Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

U/19: Forløsende sejr til Brøndby

 
Brøndby IF U/19 hentede en forløsende sejr på 4-2 mod AaB lørdag eftermiddag. Det var nemlig sæsonens første.

  • Jakob Kjærgaard
   1. oktober 2022 - Klokken 22:55
 • Jakob Kjærgaard
 • Jakob Kjærgaard
  1. oktober 2022 - Klokken 22:55

Brøndbys hold i U/19 ligaen skulle i dag på bane 2 på hjemmebane forsøge at kick-starte sæsonen efter 14 dages landskamppause og en pointmæssig skuffende sæsonstart, hvor holdet – før dagens kamp – endnu ikke havde fået en sejr og tre point. Det blev der heldigvis lavet om på efter de 90 minutter. Det blev til en sejr på 4-2 over AaB. Samtidig var kampen en forløsning for især Eskild Dall, der med to scoringer fik åbnet målkontoen i Brøndby og Oscar Sejrup, der for første gang var tilbage i startopstillingen siden sæsonens første kamp mod Vejle. Sejrup fik ligeledes lavet sit første mål i sæsonen.

Dagens modstander fra AaB lå inden kamp umiddelbart foran Brøndby i tabellen. AaBs U/19 hold har over de seneste måneder gennemgået en væsentlig transformation pga. skuffende resultater i de seneste år og har blandt andet fået ny træner og tilgange af flere spillere fra de andre ligaklubber herunder Kasper Larsen og Patrick Allentoft, der begge spillede på Brøndbys U/17 hold i sidste sæson. Både Kasper Larsen og Allentoft skulle vise sig at drille deres tidligere holdkammerater, da de hver især scorede.

Cheftræner Christian Sørensen havde valgt følgende startopstilling:

Lucas Ziegler
Malek Bakhit - Ludwig Vraa-Jensen (C), Matteo Grosso, Alexander Hvid
Mathias Jensen
Mads Beyer - Solomon Opoku
Bertram Kvist
Oscar Sejrup - Eskild Munk Dall

Det var et tændt Brøndby hold der startede kampen. Det var med det velkendte høje og aggressive pres, som AaB i indledningen havde meget svært ved at håndtere. Det udmøntede sig i et par gode muligheder herunder til Sejrup. Det var derfor ikke helt efter spil og chancer, at AaB efter 12 minutter kunne bringe sig i front med 1-0 ved et flot mål af den tidligere Brøndbyspiller, Kasper Larsen. Kasper Larsen, som var en af de mest iøjenfaldende AaB’er, modtog bolden uden for feltet og krøllede den over i Ziegler i det lange hjørne. 

Som halvlegen skred frem formåede AaB mere og mere at håndtere Brøndbys pres og spillede sig mere ind i kampen. Det var dog stadigvæk Brøndby i den mest dominerende rolle, hvor især Malek Bakhit, der var den bedste Brøndbyspiller i dag, fra sin position på højre back flere gange kom i farlige gennembrud. Det var også et af disse gennembrud fra Bakhit, der førte til de udligende mål til 1-1. Efter et godt Bakhit-gennembrud i højre siden fandt han Eskild Dall med et godt og fladt indlæg i det lille felt, som Eskild Dall bare kunnesætte indersiden på til sit første Brøndbymål.

I den sidste halvdel af 1. halvleg var niveauet ikke det højeste og Brøndbys helt store udfordring i starten af denne sæson var endnu engang en udfordring: Den defensive struktur. AaB kom i frem til en del store chancer og kun godt spil af Ziegler forhindrede yderligere AaB scoringer mod slutningen af halvlegen.

Pausen blev ikke brugt til at foretage udskiftninger og det var således de samme 11, der indledte 2. halvleg. Efter 51 minutter bragte Mathias ”P” Jensen Brøndby foran med 2-1 med et fremragende mål. P opsnappede bolden på midt, så at AaB keeperen stod langt ude af sit mål hvorefter han med et følt spark lægger den over keeperen og ind i målet. Meget flot eksekveret. 

Brøndby fik i starten af 2. halvleg bedre styr på den defensive struktur. Det var ikke meget AaB kom frem til i denne periode af kampen og Brøndby var i den dominerende rolle.

Efter 57 minutter bragte Brøndby sig på 3-1 efter endnu et mål af Eskild Dall, som blev orkestreret af Bertram Kvist. Kvist drev bolden frem op igennem midten af banen og fandt Eskild Dall med en præcis pasning i dybden. Eskild Dall tog et træk forbi keeperen og kunne sikkert lægge den ind til 3-1.

Med et kvarter tilbage af kampen gjorde Oscar Sejrup det til 4-1. Sejrup har været lidt ude af startopstillingen i de seneste kampe, men kvitterede dagens startplads med et mål. Målet opstod efter et Brøndby-gennembrud i venstre side, hvor Alexander Hvid kom til et indlæg, som AaB-keeperen halvklarer. Returbolden blev opsnappet af Sejrup, der sikkert sendte den i kassen til 4-1 og det lignede et mål, som betød meget for Sejrup.

Oppe 4-1 ligende det en kamp, der var afgjort. Men Brøndby begyndte herefter desværre at sjuske. Dumme boldtab, driblinger foran eget felt osv, hvilket betød at AaB kom mere og mere med i kampen. Den tidligere Brøndby-spiller Patrick Allentoft udnyttede dette og bragte AaB på 4-2. Efter 4-2 målet var AaB stadigvæk nærgående og havde gode muligheder herunder et skud på overliggeren, men Brøndby holdte stand og kunne hjemtage sæsonens første tre point. 

Det var ikke en toppræstation, men det er en forløsning at få slettet det runde nul foran antallet af sejre og at få Sejrup og Dall i gang med målscoringen. Brøndbys U/19 hold har dog stadigvæk noget at gå på ift. den defensive struktur, hvor de tillader for mange store chancer til modstanderne. Holdet har scoret 14 mål i 6 kampe, men har omvendt lukket 17 ind hvilket viser hvor der skal sættes ind.

Kampens bedste Brøndby-spiller var Malek Bakhit men også Vraa viste sig rigtig stærk især i 2. halvleg og kæmpede bravt. 

KAMPEN I TAL:

12. minut: 0-1; Kasper Larsen
28. minut: Gult kort til Sebastian Stahlfest
38. minut: 1-1; Eskild Munk Dall
51. minut: 2-1; Mathias Jensen
54. minut: Gult kort til Mathias Jensen
57. minut: 3-1; Eskild Munk Dall
64. minut: Mathias Jensen UD / Noah Nartey IND
64. minut: Bertram Kvist UD / Benjamin Kold IND
64. minut: Solomon Opoku UD / Mikkel Durlev IND
75. minut: 4-1; Oscar Sejrup
81. minut: Alexander Hvid UD / Hjalte Andersen IND
81. minut: Oscar Sejrup UD / Clement Bischoff IND
86. minut: 4-2; Patrick Allentoft
90. minut: Gult kort til Benjamin Kold

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Dejligt med en tiltrængt sejr og nogle angribermål. Især Eskild Dall skal som 03er banke kasser ind, hvis der skal være perspektiv i at prioritere spilletid til ham på bekostning af Bischoff.

  Bet365s livescore registrerede 24 AaB skud, heraf 12 på mål. Det er voldsomt mod et af rækkens dårligste hold. CS snakkede i sommer om at skabe en bedre defensiv struktur og balance i holdet. Der er noget at gå på endnu.
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder