U19 EM: Schwartau og Vraa-Jensen startede i dansk nederlag

Selvom Brøndby har valgt at beholde Noah Nartey og Clement Bischoff hjemme, var Brøndby stærkt repræsenteret i den første U19 EM-kamp.

• Per Bang
      17. juli 2024 - Klokken 12:04
  • Per Bang
  • Per Bang

Den danske U19-landstræner, Morten Eskesen valgte at starte med to Brøndby-talenter i premierenederlaget til Spanien ved EM. Danmark tabte 1-2.

Den 19-årige centerforsvarer, Ludwig Vraa-Jensen, der seneste spillede en halvleg i Brøndbys træningskamp mod Vejle, startede centralt i den danske firebackkæde. Oscar Schwartau tog plads til højre i en rød-hvid fronttrio sammen med Alexander Simmelhack (FCK) og Mikel Gogorza (FCM).

Spanien kom bedst fra start og tog føringen i 26. minut ved Real Madrid-talentet Chema Andrés. Schwartaus makker i front, Gogorza, udlignede inden pausen via en spansk opspilsfejl. I det 77. minut blev Spanien reduceret til 10 mand, men blot to minutter senere gjorde Leverkusen-angriberen, Iker Bravo det onde ved Danmark og scorede vindermålet.

Danmark møder Frankrig og Tyrkiet i de to næste gruppekampe.