Solomon Opoku
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

U/19: Solid præstation grundlagde Brøndby-sejr

 
Brøndby IF U/19 leverede overordnet set en solid indsats og vandt fortjent med 2-1 over Randers lørdag eftermiddag.

  • Solomon Opoku
  • Nanna Møller Karlsen
   27. marts 2021 - Klokken 21:48
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  27. marts 2021 - Klokken 21:48

Superliga-bolden ligger stille på grund af landsholdspausen, men U-holdene er i fuld gang igen efter en lang nedlukning. Lørdag eftermiddag tog Brøndby IF imod Randers og Christian Sørensen havde valgt følgende 11 fra start:

Jonathan Ægidius
Hjalte Andersen (U/17) - Cornelius Allen - Mads Westergren - Magnus Ravn
Waldermar Kattrup - Oliver Jeppe (C) - Solomon Opoku (U/17)
Christian Friedrich - Bertram Kvist (U/17) - Valdemar Kwasniak

Marinus Larsen var ikke med i dagens kamp, da han afsonede karantæne. Efter en jævn start på kampen tilspillede Brøndby sig en kæmpe chance efter lidt mere end ti minutter. Hårdtarbejdende  Waldemar Kattrup fandt Hjalte Andersen i dybden og højrebacken lagde en perfekt og flad bold ind foran mål, hvor Christian Friedrich bare skulle sætte indersiden på. Men han fik mistimet sin afslutning og Brøndby måtte se den store mulighed løbe ud i sandet.

Hjalte Andersen gjorde en rigtig god figur i højresiden og ligner en spiller, der virkelig kan nå et højt niveau. Han har allerede fysik og tempo til U/19-bold, selvom han blot er U/17-spiller. Generelt skal de tre startende U/17-spillere roses for deres indsats i dag. De var toneangivende og tog ansvar og spillede alle tre vigtige roller i at få sejren hjem til Brøndby.

Som første halvleg skred frem så det eller ud til, at det ville blive svært. Efter et Brøndby-overtag stod der Randers på mere og mere. Gæsterne skabte dog ikke de helt store chancer, så det begyndte at lugte af 0-0 ved pausen, men Solomon Opoku ville det anderledes. Kattrup lagde en god bold i dybden til Valdemar Kwasniak, der lagde et fint indlæg til Opoku. Han afsluttede, men blev blokeret. Han samlede dog selv bolden op igen og skød den denne gang i mål. Derfor kunne Brøndby gå til pause med en føring på 1-0 og Opoku kronede en rigtig flot første halvleg med et mål.

Men Brøndby var advaret om Randers' styrker, så de blå/gule kom blæsende fra anden halvlegs start og forsøgte at lukke opgøret. Christian Friedrich sendte først et skud på stolpen, siden havde Kwasniak et forsøg i sidenettet og så lykkedes det. Bertram Kvist lagde bolden på tværs til Friedrich, der fra kanten af feltet hamrede den i nettet via stolpen. Rigtig flot sparket ind af angriberen og Brøndby på 2-0. Det lugtede af, at kampen var afgjort, men det var den ikke.

Med 25 minutter tilbage af kampen fik gæsterne reduceret efter et flot og gennemspillet angreb, hvor den debuterende keeper Jonathan Ægidius var chanceløs. Ægidius gjorde en god figur i kampen og viste flere gange prøver på sit gode spil med fødderne, var godt kommunikerende og reddede derudover hvad han skulle.

Randers pressede på for en udligning og kom til et par løse muligheder, men det var ikke sådan at man var ved at bide neglene af sig selv ude på sidelinjen. Brøndby virkede i okay kontrol, selvom en slutfase med et måls forspring altid vil blive lidt hektisk.

Træningskamps-helten fra forleden, Andreas Pyndt, kom ind i de sidste tyve minutter og var med til at gøre en forskel for Brøndby-holdet, da den skulle køres hjem. Han kom ind med stort overskud både offensivt og defensivt og efterlod et virkelig godt indtryk endnu en gang.

I sidste ende blev det til en tiltrængt, men også fortjent, 2-1-sejr til Brøndby.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • 3 tiltrængte point med et meget ungt hold.

  Håber der snart kommer nyt om en forlængelse af Hjalte Andersen. Ifølge Transfermarkt udløber han til sommer, men har tidligere set 31/12 på 3points oversigt.

  Solomon Opoku er gået lidt under radaren hos mig. Ifølge Transfermarkt er han venstrefløj. Nogen der kan sætte et par ord på ham?
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • nannasoph
  • nannasoph
   Administrator
     27. marts 2021   

  • @Klipklapperen Han er en virkelig spændende spiller, kan både spille på midtbanen og i forreste linje. Er god med bolden og har et godt blik for sine holdkammerater, men er også selv farlig. Har en fin fornemmelse for hvornår den skal spilles dybt og hvornår den lige skal vendes i holdet. God fysik.
   1 enig · 8 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Zutcorp
 • Zutcorp
  Betalende bruger
    28. marts 2021   

 • Jeg kan mærke jeg interesserer mig meget mere for u/19 end før - nu ved vi at flere af dem spiller på førsteholdet i fremtiden.

  Nanna,er det ikke ved at være længe siden vi har haft en temapodcast om de unge? Interview med en af de Masteclass ansvarlige, måske? (når de har spillet lidt mere måske)
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • nannasoph
  • nannasoph
   Administrator
     28. marts 2021   

  • @Zutcorp Der kommer snart en hel podcast-SERIE om Masterclass fra min hånd, så stay tuned!
   3 enige · 7 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    28. marts 2021   

 • Det er vildt nok, at Bertram Kvist er så toneangivende. For til forskel fra de 2 andre U17-spillere, så er Bertram 1-års fra 2005. Mon han ender med at lave en “Frendrup” og rykke op i SL-truppen om et års tid?
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • Philip
  • Philip
   Betalende bruger
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     28. marts 2021   

  • @Saesonkort Jeg tror i hvert fald snart, at han rykker op. Udfordringen er om der er plads på midten til både Bertram og Marinus. Men både Bertram og Marinus er vildt dygtige. Måske en udlejning til en første divisionsklub kunne give mening for dem begge. Marinus til sommer og Bertram til sommeren 2022.
   4 enige · 3 god kommentar
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER