Lukas Larsen
Foto: Privat ©
NYHED

U/19: Brøndby henter forsvarsspiller med fortid i Kölns ungdomsafdeling

 
Brøndby IF har skrevet kontrakt med midtstopperen Lukas Larsen, der har en fortid i ungdomsafdelingen i FC Köln.

  • Lukas Larsen
  • Nanna Møller Karlsen
   24. juli 2021 - Klokken 08:06
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  24. juli 2021 - Klokken 08:06

Trupperne i Brøndby Masterclass er nu ved at falde på plads til den kommende sæson. U/19-holdet har fået tilgang af midtstopperen Lukas Larsen, der senest har været i ungdomsafdelingen i FC Köln. Han har boet i Tyskland med sin familie i mange år, men flytter nu hjem til Danmark.

Her skal han tørne ud for Brøndby IF, som han også besøgte i 2018 og senest på et kort ophold i foråret.

- Jeg er født i Odense, men har boet i Tyskland i 15 år. Min far var professionel volleyballspiller og skiftede til en klub i Tyskland som træner dengang, da jeg var to år, siger Lukas Larsen til 3point.dk.

- Jeg har spillet i Köln i de seneste tre år, men min kontrakt blev ikke forlænget, så jeg skulle finde noget nyt. Jeg havde kontakten til Brøndby gennem min agent, hvor jeg også havde været til prøvetræning for tre år siden. Vi fik snakket sammen og så lykkedes det.

17-årige Lukas Larsen kan godt lide Brøndby, hvor han også har prøvetrænet i både 2018 og på et kort ophold i foråret 2021.

- Jeg kan godt lide klubben. Jeg var her også for tre år siden, hvor jeg også var på stadion og så førsteholdet spille. Stemningen var helt vildt fed på stadion. Jeg kunne godt lide fansene og har set mange videoer af dem siden. Og klubbens koncept, som Christian Larsen har fortalt om, var meget overbevisende, i forhold til hvordan klubben prøver at udvikle unge spillere. Selve anlægget gør også en kæmpe forskel. Det er nogle af grundene til at jeg besluttede mig for at skifte til Brøndby.

Midtstopperen kommer med en god bagage fra Köln og føler sig godt rustet til de opgaver, der nu venter i Brøndby IF. 

- Jeg har lært om meget hårdt arbejde. Det er meget seriøst i Köln. Jeg har også haft nogle lidt hårde oplevelser, men det har styrket mig som person. Jeg er klar til det, der måtte komme. Jeg er villig til at give alt hvad jeg har, for at blive den bedste spiller, som jeg kan. 

- Jeg spiller i midterforsvaret i både højre og venstre side. En af mine styrker er at jeg kan spille lige godt med begge ben. Men det er også vigtigt, at jeg kan lede. Jeg kan lede en bagkæde og et hold. Jeg har ro med bolden og er dygtig med den, og så er jeg skarp i nærkampene og bringer den aggressivitet, som en midtstopper skal.

Lukas Larsen bor hos nogle venner i Ørestad indtil kollegiet i Brøndby bliver bygget færdig. Derefter er det planen, at han flytter ind på kollegiet.

FAKTA:

Fødselsdato: 12. januar 2004
Kontraktlængde: 30. juni 2022
Højde: Cirka 190 cm.
Vægt: 85 kg.
Favoritben: Højre, men lige god med begge
Position(er): Midtstopper
Tidligere klub(ber): Wuppertaler SV, 1. FC Köln

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
    24. juli 2021   

 • Spændende - og fremragende artikel!
  7 enige · 1 god kommentar

 • Dansplast
 • Dansplast
  Betalende bruger
    24. juli 2021   

 • Men Elias Sørensen er lige røget til Esbjerg. ZZZZZZZ. Marius Elvius er tilbage i HB Køge, dobbelt ZZZZZZZZ i BIF. Undskyld men det er sgu 2 unge stortalenter fra HB Køge vi åbenbart ikke har været i stand til at hente eller bare ikke er interesseret i. Med tanke på det mål Elvius scorede i går er det lidt uforståeligt vi ikke kan bruge en mand med sådan en sparketeknik da det er svært at finde een eneste i SL der kan matche den.
  1 god kommentar
   
  • @Dansplast Elias Sørensen bliver snart 22, og har haft moderat succes i den næstbedste hollandske række. Når man vælger at tage til EfB i deres nuværende forfatning, har tilbuddene nok ikke stået i kø, og det er der som regel en grund til.

   Marius kender jeg ikke, men en 19 årig højre fløj er ikke umiddelbart det vores A-trup eller MC skriger efter.
   8 enige · 1 god kommentar
   
  • Betalende bruger
     24. juli 2021   

  • @Dansplast Så du vil have 8 angribere i truppen :) Der er måske en årsag til at de to spillere ender i den næstbedste række i DK og ikke i Superligaen.
   6 enige

  Se 3 flere kommentarer
   
  • @Dansplast Elvius tror jeg ikke på, han har været i Brøndby regi før og blev den gang vejet og fundet for let, specielt pga det mentale. Han har været et år i Verona, hvor han slet ikke slog til. Inden da havde han svært ved at komme på førsteholdet i HB Køge.
   Elias Sørensen er vel lidt et sats, det er ikke mange førsteholds kampe han har haft i en alder af 22.
   Han viste noget potentiale for 4 år siden på Newcastles u23, ellers har han slet ikke gjort væsen af sig siden.
   Så håber jeg vi satser på Jagvir i stedet. Han kan noget du ikke kan købe for vores pengepung, hvis det altså kan forløses.
   2 enige · 2 god kommentar

  Se 3 flere kommentarer

 • Hvis han kan arbejde sin vej op i A truppen med tiden, så har Brøndby virkelig et talent i forsvaret, som nok ikke er set siden Agger.
  Tænk at have en forsvarspiller, der kan spille i begge siden og sparker ligeså godt med begge ben. Har en ro på bolden og god til at lede bagkædet, samt hans højde.
  Så hvis artiklen virkelig passer, så har man jo et kæmpe talent i ham. :-)
  3 enige
   
  • @Michael3003 Hvad bygger du det på?

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @Michael3003 Måske vi lige skal se ham i aktion. Han har vist været til prøvetræning i MC BIF før, uden at få kontrakt, så måske er han mere en gardering for Cornelius, Filip og Joseph, som man så håber udvikler sig. Bliver Ihvertfald spændende at følge.

 • Han lyder spændende, men jeg kender intet til ham.
  Nogen der ved hvordan han klarede sig i Køln? Var han fast mand eller i periferien?


 • Mulighed for CL og 200 mill…. Vi har afgivet hele forsvaret minus maxsø… og hvad er kommet ind… chappi er jeg dog godt tilfreds med…. Men tydelig vi ikke tager muligheden for CL…. Jeg er med påst vi har ændret os og satser på masterclass, men jeg synes det er skræmmende vi intet køber…. Brøndby er åbenbart blevet rødvinsklubben pt2?? Er jeg urimelig eller er der andre der også er bekymret??
   
  • @Anders77 Vi tænker bare langsigtet for første gang i 20 år. Det er selvfølgeligt noget nyt som mange skal vænne sig til ;-)
   2 enige · 1 god kommentar

 • Det er bare direkte ind på førsteholdet med ham. Er han god nok er han gammel nok. FCN2.0 here we come....
  1 enig · 1 god kommentar

 • Hvad er det for et kollegie der snakkes om i artiklen???

  Bygger klubben boliger til ungdomsspillere??

  Vil da være en fed investering til for alvor at bringe en masser spillere ind udefra Europa

Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021