Marinus Løvgren Larsen
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

U/19-landshold: Marinus Larsen med fuld tid på uvant plads i dansk sejr

 
Brøndby-spilleren Marinus Larsen fik fuld tid, da det danske U/19-landshold tirsdag vandt 1-0 over Portugal. Midtbanedynamoen indtog en noget uvant plads som venstre back.

  • Marinus Løvgren Larsen
  • Steen Sørensen
   17. november 2021 - Klokken 06:30
 • Steen Sørensen
 • Steen Sørensen
  17. november 2021 - Klokken 06:30

Torsdag i sidste uge vandt Portugal med 1-0 over Georgien ved en U/19 miniturnering på hjemmebane, og lørdag vandt Danmark så med 3-0 over samme modstander. Dermed var Portugal og Danmark klar til en ægte finale om turneringssejren tirsdag formiddag lokal tid.

På Estádio Capital do Móvel i Paços de Ferreira tæt på Oporto i det nordlige Portugal startede Marinus Larsen fra Brøndby IF inde på det danske U/19-landshold og fik fuld spilletid på en noget uvant plads.

Midtbanedynamoen fra de blå/gules hold i U/19-Ligaen var som udgangspunkt venstre back, men når Danmark havde bolden rykkede Larsen ofte - ikke mindst før pausen - op på den centrale midtbane. Lidt som Anthony Jung tidligere på Brøndbys Superliga-hold.

I en kamp, hvor Portugal havde bolden mest og havde de fleste chancer, vandt Danmark 1-0 på et noget mærkværdigt mål ti minutter efter pausen. Et kort hjørne endte hos FCM's Victor LInd, der trykkede af, hvorefter bolden først ramte en portugiser i hovedet og røg videre på tværs i feltet, inden den ramte endnu en portugiser i hovedet og derpå røg i mål.

Marinus Larsen var involveret i angrebet, der fulgte til det målgivende hjørne, med en flot set dyb stikning frem til den ved pausen indskiftede Daniel Haarbo fra FCK. I det hele taget leverede Brøndby-spilleren en fin indsats, hvor han defensivt vandt sine dueller og skilte sig fornuftigt af med bolden.

I første halvlegs 18. minut forhindrede Larsen en portugisisk føring, da han kom løbende ind i det lille felt og fik hovedet på bolden og dermed kom i vejen for et ellers helt frit skud efter en ripost fra en godt spillende dansk keeper, Andreas Pedersen fra FCN.

Portugal er en fin skalp at få for det danske U/19-landshold. De er topseedet i den igangværende kvalifikation til næste U/19-EM og slap dermed for at spille med i de indledende gruppespil og er i stedet direkte med i forårets Elite Rounds, hvor de endelige slutrundedeltagere skal findes.

Som gruppevindere er både Danmark og Georgien også klar til Elite Rounds. EM-slutrunden spilles i Slovakiet næste sommer.

Se hele kampen mellem Portugal U/19 og Danmark U/19 her.

 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.

Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021