Gå til Livecentre
LIVE LIGE NU...
Right To Dream Park
 • FC Nordsjælland

  FC Nordsjælland logo
 • 0 - 1
 • Brøndby IF logo

  Brøndby IF

 
...Mads Westergren
Foto: Ian Nielsen / Ian Foto Sport ©
NYHED

U/19: Brøndby skuffede mod Silkeborg

 
Brøndbys U/19-hold skuffede fredag eftermiddag, da de på hjemmebane tabte med 2-0 til Silkeborg.

  • Mads Westergren
  • Nanna Møller Karlsen
   2. april 2021 - Klokken 23:03
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  2. april 2021 - Klokken 23:03

Langfredag bød på U/19-fodbold på bane 12 i Brøndby, hvor de blå/gule tog imod Silkeborg. Cheftræner Christian Sørensen stillede til start med et stærkt mandskab bestående af følgende 11:

Lucas Ziegler
Hjalte Andersen (U/17) - Cornelius Allen - Mads Westergren - Magnus Ravn
Andreas Pyndt Andersen (U/20) - Oliver Jeppe (C) - Marinus Løvgren Larsen
Christian Friedrich - Jagvir Singh (U/20) - Valdemar Kwasniak

Hjemmeholdet skulle få sig en slem skuffelse på denne solbeskinnede helligdag i påsken, men det begyndte ellers godt. Brøndby kom godt ud af startblokken og var aggressive i presset. Andreas Pyndt Andersen tog dirigentstokken fra kampens start og midtbanespilleren leverede en rigtig flot første halvleg, hvor han styrede spillet og tempoet.

Efter knap tyve minutter erobrede Marinus Larsen bolden midt på banen og herfra satte Brøndby fart. Det gik hurtigt og det var flot, da de blå/gule kombinerede sig op ad banen. Til sidst lagde Valdemar Kwasniak bolden på tværs, men en Silkeborg-spiller kom til og blokerede. Returen havnede for fødderne af Jagvir Singh, som trykkede af, men måtte se sit forsøg blokeret.

Minuttet efter fik Pyndt en stor skudmulighed fra kanten af feltet. Med hans teknik kunne man godt have forventet en bedre afslutning, men den blev hamret et godt stykke over mål og Brøndbys nummer 7 ærgrede sig stort.

I de sidste ti minutter af første halvleg stod der Singh på det hele. Brøndbys nummer 10 meldte sig pludselig ind i opgøret og det startede med en vidunderlig vending efter 35 minutters spil, hvorefter han spillede Kwasniak fri i dybden. Han rundede keeperen, men sparkede bolden på ydersiden af stolpen.

Et minut senere var Singh selv i afslutterens rolle efter gode kombinationer med Pyndt, men skuddet sneg sig tæt forbi den fjerneste stolpe. Lige inden pausen havde Marinus Larsen også et nærgående forsøg, men også han måtte se det gå til målspark i stedet for i nettet. Derfor gik holdene til pause med 0-0 på tavlen og det kunne gæsterne være mest tilfredse med.

Brøndby havde spillet en fin halvleg, men manglede bare at sparke den i kassen. Mads Westergren, Magnus Ravn, Andreas Pyndt Andersen og slutteligt Jagvir Singh markerede sig positivt i halvlegen og spillede rigtig godt, men overordnet set var det fint over hele linjen.

Det blev et andet billede efter pausen. Kampen blev noget værre rod med mange dueller og Brøndby havde svært ved at få angrebsspillet til at flyde på Silkeborgs banehalvdel. Det var ikke meget, de blå/gule fik testet keeperen i anden halvleg.

Superliga-træner Niels Frederiksen kom ud til kampen og overværede det meste af anden halvleg, men hvad han så var ikke opløftende. Til gengæld så han et Silkeborg-hold, som formåede at gribe chancen, da den opstod. De bragte sig foran efter et hjørnespark, hvor en Brøndby-spiller kom til at snitte bolden i eget net.

Brøndby skulle nu op og jagte og satte i bestræbelserne Mathias Kvistgaarden på banen. Dermed gjorde angriberen comeback efter at have været ude siden december. Han havde hjemmeholdets bedste forsøg i slutfasen med et hovedstød, men det var lige på målmanden. 

Det var bestemt ikke indstillingen, der manglede noget hos Brøndby-spillerne. Der blev arbejdet hårdt og kæmpet over hele linjen, men der manglede altså lige det sidste i aflevering og afslutning. SKYYYYD, var der nok blevet råbt en del gange, hvis denne kamp var blevet spillet for et fuldt og gyngende Brøndby Stadion, for ofte kom Brøndby-spillerne i fine positioner omkring feltet, men der var ofte lige et træk for meget eller et forsøg på en overordentlig vanskelig aflevering, som Silkeborg så fik opsnappet.

Og så må man også bare rose Pelle Mattsson fra Silkeborg, som spillede en stor anden halvleg på den defensive midtbane. Han styrede fuldstændig løjerne efter pausen og var en dygtig bolderobrer og fordeler af spillet. Han og Silkeborg-midtstopper Alexander Busch gjorde livet svært for Brøndby-spillerne i kampen.

