Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

U/19: Stærkt fightende Brøndby-hold vandt 3-1 i Lyngby

 
Brøndby IF U/19 måtte for anden weekend i træk spille til ende med bare ti mand. Men de fightede formidabelt og kunne køre en fortjent 3-1-sejr i hus.

    • Nanna Møller Karlsen
      26. august 2023 - Klokken 23:01
  • Nanna Møller Karlsen
  • Nanna Møller Karlsen
    26. august 2023 - Klokken 23:01

MASTERCLASS-SPONSOR: 3point.dks venner

Vil du have mere Masterclass? Så meld dig ind i 3point.dks venner og støt os med et månedligt eller årligt beløb. På den måde sikrer du, at vi fortsat kan levere så meget dækning af talenterne, som vi gør. MELD DIG IND HER.

Brøndby IF U/19 skulle lørdag eftermiddag i kamp i Lyngby. Cheftræner Menno van Dam havde valgt følgende mandskab til opgaven:

Noah Sømmergaard
Malek Bakhit - Ludwig Vraa-Jensen - Tobias Landström - Lukas Larsen
Noah Nartey
Mathias Jensen - Adam Claridge
Clement Bischoff
Benjamin Kold - Jonathan Agyekum

Bænk: Matteo Grosso, August Carlsson (U/20), Noah Jakobsen, Mamadou Jalloh, Waldemar Bjergfelt

Brøndby-drengene kom forrygende godt ud af starthullerne og bragte sig foran efter bare fem minutters spil. Malek Bakhit - ham kommer vi tilbage til! - leverede en virkelig flot assist fra højresiden, som Jonathan Agyekum kunne sparke i nettet.

Lyngby kom til et par omstillingsmuligheder, men Brøndby fik afværget dem. Der blev sat en ære i at forsvare og blokere de skud, der måtte komme. Defensivt er der virkelig sket en markant forbedring sammenlignet med sidste sæson på dette hold.

Agyekum var tæt på at bringe Brøndby på 2-0, da han fik chippet bolden over keeperen, men en kongeblå holdkammerat reddede bolden på stregen. Og så gik det ikke længe efter galt i den anden ende.

Lyngby fik udlignet til 1-1 og herefter fulgte en periode, hvor Brøndby havde det svært og smed bolden for hurtigt væk. Dog blev det alligevel til en stor Brøndby-chance mere inden pausen, da Bakhit brød flot igennem i højresiden og lagde en god cutback-aflevering til Bischoff, der afsluttede i sidenettet.

Adam Claridge havde et langt skadesforløb i foråret og måtte i pausen af denne kamp lade sig udskifte skadet. Vi krydser fingre for, at det ikke er noget der holder ham ude i længere tid. 

Knap ti minutter inde i anden halvleg fik Agyekum endnu en stor mulighed, men målmanden reddede hans forsøg. Returen røg ud til Benjamin Kold, der fandt Bischoff foran mål og han hakkede den i kassen til Brøndby-føring på 2-1.

Brøndby sad på det i anden halvleg og fik presset Lyngby langt tilbage. Det hårde arbejde gav igen pote efter 68 minutters spil, da Agyekum blev dobbelt målscorer. Det var en fremragende scoring af den unge angriber, som fik brugt både sin fart og fysik over for en midtstopper, som han satte af, inden han sendte bolden i nettet.

Men få minutter senere var der malurt i bægeret for Brøndby, da Tobias Landström modtog sin anden advarsel. Dermed måtte Brøndby for anden kamp i træk spille i mål med bare ti mand, da Philip Søndergaard blev udvist med to gule i sæsonpremieren mod Silkeborg.

Brøndby-spillerne stod godt imod og fightede forbilledligt og arbejdede for hinanden. Lyngby truede kun på deres dødbolde, når de kunne trække deres store midtstoppere med frem. I denne periode var Noah Nartey en vigtig brik for Brøndby, da han hele tiden var spilbar og rolig på bolden, hvilket tog brodden af Lyngbys pres.

Men bedste mand i dagens kamp var Malek Bakhit. Han havde det svært i sidste sæson på U/19, men har haft en virkelig stærk pre-season - og den form har han taget med sig ind i U/19 Ligaen. Han var her, der og alle vegne og stod fadder til de største Brøndby-chancer. Han blev fra starten af anden halvleg rykket op på midtbanen, som han også har spillet en del i pre-season, og også her leverede han varen. Klart bedste Brøndby-spiller i kampen - på begge positioner.

Brøndby kørte 3-1-sejren hjem på trods af at være en mand i undertal og det var en fortjent sejr set over hele kampen.

KAMPEN I TAL:

Lyngby BK U/19 - Brøndby IF U/19, 1-3 (1-1)

5. minut: 0-1; Jonathan Agyekum
33. minut: 1-1; Mickael Dosso
40. minut: Gult kort til Annas Al Hardan
46. minut: Adam Claridge UD / Waldemar Bjergfelt IND
48. minut: Gult kort til Mathias Jensen
52. minut: 1-2; Clement Bischoff
58. minut: Gult kort til Tobias Landström
66. minut: 1-3; Jonathan Agyekum
67. minut: Lukas Larsen UD / Matteo Grosso IND
70. minut: Gult/rødt kort til Tobias Landström
74. minut: Benjamin Kold UD / August Carlsson IND
81. minut: Jonathan Agyekum UD / Noah Jakobsen IND
90. minut: Gult kort til Noah Jakobsen

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.

Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder