Christian Friedrich
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

U/19-landshold: Brøndby-trio med til at sikre dansk førsteplads

 
Med 1-1 tirsdag mod værterne fra Tjekkiet sikrede det danske U/19-landshold sig førstepladsen i deres gruppe ved EM-kvalifikationen. Tre spillere fra Brøndby IF var med til at sikre pladsen.

  • Christian Friedrich
  • Steen Sørensen
   13. oktober 2021 - Klokken 05:48
 • Steen Sørensen
 • Steen Sørensen
  13. oktober 2021 - Klokken 05:48

Inden tirsdagens sidste runde ved U/19 EM-kvalifikationens gruppespil i Tjekkiet havde både værterne og Danmark seks point efter to runder og en målscore på plus fem. Danskernes målscore var imidlertid 7-2 mod tjekkernes 5-0, hvilket gav de rød/hvide en fordel inden tirsdagens gruppefinale.

Danmark kunne med flere scorede mål end Tjekkiet nøjes med uafgjort for at sikre sig gruppens førsteplads og dermed en næsten sikker seedning i bedste halvdel til forårets Elite Rounds, hvor de endelige slutrundedeltagere skal findes.

Brøndby IF havde fire spillere med i den danske trup, og de to startede inde i gruppefinalen. Målmand Lucas Ziegler var blevet hasteindkaldt i sidste øjeblik inden gruppespillets start og var udset en rolle som reserve. Han tog plads på bænken sammen med Filip Andersen.

Til gengæld startede både Christian Friedrich og Marinus Larsen inde på hver sin midtbanekamt i den danske 3-4-3 opstilling. De fik begge fuld tid, mens Filip Andersen blev skiftet ind i 72. minut. Den indskiftning rykkede Larsen ind på den centrale midtbane.

På det tidspunkt var stillingen 1-1, efter at Danmark havde bragt sig i front fem minutter after pausen ved FCK's Mattias Jakobsen og en tjekkisk udligning midtvejs i anden halvleg. Den stilling hold sig kampen ud, og dermed sikrede Danmark sig gruppens førsteplads.

I en kamp, hvor værterne havde overtag i både spil og chancer, men demonstrerede manglende skarphed foran mål, havde Christian Friedrich en afgørende rolle ved den danske scoring.

Brøndby-spilleren tog et imponerende raid op langs højrekanten over mere end en halv banelængde, hvorefter bolden havnede i den modsatte side hos Mattias Jakobsen, der efter et træk skråt tilbage hamrede bolden fra hjørnet af straffesparksfeltet og op i det modsatte målhjørne.

Samtidig med gruppefinalen vandt Nordirland med 2-1 over Kasakhstan og satte sig dermed på gruppens tredjeplads.

 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.

Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021