Mod slutningen af kampen lukkede og slukkede Anders Dahl, da han tørrede Westergren og fortsatte mod mål, hvor han sendte bolden forbi Ziegler. Det endte 2-0 til Silkeborg og Brøndby skuffede dermed på hjemmebane og blev samtidig overhalet af Silkeborg i tabellen.

Brøndby indtager 11. pladsen i U/19 Ligaen, som rummer 14 hold.

KAMPEN I TAL:

Brøndby IF U/19 - Silkeborg IF U/19, 0-2 (0-0)

53. minut: Gult kort til Marinus Larsen
63. minut: Gult kort til Mads Westergren
69. minut: Valdemar Kwasnisk UD / Mathias Kvistgaarden IND
71. minut: 0-1; selvmål
79. minut: Magnus Ravn UD / Filip Andersen IND
87. minut: Hjalte Andersen UD / Louis Peña Christoffersen IND
90. minut: 0-2; Anders Dahl

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • JJOLSEN
 • JJOLSEN
  Betalende bruger
    19 dage siden   

 • Noget skuffende start vores nye u19 træner har fået. Et Brøndby U19 hold bør/må ikke ligge og rode i den sidste 3 del af en liga, selvom hoved formålet ikke er at vinde den.
  5 enige
   
  • @JJOLSEN

 • U19 vandt deres to første kampe. I de efterfølgende 11 har de blot fået 10 point, heraf 6 mod de to absolutte bundhold, Horsens og SE.

  Holdet har lukket 2,4 mål ind pr kamp i ligaen og har blandt andet tabt hjemme 2-5 til FCK og 1-4 til FCM. Nå ja, så tabte de også 3-8 til FCK i pokalturneringen!

  Undervejs har holdet konsekvent været forstærket med 2 U20 spillere, ligesom der i vinterpausen er hentet nye spillere ind til start 11eren.

  Når spillerne interviewes siger de samstemmende, at målet er at komme op i toppen, hvor holdet hører til. Fair nok, men altså, det gør holdet jo åbenlyst ikke.

  Brøndby dårligste placering i U19 ligaen de sidste 10 år er en 7. plads. Det her hold bør ikke sætte negativ rekord. Skuffende.
  5 enige · 1 god kommentar

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
    18 dage siden   

 • Der burde være mere i den start-11er. Det hold er simpelthen en katastrofe, medmindre træneren er en katastrofe - det er i hvertfald en katastrofe!
  1 enig

 • Helt sikkert en alt for sløj sæson af U19. Det er jeg enig med jer andre i. Men sidste sæson missede U19 mesterskabet i sidste spillerunde. U17 ligger nr.2 i ligaen og U15 ligger suverænt nr.1.

  Jeg er derfor ikke helt så bekymret, omend det altid er forfærdeligt at se Brøndby tæt på sidstepladsen i en ungdomsrække, og i reglen må det selvfølgelig heller ikke være tilfældet.
  2 enige
   
  • Philip
  • Philip
   Betalende bruger
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     18 dage siden   

  • @Christian Brøndbyman meget enig, vi er også udfordret af en relativ svag 02 årgang. Vi kommer til, at ligge i toppen igen næste år når 03’erne og 04’erne er blevet lidt ældre og danner den primære stamme på holdet.
   4 enige · 3 god kommentar

  Se 6 flere kommentarer


 • MicFys
 • MicFys   18 dage siden   


 • MicFys
 • MicFys   18 dage siden   

 • Uden at vide hvad der er galt, så lyder det som om, U-19 holdet er blevet ramt på det mentale område. De spiller jo en fin kamp, og har chancer i 1 halvleg. Mister teten i 2 halvleg og kan ikke komme igennem til chancer og bliver straffet af tilfældigheder.

  Det ligner et hold der mangler kontinuitet, hvor relationer ikke er bygget færdige. Der er stor udskiftning på holdet fra gang til gang. På papiret stiller vi med et stærkt hold, men hvis relationerne ikke er der, kommer det ikke til at virke optimalt.

  Vores U 19 hold er et udviklingshold og derfor er primært fokus på at udvikle de enkelte spillere til næste niveau og sekundært at vinde DM. Det er der hvor kæden hopper af, synes jeg. Brøndby er også et sted hvor, der er store forventninger til de bedste hold. Og man forventer at vinde. Der er mange meninger om hvordan man skal gøre det og hvis man ikke er stærk nok til, at stå imod og sætte en retning, taber man.

  Jeg håber træneren og staben får vendt udviklingen, med et par gode sejrer og de kommer tilbage på sporet.
  1 god kommentar
   
  • Saesonkort
  • Saesonkort
   Betalende bruger
   Top kommentator
     18 dage siden   

  • @MicFys, Fordi man prioriterer at vinde, så behøver det jo ikke gå udover den enkelte spillers udvikling. Det er bare endnu en “proces-undskyldning”. Lad os håbe, at U19 er resterne af Kim Vilfort og den katastrofe-kurs han sendte MasterClass ud på og som retteligt kostede ham stillingen som Geschäftsführer.
   1 enig
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder