Philip Søndergaard
NYHED

U/18-landshold: Søndergaard med fuld tid i forbløffende dansk comeback

Med fire mål på fem minutter vendte Danmark et truende nederlag til sejr i lørdagens U/18-landskamp mod Norge. Philip Søndergaard fra Brøndby IF fil fuld spilletid.

• Philip Søndergaard
    • Steen Sørensen
      8. september 2024 - Klokken 05:32

I disse dage er Sverige vært for en miniturnering for U/18-landshold, og i den ene semifinale mødtes Danmark og Norge lørdag eftermiddag. Det blev en målrig affære med et forbløffende dansk comeback i slutningen af kampen.

Philip Søndergaard er ene om at repræsentere Brøndby IF og Brøndby Masterclass i den danske trup, og stopperen fil fuld spilletid i venstre side af det centrale forsvar i en 4-3-3 opstilling.

Der blev ialt scoret otte mål, og det skyldtes ikke mindst to gavmilde forsvar, hvor Søndergaard trods alt var mindst dårlig af de to i det centrale danske forsvar. Den anden var FCK's Graham Ankamafio.

Danmark kom i front efter en halv times spil ved William Martin fra OB, og man burde faktisk have været foran med det dobbelte, men FCM's Nicolaj Tornvig brændte på det skammeligste en direktør ved stillingen 0-0.

I stedet fik Norge udlignet umiddelbart efter den danske scoring på en opspilsfejl af Søndergaard, og holdene måtte gå til pause med 1-1 efter en halvleg, som Danmark dominerede og burde have vundet.

Som tiden gik i anden halvleg kom nordmændene mere og mere med i kampen og overtog efterhånden styringen. Der skulle imidlertid endnu en opspilsfejl til - denne gang fra Ankamafio - før Norge kom foran i 62. minut.

Små 20 minutter senere var det AGF's målmand Viktor de Paolis tur til at lave en opspilsfejl, og nu var Norge på vinderkurs med en føring på 3-1 og blot ti minutter tilbage på uret. Danmark ville det imidlertid andeledes.

På en kombination af dansk aggressivitet og norsk gavmildhed fik de hvidklædte danskere vendt opgøret totalt på hovedet med fire mål på blot fem minutter - i 83., 85., 86. og 87. minut.

Først ved FCK's Oliver Højer fra FCK og til sidst ved indskiftede Chidozie Obi fra Manchester United - hvis skiftet fra Arsenal ikke bliver omstødt. Derimellem nettede William Martin to gange og scorede dermed hattrick.

På de forrygende fem minutter fik Danmark med andre ord ændret stillingen fra 1-3 til 5-3, som også blev kampens resultat. Den anden semifinale endte 2-2 mellem værterne og Belgien, hvorefter Sverige var bedst til straffespark.

Derfor mødes Sverige og Danmark i finalen tirsdag kl. 17:00 på Trängens IP i Örebro. Kampen streames gratis på det svenske fobdoldforbunds hjemmeside svenskfotboll.se.

Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.