Foto: Freja Borne ©
NYHED

U/19: Brøndby-spiller får karantæne efter racisme i derby

 
En spiller fra Brøndby IFs U/19-hold er blevet tildelt karantæne af både klubben og DBU efter en racistisk kommentar i seneste weekends U/19-derby.

  • Nanna Møller Karlsen
   8. november 2023 - Klokken 15:53
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  8. november 2023 - Klokken 15:53

Brøndby IF U/19 spillede i seneste weekend derby på Frederiksberg. Et opgør som FC København endte med at vinde 2-0.

Men kampen fik et kedeligt efterspil, da en Brøndby-spiller ytrede en racistisk kommentar til en modspiller. Det får nu repressalier. Brøndby IF oplyser på sin hjemmeside, at spilleren er blevet tildelt en spilledags karantæne af klubben, som lægges oven i den tildelte karantæne uddelt af DBU på baggrund af indberetningen efter kampen.

Brøndby-spilleren undskyldte straks efter kampen til sin modspiller, og Brøndby IF sender nu også en undskyldning på sin hjemmeside:

- Umiddelbart efter slutfløjt var den pågældende Brøndby-spiller inde hos FC København og undskylde personligt til FC København-spilleren. Brøndby IF vil ligeledes gerne undskylde til FC København for episoden. Det er uacceptabelt og matcher på ingen måder Brøndby IF’s værdisæt, skriver klubben.

Brøndby IF U/19 skal i aktion igen på lørdag, hvor modstanderen er FC Midtjylland.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Må han så komme på Brøndby Stadion længere? Eller gælder det forbud kun mod ytringer på SoMe?

  Der bliver sagt mange grimme ting på en fodboldbane i kampens hede, men det her er selvfølgelig uden for skiven. Også selvom det er sagt i et øjebliks frustration. Den største straf er formentlig den forlegenhed, han har sat sig selv i.
  4 enige · 2 god kommentar
   
  • @Klipklapperen tror også at skulle forklare forældrene, hvorfor man ikke lige er udtaget i de næste to kampe, hvis man ikke er skadet, er skamfuldt og pinsomt..

   Men ellers har du helt ret.

 • Sikke en sølle straf…
  1 enig

 • 19Magic64
 • 19Magic64
  Betalende bruger
    28 dage siden   

 • Han er ung, vi har alle gjort og sagt dumme ting i vores ungdom!
  Han har fået en læring han kan tage med sig videre i livet...
  -nothing to see, move on...
  2 enige
   
  • @19Magic64 - det skal bare stoppes - racisme skal bekæmpes stenhårdt
   2 enige

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @19Magic64 når det så er sagt: sker det igen skal kontrakten rives over
   
  • @19Magic64 stop… Det her er bare ikke okay. Vi snakker en næsten voksen mand. Det skal ikke negligeres. En større straf må komme på tale, hvis det sker igen.

  Se 1 flere kommentarer

---

 • Det er sgu en rids i lakken, både for spilleren og for MasterClass som helhed.

  Jeg lærer aldrig helt, at forstå racisme, når man bor i et land med så blandede etniciteter. Jeg kan til nøds forstå (Ikke acceptere, for det er stadig ulækkert uanset), hvis man er bosiddende i et land/område, hvor der bare ikke er ret mange folk med andre hudfarver/religiøse overbevisninger end ens egen, og derfor højst sandsynligt både er uvidende og bange for fremmede.

  Men den pågældende spiller har da op til flere holdkammerater med anden etnisk herkomst/baggrund end dansk, så det er sgu både flovt og himmelråbende dumt af pågældende.

  Fint at klubben tager affære. Forhåbentlig bliver det en lærestreg og en engangs-forseelse.. For ellers er det selvfølgelig ud af nærmeste dør, hvis det skulle gentage sig igen.
  2 enige · 3 god kommentar
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder