Fodbold live resultater
Danial Riaz
Foto: Adam Møller Karlsen ©
NYHED

U/17: Smukt Riaz-mål sikrede Brøndby remis

 
Brøndby IF U/17 spillede lørdag 2-2 mod Silkeborg IF efter en smuk udligning af Danial Riaz. Silkeborg snuppede et ekstra point i den efterfølgende straffesparkskonkurrence.

  • Danial Riaz
  • Nanna Møller Karlsen
   20. november 2022 - Klokken 12:05
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  20. november 2022 - Klokken 12:05

Det var en råkold og mørk lørdag eftermiddag i Brøndby, da bane 2 lagde kunstgræs til U/17 Liga-opgøret mellem Brøndby IF og Silkeborg IF. Cheftræner Menno van Dam stillede med følgende hold fra start i kampen:

Noah Sømmergaard (2006)
Waldemar Bjergfelt (2006) - Erem Øzkul (2006) - Oliver Sejer Lauritsen (2006) - Lukas Larsen (2006)
Philip Søndergaard (2007)
Jakob Wismann (2007) - Danial Riaz (2007)
André Escobar (2007)
Alfred Klamer (2007) - Jacob Ambæk (2008)

Som man kan se på startopstillingen, var det et ungt Brøndby-hold, som gik på banen. Der var mange førsteårsspillere og sågar en U/15-spiller i form af Jacob Ambæk, som har været en stor profil på U/15-holdet og nu også bliver matchet på et endnu højere niveau.

Brøndbys normale anfører Adam Claridge Jensen var ude med karantæne efter et rødt kort i seneste spillerunde. Det gav plads til midtstopperen Philip Søndergaard på 6eren, og det løste han rigtig flot. Menno van Dam har forklaret beslutningen bag at spille ham der til 3point.dk, dette kommer i en senere artikel denne søndag.

På banen fik Brøndby en frygtelig start. Landsholdsspilleren Sebastian Biller fra Silkeborg slap igennem efter flotte Silkeborg-kombinationer og bragte tidligt gæsterne foran. Det kunne måske have rystet Brøndby-holdet, men det gjorde det ikke. De arbejdede sig stille og roligt ind i opgøret.

Brøndby skabte et par fine muligheder og pludselig var den der. Genpresset hos hjemmeholdet sad virkelig i skabet og det gav Silkeborg store problemer. Selvom de er dygtige på bolden og gerne vil spille den ud, havde de store problemer med det på grund af Brøndbys høje og aggressive pres og genpres. Det var også sådan en sekvens, som gav udligningen. Brøndby holdt presset på Silkeborg med en række erobringer og pludselig fandt Wismann den gyldne aflevering med et vip i feltet til Klamer, der fra en spids vinkel bankede 1-1-målet i kassen.

Resten af halvlegen stod der Brøndby på og det var de blå/gules egen skyld, at de ikke var foran ved pausen. Der var muligheder nok. Faktisk spillede Brøndby rigtig godt og fik strikket mange gode angreb sammen, men den berømte sidste skarphed i afslutningerne manglede. 

Silkeborg blev ofte presset til at spille lange bolde og det var deres opskrift på succes i kampen, selvom de nok gerne havde set mere til bolden end de reelt gjorde i store dele af kampen. Men opskriften med lange bolde var heller ikke dum, for Brøndby stod med en ekstremt høj bagkæde og Silkeborg havde en ufatteligt hurtig mand på toppen. Det gav tit Brøndby problemer, men ofte kom Øzkul og Sejer godt tilbage og reddet kastanjerne ud af ilden.

Efter knap en time var det igen Silkeborg, der bragte sig foran. Efter en omstilling fik de arbejdet sig ind i feltet, hvor en Silkeborg-spiller faldt og måske/måske ikke tog armen til hjælp på bolden. Men den havnede hos en holdkammerat ved siden af, som sparkede den i kassen. Brøndby-spillerne brokkede sig voldsomt, men målet stod.

Få minutter senere lignede det et Brøndby-hold på randen af kollaps, da Silkeborg på en omstilling gjorde det til 3-1. Men målet blev annulleret efter dommer og linjedommer havde konfereret. Øzkul kom blæsende frem midt på banen og begik et voldsomt frispark, som linjedommeren med det samme vinkede og havde fokus på. Dommeren råbte fordel og lod Silkeborg fortsætte. En hurtig bold i dybden, måske offside (det råbte mange tilskuere, men linjedommeren havde altså fokus andetsteds) og mål. Men efter lidt snak mellem dommerne, valgte de at annullere målet og Brøndby kunne indlede jagten på udligningen.

Efter 67 minutter var den der, og hvilket mål. Søndergaard erobrede og sendte en lang bold i dybden til Bjergfelt, der flot hentede den helt nede på baglinjen. Han sendte et cutback ind i feltet til indskiftede Batista Lindstrøm, der kiggede op og fandt Riaz på kanten af feltet. Han sparkede første gang og krøllede den flot og elegant helt op i det ene kryds. Meget flot udligning af Riaz, som fik sin første start på U/17-holdet og altså også fik scoret sit første mål.

Kampen kunne i de sidste 10-15 minutter gå begge veje, men det var Brøndby, der havde de største chancer. Både Agyekum og Larsen kom til store chancer, men brændte på Silkeborg-keeperen. Brøndby pressede voldsomt på til sidst, men fik ikke bolden i nettet og derfor endte det 2-2 og med et point til hver.

I U/17 og U/19 Ligaen spiller man om et ekstra point efter uafgjorte kampe, og det skulle holdene således også denne lørdag. Alle sparkere scorede, undtagen Brøndby-keeper Noah Sømmergaard, der sparkede som nummer to fra Brøndby, men brændte. Derfor snuppede Silkeborg det ekstra point.

Brøndby IF U/17 har nu en enkelt kamp tilbage i 2022, det er på lørdag mod Lyngby BK. 3point.dk dækker naturligvis kampen.

KAMPEN I TAL:

Brøndby IF U/17 - Silkeborg IF U/17, 2-2 (1-1)

6. minut: 0-1; Sebastian Biller
16. minut: 1-1; Alfred Klamer
57. minut: Jakob Wismann UD / Jonathan Agyekum IND
57. minut: Alfred Klamer UD / Alex Batista Lindstrøm IND
58. minut: 1-2; Julius Lorents Nielsen
59. minut: Gult kort til Noah Sømmergaard
67. minut: 2-2; Danial Riaz
75. minut: Jacob Ambæk UD / Gustav Johansen IND
85. minut: Danial Riaz UD / Viktor Løvgren Sørensen IND
89. minut: Gult kort til Erem Øzkul

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Tak for et fyldigt referat. Ærgerligt de ikke lige får slidt sejren hjem til sidst, og udnyttet FCK/FCNs pointtab. Hvis man vil spille med helt i toppen, skal man kunne slå et middelmådigt Silkeborg hold på hjemmebane. Det ser ud til, at de kæmper lidt mere med tingene i denne fase af sæsonen, og de skal bruge mange chancer for at score. Escobar må meget gerne snart finde målformen igen.

  I et større perspektiv har vores tre MC hold tabt to gange og spillet en enkelt uafgjort på hjemmebane mod Silkeborg i dette efterår. Hverken vores U15 eller U19 hold ligger i den bedste halvdel. Der er klubber som for færre midler, får væsentligt mere ud af deres investering i U-holdene, end vi gør pt. Jeg håber MC også bliver grundigt evalueret i vinterpausen.
  1 enig
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER