Andreas Pyndt jubler.
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

U/19: Brøndby er semifinaleklar efter 8-4-sejr - strålede i første halvleg

 
Brøndby IF's U/19-hold spillede lørdag pokalkvartfinale og med de vanvittige cifre 8-4 spillede de sig videre til semifinalen.

  • Andreas Pyndt jubler.
  • Nanna Møller Karlsen
   8. august 2020 - Klokken 16:16
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  8. august 2020 - Klokken 16:16

Brøndby IF's U/19-hold skulle tidlig lørdag eftermiddag i kamp på en bragende varm kunstofbane på Østerbro. Anledningen var kvartfinalen i pokalturneringen og modstanderen var B.93 fra U/19 Divisionen - en række lavere end Brøndby IF. Kampen hørte til 2019/2020-sæsonen og det var derfor sidste sæsons U/19-hold, der var spilleberettiget. 

Cheftræner Christian Sørensen havde valgt følgende 11 fra start:

Tobias Juul

Joseph Mwamba - Mads Westergren - Emil Staugaard - Jacob Rasmussen

Laurids Brandt Andersen - Andreas Pyndt Andersen - Marinus Løvgren Larsen

Christian Friedrich - Jagvir Singh - Mathias Kvistgaarden

I første halvleg var det ikke til at se, at der kun var en enkelt række mellem de to hold. Brøndby var klart bedst og skarpest og der var simpelthen klasseforskel på de to hold inden pausen. Christian Friedrich indledte målscoringen, da han fra højresiden smækkede et indlæg ind i feltet. Den havde retning mod fjerneste stolpe, men burde være til at plukke for keeperen. Den smuttede dog gennem B.93-målmanden Simon Rossils hænder og så var Brøndby i front. Rossil har en fortid i Brøndby.

Brøndby spillede 4-3-3 med angriberne Kvistgaarden og Friedrich på siderne, mens Singh spillede den falske 9'er og også trak ned i banen og hjalp med det opbyggende spil. Den rolle så ud til at passe Singh glimrende, for han var involveret i det meste offensivt fra Brøndby inden pausen. Han driblede i feltet, men blev tacklet, da Kvistgaarden kom til og decideret hamrede den i nettet til 2-0.

Frisparksspecialisten Marinus Løvgren Larsen ville også lege med. Brøndby fik et frispark i venstresiden og umiddelbart en spids vinkel at sparke fra, men naturligt nok, når man så at det var netop Marinus Larsen, der stod klar ved bolden. Han forsøgte med et spark direkte på mål, den tog en modstander på vejen og gik i nettet.

Få minutter senere udbyggede Singh til 4-0, inden samme Singh fremtvang et straffespark, som han selv skulle tage sig af. Men det sparkede han over.

I stedet bankede Kvistgaarden sit andet mål i kampen ind, inden Singh gjorde det godt igen med det brændte straffespark og stak afsted i en omstilling, hvorefter han sikkert scorede, da han først var kommet ind i feltet. 

Brøndbys offensiv sprudlede, men Jacob Rasmussen ville også være med. Han tog et hidsigt løb fra sin venstreback, fik bolden i løb og trak ind i feltet, inden han med et tørt spark gjorde det til 7-0. Det var stillingen ved PAUSEN. Den helt store udfordring ville nu bestå i at holde kadancen efter pausen og det var cheftræner Christian Sørensen også opmærksom på i sin pausesnak. 

Men det lykkedes ikke Brøndby at holde koncentrationen. B.93 fik en hurtig reducering, inden Marinus Løvgren Larsen dukkede op ved bagerste stolpe og sparkede et indlæg i nettet.

Herefter stod den på tre mål til hjemmeholdet. Det var flotte omstillingsmål med gode afslutninger, men de kom også efter mere sjusket Brøndby-spil, hvor bolden blev smidt på dumme steder midt på banen. Det var en vigtig lektie for Brøndby, hvad der skete i anden halvleg.

Men sejren og dermed avancementet var aldrig i fare. Brøndby vandt med de vanvittige cifre 8-4 og er klar til semifinalen i pokalturneringen hos DBU Sjælland.


Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Fedt Nanna, med en starformation og kampreferat! Tak for det.
  Er der nogen der ved om de 4 U20 spillerne må spille på u19 i den kommende sæson?
  Hvordan er reglerne for det?
   
  • Tanken
  • Tanken
   Betalende bruger
   Top kommentator
   Top enige
     10. august 2020   

  • @Sorteslyngel det jeg kan læse mig til er man må benytte spillere som fylder 19 år 2020. Det gælder alle drengene i dette kalenderår. Derudover må man, uden det har konsekvenser for resultatet bruge op til 2 spillere som er op til 6 måneder for gammel, uden det må have konsekvenser for resultatet. Der vil kun Staugaard kunne spille år 2021.

   Sådan jeg læser det må alle 4 altså spille i 2020, men kun Staugaard kan fortsætte på 1/1-2021, men det er bare hvad jeg lige kunne læse mig frem til, og jeg vil ikke påstå jeg har synderligt styr på reglerne.

   Dertil skal det selvfølgelig siges de ville kunne spille træningskampe også i 2021, og tanken måske er de netop skal rykke op og træne med superligaspillere i vinterpausen, hvis de altså beviser de kan gøre det her i slutningen af 2020. Der er også mulighed for dispensation, men jeg tvivler på det reelt set er nogen man kan få, medmindre man lukker ned igen pga corona. Jeg synes ideen med U20 er fin, i hvert fald i år hvor man måske ikke sender det stærkeste kult op, men de skal jo kunne spille, ellers giver det ingen mening
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder