Lukas Larsen
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

U/18-landshold: Vigtig scoring af Lukas Larsen

 
Brøndby IF's Lukas Larsen scorede et vigtigt mål, og Oscar Schwartau blev kåret til holdets bedste spiller, da Danmark lørdag vandt 3-1 over Sverige i en U/18-landskamp.

  • Lukas Larsen
  • Steen Sørensen
   9. september 2023 - Klokken 19:35
 • Steen Sørensen
 • Steen Sørensen
  9. september 2023 - Klokken 19:35

I disse dage deltager det danske U/18-landshold ved en fire nationers turnering i Sverige, hvor de sidste to hold er Belgien og Norge. Lørdag blev der spillet semifinaler, og i naturskønne omgivelser på Victoriavallen i smålandske Nybro skulle Danmark op imod værterne.

Med fra start for de i dagens anledning hvidklædte danskere var begge truppens Brøndby-spillere, og de trådte begge i karakter. Lukas Larsen lå på venstre back, mens Oscar Schwartau var angriber i venstre side.

Allerede i andet minut kom Schwartau fri i venstre side og lagde et godt indlæg til en helt fri Tobias Lund ved fjerneste stolpe, men Brügge-spilleren misbrugte den store mulighed. I stedet var det Sverige, der kom i front efter godt og vel en halv times spil.

Efter et angreb over danskernes højre forsvarsside endte bolden hos Kalipha Jawla midt i feltet, og Djurgården-angriberen fik tacklet sig frem til en afslutning, som var uden chance for Esbjerg fB's Lukas Iversen i det danske mål.

Blot fem minutter senere skabte Lukas Larsen imidlertid balance i regnskabet med den vigtige udligning, så danskerne kunne gå optimistiske til pause. På et angreb, som Larsen selv havde sat igang, endte bolden hos Brøndby-backen, som med et fladt skud sendte bolden sikkert ind ved fjerneste stolpe.

I det hele taget leverede Lukas Larsen en flot indsats i en ellers chancefattig og jævnbyrdig første halvleg, hvor fornemmelsen var, at det var svenskerne, der var tættest på at komme til gode muligheder, men det løb konstant ud i sandet.

Efter pausen blev de 2.188 tilskuere vidner til et forvandlet dansk hold, som med Oscar Schwartau i spidsen satte sig på begivemnhederne. Brøndby-angriberen var en kilde til evig uro i det svenske forsvar med et højt og aggressivt pres.

Det blev også til et par gode muligheder for Schwartau, som desværre ikke blev omsat til scoringer, men hen mod slutningen af kampen blev angriberen alligevel annonceret som Danmarks bedste spiller i Victoriavallens højtalere.

Som nævnt var det et forvandlet dansk hold, der kom ud til anden halvleg, og det udmøntede sig i to scoringer, som med lidt held sagtens kunne have været flere. De blev sat ind af førnævnte Tobias Lund efter godt pvel en times spil samt FCM's Jonatan Holm efter klumpspil i feltet i 83. minut.

Efter den sidste scoring gik Danmark over til 4-5-1 med Oscar Schwartau på toppen, men det var stadig danskerne, der dominerede. Brøndby-angriberen var en af de yderst få, som fik fuld spilletid, mens Lukas Larsen blev skiftet ud et kvarter før tid.

Danmark spiller finale på tirsdag kl. 17:00, hvor Victoriavallen igen lægger græs til. Modstander bliver Norge, som vandt deres semifinale i Kalmar mod Belgien med 2-1.

 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Rigtig fin kasse af Larsen hvor han kommer med i feltet og stille og roligt lægger bolden ind med højrebenet.

  Det bliver spændende at se om han får etableret sig på U18 efter at have været i udkanten af U17 landsholdet.
  2 enige
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder