Peter Bjur i kamp for U/19-holdet mod OB
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

U/19: Brøndby i pointdeling med førerholdet

 
Brøndbys U/19-hold spillede lørdag aften 1-1 med OB, som topper U/19 Ligaen. Mathias Kvistgaarden scorede for de blå/gule.

  • Peter Bjur i kamp for U/19-holdet mod OB
  • Nanna Møller Karlsen
   20. juni 2020 - Klokken 22:39
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  20. juni 2020 - Klokken 22:39

Brøndby IF's U/19-hold var lørdag aften tilbage i kamp efter coronapausen. Ligaen skal afgøres i et slutspil, hvor holdene spiller fire kampe. Brøndby spillede sin første på hjemmebane lørdag og modstanderen var OB, som ligger nummer et og er på vej mod mesterskabet.

Brøndby stillede fra start med Mads Hermansen, Joseph Mwamba, Mads Westergren, Emil Staugaard, Jacob Rasmussen, Laurids Brandt Andersen, Andreas Pyndt Andersen, Marinus Løvgren Larsen, Mathias Kvistgaarden, Peter Bjur og Jagvir Singh.

Hjemmeholdet kom forrygende fra start. Efter bare fem minutter fik en veloplagt Mathias Kvistgaarden bolden og han rundede en modspiller i feltet, inden han flot sparkede bolden over i det lange hjørne til 1-0. Samme Kvistgaarden var tæt på at fordoble føringen nogle minutter efter, men OB-keeperen reddede på fornem vis forsøget,

Der stod Brøndby på det hele i første halvdel af første halvleg. De blå/gule pressede højt og stressede OB'erne. De spillede direkte og søgte Kvistgaarden i dybden. Han lå konstant på linje med OB-stopperne og var klar til at sprinte i dybden. Han er ikke stor fysisk, men han var en kæmpe mundfuld for OB-defensiven i første halvleg. 

OB kom bedre med som halvlegen skred frem, men de skabte ikke rigtig nogle chancer. Eneste mulighed opstod efter et kikset Hermansen-indgreb, men det blev ikke for alvor farligt. Peter Bjur fik en god chance mod slutningen af halvlegen, men OB-målmanden var igen på plads. 

Brøndby gik derfor til pause med en føring på 1-0, som var ganske fortjent. Mathias Kvistgaarden var meget iøjnefaldende, men der skal også lyde ros til Laurids Brandt Andersen på midtbanen, som lå og dikterede spillet. Han spillede næsten hver gang på sin førsteberøring, og meget ofte fremad, hvilket var med til at sætte tempo i Brøndbys spil. Jagvir Singh leverede også flere fine ting, men manglede slutprodukt på aktionerne.

OB kom langt bedre ud til anden halvleg. De tog teten fra starten og satte sig mere på spillet end de på noget tidspunkt formåede i første halvleg. Efter lidt mere end en times spil fik OB et frispark et par meter uden for feltet. Rasmus Nissen gik til bolden og hamrede den på fornem vis i nettet i det korte hjørne. 1-1.

Det bølgede frem og tilbage. OB var sultne efter mere. De tre point ville lune i titelræset, men Brøndby holdt flot stand. Midtstopperne Emil Staugaard og Mads Westergren spillede begge en stor kamp. De holdt nærmest OB fra muligheder og clearede alt, hvad der kom. 

I kampens sidste minut fik Peter Bjur en gylden mulighed for at afgøre kampen, men selvom bolden lå godt til hans venstreben og han fik afsluttet med stor kraft, sad bolden lige på målmanden, som reddede og dermed reddede et point til OB. 

Det endte altså med 1-1 og pointdeling og det var måske fair nok set over hele kampen, hvor holdene havde en halvleg hver. Baseret på antallet af chancer kunne Brøndby sagtens have vundet kampen.

Brøndby ligger nummer tre i U/19 Ligaen. OB ligger nummer et og FC Nordsjælland nummer to.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.

Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER