NYHED

U/19: De brændte chancers kamp

Læs om Brøndby U19s kamp mod Vejle og hvorfor Brøndby kunne tage hele tre point med hjem i tasken til trods for at måltavlen viste 1-1 efter 90 min.

• Jakob Kjærgaard
      11. marts 2023 - Klokken 21:12

Lørdag middag, allerede kl. 11.30, tog Brøndby U/19 hjemme imod Vejle, som i de senere år har udviklet sig til lidt af en hademodstander for Brøndby Masterclass og i særdeleshed U/19-holdet. Man skal således helt tilbage til juni 2020 for at finde den seneste Brøndby-sejr i U/19 ligaen mod Vejle, hvor startopstillingen omfattede spillere som Anton Skipper, Andreas Pyndt og Mathias Kvistgaarden.

Inden kampen lå Vejle på en sidsteplads med blot to sejre i sæsonen imens den seneste periode har set anderledes positiv ud for Brøndby med sejre over FCN og FCM. Det var derfor lagt op til tre point. Der var dog et men; Hold som Vejle gav Brøndby betydelige problemer i efteråret, hvor man præsterede langt bedre mod de stærkere hold i ligaen.

Cheftræner, Christian Sørensen, havde valgt følgende spillere til startopstillingen:

Lucas Ziegler (U/20)
Malek Bakhit - Ludwig Vraa - Philip Søndergaard - Matteo Grosso
Mathias Jensen - Noah Nartey
Mads Beyer - Clement Bischoff
Eskild Dall (U/20) - Benjamin Kold

På bænken startede Oscar Sejrup, Mikkel Durlev og Adam Claridge. Det var dermed en noget decimeret trup, der stillede til start til dagens kamp. Bertamt Kvist blev sparet til den forestående kamp i future-cuppen, August Carlsson og Marinus Larsen er skadet mens Oscar Schwartau er tiltænkt en rolle i Superligaholdets kamp mod Silkeborg. Endvidere blev Ludwig Vraa, efter aftale med trænerteamet på førsteholdet, taget ud i pausen.

Brøndby satte sig fra starten på opgøret uden dog at det var decideret prangende. Vejle stillede op med fem i bagkæden og to 6’ere for at lukke ned for Brøndbys offensiv, der i foråret har set meget skarpe ud med hele 12 mål i tre kampe før kampen mod Vejle. Halvlegen igennem havde Brøndby vanskeligheder ved at bryde dette forsvar ned samtidig med at Vejle – ved at bruge rigtig mange folk i første fase i opbygningsspillet (fem i forsvaret og to 6’ere) – til tider lykkedes med at spille sig ud af Brøndbys aggressive pres.

Det var således også Vejle, der kunne spille sig frem til opgørets første store chance. Efter et flot opbygningsspil, hvor Vejle netop fik spillet sig ud af Brøndbys høje pres. brød de igennem i Brøndbys højre side til en helt fri mulighed. Brøndby slap dog med skrækken i denne sekvens. Det var en 1. halvleg med Brøndby meget på bolden og flere gange lykkedes det også Brøndby at opsnappe bolden højt på Vejles halvdel. Der manglede dog kvalitet i de sidste afleveringer og man havde indtrykket af, at Brøndby både burde og kunne tilspille sig til flere mål. Brøndbys største chance i 1. halvleg tilfaldt Eskild Dall efter flot forarbejde af Clement Bischoff, der smart fandt Dall med en hælaflevering. Frit igennem, men dog for en skarp vinkel, afsluttede Dall forbi mål. Halvlegen sluttede uden scoringer. Som nævnt var det en halvleg, hvor Brøndby var mest på bolden og havde rigtig, rigtig mange ”lige-ved-og-næsten” muligheder omkring Vejles felt, hvor man savnede den sidste coolness. Det var dog også to gange ved at gå galt i den modsatte ende, hvor Brøndby blev fanget i omstillinger. En halvleg til en middelkarakter.

Pausen benyttede Christian Sørensen til at foretage to ændringer. Mathias Jensen, der fik et tidligt gult kort, blev taget ud og erstattet af Adam Claridge på den centrale midtbane. Samtidig blev Ludwig Vraa, efter aftale, erstattet af Mikkel Durlev i det centrale forsvar.

Kampbilledet i 2. halvleg var endnu mere tydeligt end i 1. halvleg. Brøndby rigtig meget på bolden og Vejle i defensiven med sin femmands bagkæde og to 6’ere. Det var dog Vejle, der mod spil og chancer kunne bringe sig på 0-1 efter ca. en times spil på en afslutning fra højre side i Brøndbys felt. Nu blev det for alvor spændende at se om U/19 holdet havde udviklet siden efteråret, hvor man flere gange så samme kampbillede: en scoring til modstanderne og så et sammenbrud, hvor modstanderne kunne score flere mål på få minutter. Brøndby satte sig dog blot mere og mere på opgøret med Vejle forsvarende omkring eget felt. I denne periode af kampene tilspillede Brøndby sig flere store chancer og endda også mål, som blev underkendt for offside. I den sidste halve time var der dømt regulært skydetelt mod Vejles mål, men ind ville bolden ikke. Tiden gik uden at Brøndby kunne score det forløsende mål og man havde efterhånden indstillet sig på, at det ville blive til et noget skuffende nederlag. I det 87 min. kom forløsningen dog både for holdet og Oscar Sejrup, der ikke har fået meget spilletid i foråret. På et følt spark i det lange hjørne kunne Sejrup gøre det til 1-1. Fuldt fortjent. Nu skulle Brøndby jagte alle tre point og i overtiden, var det meget tæt på at lykkes – igen ved Oscar Sejrup der på et fint spark afsluttede akkurat forbi den fjerneste stolpe til stor ærgrelse for Brøndbybænken. Det blev desvære også kampens sidste mulighed.

Slutresultatet blev dermed 1-1 og holdene skulle således sparke straffespark om et ekstrapoint. Cheftræner, Christian Sørensen, kunne efter kampen fortælle, at man faktisk sparkede om to ekstrapoint i denne straffesparkskonkurrence. Det skyldtes, at holdene, i den omvendte kamp i Vejle, også skulle ud i straffesparkskonkurrence, som Brøndby vandt. Kampen var dog sæsonens første og dermed den første kamp i U19 ligaen, hvor man skulle sparke straffespark om et ekstra point. Der var forvirring omkring afviklingen og Brøndby fik tildelt det ekstra point efter kun tre spark mod fem spark jf. regelsættet. Efterfølgende klagede Vejle over afviklingen og resultatet blev, at der skulle sparkes om begge ekstrapoint i denne kamp.

For Brøndby scorede Eskild Dall, Adam Clardige, Clement Bischoff og Oscar Sejrup – og Brøndby kunne derfor tage tre point (1 point for det uafgjorte resultat og 2 point for de to straffesparkskonkurrencer).

Til trods for det uafgjorte resultat er U/19-holdet inde i en rigtig god periode og er ubesjerede i foråret. Det betyder også, at holdet er kravlet op på en 4. plads i ligaen. Holdet går nu ind i en længere landsholdspause. Næste kamp er d. 1 april på udebane mod Sønderjyske.

Kampfakta:

53 min: 0-1 Vejle
87 min: 1-1 Oscar Sejrup

46 min: Ud Ludwig Vraa, Ind Mikkel Durlev
46 min: Ud Mathias Jensen, Ind Adam Claridge
69 min: Ud Benjamin Kold, Ind Oscar Sejrup

Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.