Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

U/19: FCN dukkede Brøndby i pokalfinalen

 
Brøndby IF tabte onsdag aften med 2-1 i pokalfinalen til et stærkt FC Nordsjælland-mandskab.

  • Nanna Møller Karlsen
   2. juni 2021 - Klokken 22:10
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  2. juni 2021 - Klokken 22:10

Onsdag aften var det tid til pokalfinale i U/19-regi. På Sundby Idrætspark tørnede FC Nordsjælland og Brøndby IF sammen.

Brøndby IF stillede op på følgende måde:

Lucas Ziegler

Hjalte Andersen (U/17) - Cornelius Allen - Filip Andersen - Magnus Ravn

Marinus Løvgren Larsen - Oliver Jeppe - Solomon Opoku (U/17)

Valdemar Kwasniak

Christian Friedrich - August Carlsson (U/17)

Mathias Kvistgaarden var ikke med, da han holder ferie som resten af Superliga-truppen. FCN stillede stærkt til start med blandt andre Adama Nagalo og Jonas Jensen-Abbew som en stærk duo i det centrale forsvar. Brøndby-holdet bestod udelukkende af førsteårs U/19-spillere og U/17-spillere.

Christian Friedrich fik første halvlegs største chance efter bare få minutter. Solomon Opoku fandt August Carlsson i dybden og han spillede den smart videre til Friedrich, der dog tog et træk i stedet for at afslutte første gang, og så blev skuddet blokeret.

Derudover var det en temmelig jævn og chancefattig omgang. Brøndby havde en del opspilsfejl fra de bagerste geledder, men FCN formåede ikke at straffe de blå/gule. Men FCN blev bedre og bedre på bolden som første halvleg skred frem. Det resulterede i et par fine angreb og en stor redning af Lucas Ziegler, ligesom han i en anden situation måtte have overliggeren til hjælp.

Det var småt med muligheder i den anden ende. Marinus Larsen var tæt på at glide igennem hele FCN-defensiven og til sidst gøre det onde ved FCN, men han fik ikke afsluttet. 

Set over hele halvlegen, med spil og chancer in mente, var det ganske logisk, at stillingen var 0-0 ved pausen i pokalfinalen.

Der kom mere gang i sagerne i anden halvleg, men set med Brøndby-briller var det en skidt start på anden halvleg. Brøndby blev presset i bund og det begyndte at lugte gevaldigt af et FCN-mål, men pludselig slog Brøndby selv til i den anden ende.

Larsen fandt Opoku i feltet og han spillede en perfekt bold ind centralt til Carlsson, der sparkede første gang og bragte de gulblusede foran 1-0.

FCN var mest på bolden i kampen, men paradoksalt nok var det farligst på og i kølvandet på standardsituationer. Knap havde Brøndby-spillerne jublet færdig, før Adama Nagalo havde headet udligningen i nettet i den anden ende.

Derfra var det en kamp, der balancerede på en knivsæg. Det kunne være tippet begge veje, men det endte med at gå FCN’s. Apropos standardsituationer. Igen kom målet efter en standard, et hjørnespark. Der opstod skydetelt, men Ziegler reddede voldsomt flot de to første, inden han måtte kapitulere på det tredje spark i samme sekvens.

Brøndby formåede ikke for alvor at få lagt et tryk efter FCN’s føringsmål og derfor løb det ud i sandet for Christian Sørensens mandskab, der derfor måtte nøjes med sølvmedaljer. Lucas Ziegler fra Brøndby blev kampens pokalfighter.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    2. juni 2021   

 • Det er vel hvad man kan forvente, når truppen er renset for årgang 01 & 02. Men uagtet hvad, så bliver det et blodbad, når der skal gøres klar til næste sæson.

 • Kenneth
 • Kenneth
  Betalende bruger
    3. juni 2021   

 • Hvad er jeres syn på Christian Friedrich ?
  Synes godt nok han har noget speed der ser spændende ud.
  Glæder mig til at se om nogen af de nye EL penge betyder nye tilgange til 03/04 årgangen
   
  • @Kenneth jeg håber virkelig også at man vælger at bruge nogle af EL penge på at tiltrække nogle store tallenter.
   1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder