Oscar Schwartau
NYHED

U/19-landshold: Debut til Oscar Schwartau

I fredags blev Oscar Schartau skiftet ind til sin debut på det danske U/19-landshold, og mandag startede den 16-årige Brøndby-spiller for første gang inde. Danmark vandt begge kampe mod Tjekkiet.

• Oscar Schwartau
    • Steen Sørensen
      23. november 2022 - Klokken 06:00

Med et kvarter igen af fredagens U/19-landskamp mellem Danmark og Tjekkiet blev den blot 16-årige Oscar Schwartau skiftet ind for de rød/hvide. Det betød debut på det danske U/19-landshold for Brøndby-spilleren efter syv U/16- og to U/17-landskampe.

På det tidspunkt førte Danmark 3-1 efter 2-0 ved pausen. Tjekkiet nåede at pynte en enkelt gang på resultatet, så opgøret, der blev spiller i sydøstspanske San Pedro del Pinatar, endte med en dansk sejr på 3-2.

De danske scoringer blev sat ind af Filip Bundgaard Kristensen fra Randers FC, August Priske fra PSV Eindhoven samt FC Inters Silas Andersen.

Mandag eftermiddag startede Schwartau så inde for første gang på U/19-landsholdet og fik dermed sin startdebut. Modstander samme sted som fredag var igen Tjekkiet, og denne gang vandt Danmark 3-1.

I forhold til sin rolle på Brøndbys Superliga-mandskab spillede Oscar Schwartau på en lidt uvant plads som den ene 8'er i den danske 4-3-3 opstilling. Det betød et kæmpe løbearbejde mellem de to felter i de 70 minutter, det blev til.

Brøndby-spilleren var ikke direkte involveret i de danske scoringer, men han kom tit - ikke mindst efter pausen - med ind i det tjekkiske felt og fandt ofte gode positioner. Desværre havde holdkammeraterne ikke øje for Schwartaus gode placeringsevner.

Tjekkiet kom i front efter en halv times spil ved Matyas Vojta fra FK Mladá Boleslav, men OB's Charly Nouck og Danmark fik udlignet i 44. minut til pausestillingen 1-1. Kampen blev afgjort af yderligere to sene scoringer i henholdsvis 89. og 90. minut.

Først scorede Tobias Storm fra Lyngby BK til 2-1, inden PSV-spilleren August Priske med kampens sidste boldberøring sendte bolden i nettet til slutresultatet 3-1 og dermed to danske sejre over Tjekkiet på godt og vel fire døgn.