.pletten. Det var en reducering til 1-3, efter at Club Brügges Tobias Lund Jensen havde givet Danmark en tremåls føring efter en halv times spil.

Midtvejs i anden halvleg fik Yasin Mankan - også fra Rapid Wien - skabt ydeligere spænding i kampen med en scoring til 2-3, Minuttet efter headede Oscar Schwartau på overliggeren på et fint indlæg fra højre, og efter endnu et minut fik målscorer Jovan Zivcovic gult for andne gang og dermed rødt.

Nogle få minutter efter udvisningen kunne Tobias Lund Jensen score for anden gang til 2-4, og herefter kunne Danmark relativ sikkert køre sejren hjem. Oscar Schwartau spillede næsten hele kampen, inden han i 89. minut blev erstattet af Julius Nielsen fra Silkeborg IF.

De to hold mødes igen lørdag kl. 11:00. Højdepunkter fra onsdagens kamp kan ses på det østrigske fodboldforbunds hjemmeside her.

Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.

• Det gør mig så glad, når vores spillere performer på U-landsholdene!!!
    Det er helt vildt at tænke på at for knap under et år siden, fik han debut på vores U19 hold

• BrianV
  • BrianV
    Betalende bruger
      22. september 2022

• Sådan! Jeg håber vi finder en balance, så der også kan blive plads til de unge.